O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: danut » 06 lut 2017, 12:13

Jeśli znasz historie, to powinnaś wiedzieć jakie uwarunkowania polityczne miały wpływ na utworzenie tej nowej religii.

Egzorcyzm to odrzucenie wirusa naprawa własnej świadomości przez nią samą, potrzebna jest do tego jej siła, ale jeśli robi to ktoś za nas i chce sobie tę siłę przypisać, to niestety zamienia tylko opętujących nasz umysł i poddaje go sobie.
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 12:23

to nie naprawa własnej świadomości poprzez siebie, ale poprzez inną osobę, która ma wystarczającą wiedzę, odwagę i poprzez te dwa elementy współistniejące jest w stanie tego jak mówisz ,, wirusa,, wyautować, najpierw jednak osoba , która ma wiedzę musi rozeznać z czym ma tak naprawdę do czynienie, bo może strzelać kulą armatnią do mrówki - co najczęściej przez brak wiedzy robi
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lut 2017, 12:26

Natasza pisze:to nie naprawa własnej świadomości poprzez siebie, ale poprzez inną osobę, która ma wystarczającą wiedzę, odwagę i poprzez te dwa elementy współistniejące jest w stanie tego jak mówisz ,, wirusa,, wyautować, najpierw jednak osoba , która ma wiedzę musi rozeznać z czym ma tak naprawdę do czynienie, bo może strzelać kulą armatnią do mrówki - co najczęściej przez brak wiedzy robi

Wiedzę opartą o rytualizm? :lol: I jeszcze bardziej efektywna byłaby pomoc dobrego psychologa, ale tym nie wszyscy z egzorcystów moga się pochwalić, bo owijanie sprawy w bawełnę i przypisywanie sobie mocy na pewno uzdrowieniu drugiego człowieka nie służy.
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 12:30

metodę dopasowuje się do delikwenta
jeśli masz w większości zindoktrynizowane jednostki to sięgasz po jego zapamiętany obrazek i nim sterujesz
i tu właśnie wchodzimy w strefę życia pośmiertnego i zawracamy do hologramów jakie każdy otrzyma :))

oczywiście duch ludzki to duch ludzki
gorzej jak to nie jest duch człowieka - mmmm
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lut 2017, 12:57

Delikwenta? Czy ten sposób wyrażania się o innych już nie dyskredytuje takiego egzorcysty?

" wchodzimy w strefę życia pośmiertnego i zawracamy do hologramów jakie każdy otrzyma " - no jasne, wiem to, że są tacy cwaniacy mieszający w planach zdarzeń przygotowywanych do zaistnienia w naszej rzeczywistości, próbują zmieniać im kierunki, nieprzychylne dla nich przygotowane oddalać od siebie i zrzucać je na niewinnego, ale i to zostało już odkryte i dlatego też polecam, by jednak strzec swej lampy, nikomu jej nie oddawać, nie gasić by paliwo oszczędzić, jak w przypowieści Jezusa o pannach nieroztropnych. :D

"gorzej jak to nie jest duch człowieka " - niech się o to martwią ci, którzy mają jakiś tam związek z nieludźmi, nawiązali kontakt, coś są im winni, lub już odgórnie ich Dusza wyższe Ja - nimi się stało przez aż tak wielką krnąbrność.
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 13:02

delikwent to jedno z moich czulszych określeń, zazwyczaj mówię pasożyt

tak, tak , danut dalej wierz w świętych tylko jak podejdziesz do takiego złap go za włosy, a zobaczysz jak spadną :lol:
zamiast się rozwijać zatrzymałaś i uśpiłaś czujność
zaangażowałaś się w nie tą stronę i przespałaś bieg wydarzeń
idę na drzemkę
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lut 2017, 13:08

Każdy ma takie świętości na jakie zasłużył.
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 15:24

po to dostał człowiek mózg - fakt ograniczony , ale te 3-10% powinno mu starczyć nie tylko na zmyślne wojenne zabawki
albo go używasz albo będziesz miał swoją świętość w peruce :lol:
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lut 2017, 15:52

Znowu szerzysz mity o 10 procentach wykorzystywania przez ludzi mózgu, które są już dawno obalone. Cały mózg jest aktywny a o inteligencji osoby świadczy jego praca, ilość aktywowanych komórek co obrazuje się znacznym pofałdowaniem całej kory mózgowej. Ja właśnie taki mam o czym nie zapomniał poinformować mnie operujący neurochirurg, więc mogę zaliczyć się do ludzi o pięknie wykształconych mózgach, bo tak dokładnie go opisał. A Ty wiesz jak wygląda Twój mózg i na co to wskazuje?
danut

Postautor: czarnyMag » 06 lut 2017, 16:01

Czyli Natasza i Estia widziały falę taką jak Ks. Klimuszko. Kiedyś pewnie przyjdzie (kiedy mnie tu już nie będzie:) gdyż jak wcielony nic sobie nie robi z apokalipsy - apokalipsy nie będzie! :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm