O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 09:58

czym dysponują ? z reguły niczym
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lut 2017, 10:08

Niczym pożytecznym, bo z reguły motywacji do takiego działania nadaje im chęć łatwego zysku, zarobku na ludzkiej naiwności a sprawa nie wymaga dużego wysiłku- wystarczy opanować parę sztuczek podstępnej manipulacji.
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 10:15

zdecydowanie masz rację
gdyby jednak robili coś darmo i ze szczerości serca - to nie powiedziałabym nic przeciwko nim
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lut 2017, 10:20

Darmo, czy nie darmo, to jest to proceder szerzenia kłamstwa mający na celu zwykle jakiś niegodny cel, jeśli nie chęć wzbogacenia się to inny, ale zawsze nieuczciwy. Bo nie może być uczciwa manipulacja cudzym umysłem.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2017, 10:28 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 10:28

generalizowanie to chodzenie na skróty

dam Ci przykład

dziecko leży w szpitalu a jego dni są policzone, jednak dziecko nie wie o tym i mówi rodzicom, że jak tylko wyjdzie ze szpitala
pójdzie na sanki, ulepi bałwanka , pobiega z kolegami po śniegu

i teraz rodzic mu mówi prawdę czystą prawdę : dziecko nigdzie już nie pójdziesz, bo umrzesz w ciągu tego miesiąca

hmm czy raczej poprzez łzy skłamie , oszuka , wybierze nieprawdę
czy zostanie przy prawdzie, zabierając mu tuż przed śmiercią ostatnią rzecz jaką może zachować człowiek : nadzieję

a teraz Ty powiesz, że to co innego
nic nie jest innego
ci rodzice są także oszustami jakbyś na to nie patrzyła i jak nie rozkładała na elementy pierwsze
i nie wiem czy nie większymi bo robią to najbliższej im osobie
ale czy zasługują na potępienie?
nie!
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lut 2017, 10:52

Ale jaką prawdę masz na myśli ? :shock: - nigdy nikt nie wie na pewno, czy ktoś umrze, czy jednak nie - żaden lekarz nie powie tez w tej sprawie nigdy o pewności a o prognozach, inaczej nie miałby obowiązku ratować ludzkiego życia do końca. U mnie były szanse minimalne a jednak podjął się operacji - i co? -Żyję.
danut

Postautor: amiko » 06 lut 2017, 11:27

Natasza

...o ile nie byłam dotkliwie okaleczana, a tylko uderzana, to miarka się przebrała gdy miałam jakieś 12, może 13 lat,wtedy prawie przez nich zginęłam,pęknięta kość , ból wypełnił i przelał swoją miarę...

Wspólczuję,musiałaś jako dziecko wiele przeżyć.

danut

KK stosuje na wielką skalę magię.Chrystus i apostołowie tego nie stosowali.Np dla wierzących liczy się jeden chrzest,Duchem Świętym.Te kościelne pieczęcie można i powinno się usunąć.Ludzie nie są świadomi co się na nich i ich dzieciach dokonuje.
amiko

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 11:52

amiko - doświadczenia z istotami wykorzystującymi ślepotę w tym wymiarze - nie były przypadkiem, zrządzeniem losu, nie nie

póki byłam w ,, uśpieniu,, walczyłam na oślep nie wiedząc kto, kim i dlaczego jest tym kim jest
wobec mnie

wszystko w swoim czasie ,zawsze nadchodzi ten odpowiedni moment
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lut 2017, 11:54

amiko pisze:

KK stosuje na wielką skalę magię.Chrystus i apostołowie tego nie stosowali.Np dla wierzących liczy się jeden chrzest,Duchem Świętym.Te kościelne pieczęcie można i powinno się usunąć.Ludzie nie są świadomi co się na nich i ich dzieciach dokonuje.

A czy ja temu zaprzeczam? Nawet egzorcyzmy, to dopiero jest rytuał poddaństwa. Chrześcijaństwo przejęło wszystkie stare zwyczaje, pogańskie rytuały, tylko trochę zmieniło im formę i dopisało do nauk Jezusa.
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 12:03

i w tym miejscu powinno się na chwilę zatrzymać i pokazać moment utworzenia tych religii- kto, kiedy i dlaczego

i z kim i przeciw komu

danut egzorcyzm to narzucanie własnej siły poprzez własną świadomość
i nie poprzez kogoś ale poprzez siebie
i użyję każdej metody powołam się na Jezusa i innych ,, świętych,, w tym allaha, i kogo tam będę miała w repertuarze , a nawet na czyjąś zmarła rodzinę, i wszystko zależnie od tego z kim mam do czynienie

wykorzystam każdy dostępny środek by osiągnąć cel
więc to ja decyduję
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm