Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Natasza » 25 lis 2015, 18:22

czyż trzeba wyciągać swój palec by wskazać przykłady? one same się ujawniają

czynię to bez wysiłku , ledwie brzdękając w stół małym palcem heh

zło samo się ujawnia

gdy ma się do czynienie z energiami nie z tego wymiaru, to marną , schorowaną ludzką ujawniam jednym ruchem klawiatury- pisząc z małych literek , bez wysiłku

:D

już dawno Wam ją ujawniłam wystarczy wejść na inny tytuł na tym forum, wiecie gdzie
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 25 lis 2015, 18:26

Ten inny wymiar wcale nie w pojęciu astralnym jest rzeczywisty, tworzy naszą rzeczywistość i tak wtyka tu swój palec, ale dlaczego Nataszo tak przed nim drżysz, oto jest pytanie? :lol:
danut

Postautor: Natasza » 25 lis 2015, 18:38

każdy Demonolog ma jedną podstawową zasadę- zasada Ignorancji

za Demonologiem zawsze podążają tzw. niskie byty, kroczą jak ślepcy szukając jego uwagi

za każdym razem musi wykazać się obojętnością co jeszcze bardziej rozsierdza nisko wibrujący byt

ciemny byt może manipulować zwyczajną ludzką istotą - to dla niego pestka

będzie ujadał jak pies za szatą Demonologa, znajdzie go ale przy tym niski byt poprzez ujadanie szybko zostaje ujawniony i pozostaje mu jedynie szczekanie

coraz bardziej chrapliwe, ciche, bezskuteczne

mimo, że na początku niski byt usłyszał ,że zostaje zignorowany na zawsze - to i tak podszczekuje krzywdząc sam siebie - bo wie że jego szczekanie długo nie potrwa
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 30 lis 2015, 09:46

w zdrowym ciele - zdrowy duch

jeszcze raz chcę podkreślić jak ważne jest zdrowie w pojęciu emocjonalnym

najważniejsze by wychwycić moment startowy zanim przerodzi się w depresję
to mogą być wahania nastroju, przykre nawracające myśli
brak odczuwania szczęścia w normalnym dniu
brak satysfakcji i widzenia czystych nieskazitelnych barw w życiu zawodowym , rodzinnym, przebywania z samym sobą
ucieczka w świat ,, niewidzialny,, i odszukiwanie swojego miejsca w życiu pozagrobowym
chęć ,, służby,, w roli opiekuna duchów czy czegokolwiek z innego wymiaru przy jednoczesnym posiadaniu problemów tu i teraz

człowiek powinien myśleć o życiu i czerpaniu z niego szczęścia, powinien mieć przyjaciół, rozrywkę , cele
człowiek powinien chcieć rano wstać i cieszyć się , że widzi siebie w lustrze
mieć mnóstwo pasji i planów życiowych
w pełni kochać siebie i innych - potrafić to okazywać , nie nazywać

w zdrowym ciele TYLKO ZDROWY DUCH

taki jest m.in.cel życia

w każdym innym przypadku - gdy utrzymuje się zbyt długo stan lęku, braku radości konieczna jest pomoc nie forum ale specjalisty zależnie od stanu zdrowia od konsultacji z psychoterapeutą po psychiatrę - i nie jest to żaden wstyd tylko oznaka samoświadomej kontroli samego siebie

szukanie swojego miejsca w życiu po życiu , odgrywanie ról opiekuna duchów gdy stoi się nad przepaścią własnego przyziemnego życia - nie uzdrowi ale pchnie szybciej niż się myśli w przepaść tamtego życia po życiu
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 01 gru 2015, 08:37

kolejnym niebezpiecznym zjawiskiem w ocenie rzeczywistości jest schizofrenia- która może przebiegać wielowymiarowo i pustoszyć rzeczywistość w oczach chorego

chory będzie mógł widzieć wiele rzeczywistości , utożsamiać się z innymi postaciami , wierząc i przyjmując to co widzi za prawdziwy realny świat

schizofrenicy zależnie od przebiegu samej choroby mogą żyć zupełnie wtopieni w tłum , wykonywać przeróżne zawody, ale wszystko będzie warunkowane przebiegiem samej jednostki chorobowej;

czyniąc badania w obrębie zjawisk zwanych paranormalnymi należy zawsze zachować higienę pracy oraz wszelkie procedury , które mają na celu wykluczenie jakiejkolwiek wątpliwości natury zdrowotnej osoby która ma rzekomy kontakt z ,, czymś,, co wybiega poza obręb ogólnie znany nauce

sfera parapsychologii jest delikatna i wymagająca - niczego nie przyjmuje się ,, na gębę,, bez konkretnych potwierdzonych faktów; inaczej będzie to tylko konfabulowana treść dobra do czytania w nudne, jesienne wieczory
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 01 gru 2015, 10:44

Czyli osoby zyjace jak za mocno angazuja, mysla idp o drugiej stronie sa na cos narazone? Czesto wynika to z checi udowodnienia ze ludzka egzystencja poza rozplodem ma swoj cel. Wtedy duzo myslimy o drugiej stronie nawet jak jej nie czujemy ..
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Natasza » 01 gru 2015, 13:00

celem życia nie jest ,, rozpłód,, - no może w hodowli zwierząt, albo podtrzymywanie wymierającego gatunku, a w przyszłości zasiedlanie Marsa; jeśli swoje życie ograniczasz tylko do tego i nie widzisz innych celów jak już tylko szukanie życia w śmiertelności , to...

nie piszę o wierze w coś ale o podejściu do głoszonych rewelacji ; co do angażowania jak piszesz- nie za bardzo wiem co masz na myśli? wymuszanie kontaktu z drugą stroną poprzez tablicę czy inne wywoływanie bytów łącznie z tzw. demonicznymi? pismo automatyczne? czy masz na myśli angażowanie w modlitwę do tzw. aniołów, świetych?

piszę o tym, że osoby które coś twierdzą i nie mają nic do ukrycia to chętnie poddadzą się badaniom łącznie z psychiatrycznymi by wykluczyć chorobę psychiczną - urojenia , gdybyś usłyszał co mówi np. schizofrenik to zrozumiałbyś z czym można mieć do czynienie jak poznał byś ,, jego światy,,

i druga sprawa to ludzie z depresją - łatwy cel dla manipulacji , poza tym sami dla siebie stanowią zagrożenie, i często zamiast szukać pomocy lekarza zabierają się za niebezpieczne rzeczy np. ,, duchowanie,,- depresja nie minie ona się wkrótce pogłębi i niekoniecznie za sprawą złych bytów

jeśli odejdzie się z tego świata w tak chorym stanie umysłu, to po drugiej stronie łatwiej może wcale nie będzie

istnieją różne PRAWDZIWE fenomeny lecz często giną w czterech ścianach domu nigdy nie ujawniając swojego istnienia, są ludzie o przedziwnych zdolnościach , lecz żyjący z tym w ukryciu ze względu na środowisko, nawet najbliższą rodzinę, te osoby są często nierozumiane , wyobcowane i same w sobie muszą znosić to czego są świadkami
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 gru 2015, 14:19

Co to za bzdury wypisujesz Nataszo?
1. "W zdrowym ciele tylko zdrowy duch"- Chodzi ci o aktywność, wigor życia, możliwość sprawniejszych i szybszych ruchów w wykonywaniu czynności fizycznych? Nie, ty piszesz o związku zdrowego ciała z umiejętnością okazywania miłości i z logicznym myśleniem, jako że tylko takie może się tym pochwalić. - np. światowej sławy naukowiec kosmolog i astrofizyk Stephen Hawking ma sparaliżowaną większość ciała, nie mówi, porusza się na specjalnym wózku, a co do okazywania miłości chyba nie miałaś żadnej styczności z chorymi ludźmi i nie masz najmniejszego pojęcia o ich okazywaniu uczuć.
2. "Cel życia - podtrzymanie wymierającego gatunku i w przyszłości zasiedlenie Marsa"- jak to się ma do faktów- Ziemia już jest przeludniona, a na Marsie kilka milionów lat temu istniało życie, teraz jest planetą wymarłą i raczej się nie ożywi, a Ziemi grozi ten sam los.

3. Diagnozy i oskarżanie ludzi piszących o innych rzeczywistościach o schizofrenię. Po pierwsze chory nie rozpozna i nie nazwie tak, że są to inne rzeczywistości, wszystkie jego doznania są wtłoczone w naszą, nie widzi więc różnicy pomiędzy halucynacją a rzeczywistością. Nadto ma upośledzoną umiejętność realistycznej oceny siebie, innych osób i swoich relacji z nimi- nawet nie jest do niej zdolny. "PRAWDZIWE fenomeny lecz często giną w czterech ścianach domu nigdy nie ujawniając swojego istnienia, są ludzie o przedziwnych zdolnościach, lecz żyjący z tym w ukryciu ze względu na środowisko, nawet najbliższą rodzinę, te osoby są często nierozumiane , wyobcowane i same w sobie muszą znosić to czego są świadkami" - no właśnie schizofrenik zamyka się w swoim świecie, czuje się wyobcowany, ukrywa się, boi, staje się nieufny wobec innych ludzi, oskarża ich o rożne działania mające mu zagrażać, wycofuje się z życia społecznego i charakteryzują go nieadekwatne do sytuacji wypowiedzi.
danut

Postautor: Natasza » 01 gru 2015, 15:09

na tej stronie , jak w tytule - przedstawiam swoje a nie twoje doświadczenia, a jak chcesz tu się wymądrzać to zastosuj się do mojej prośby , że nie oceniamy tu osób - hamuj i miarkuj używanie epitetów pod tym co ja tu piszę

poza tym unikaj konfrontacji ze mną bo wychodzą żenujące braki w czytaniu ze zrozumieniem- ,, w zdrowym ciele Tylko zdrowy duch,,- pojmowanie dosłownie moich słów nie służy mojej interpretacji twojego IQ - dlatego jak chcesz coś juz powiedzieć do mnie to sto razy przemyśl bo trafiasz jak kulą w płot

lubię merytoryczne i inteligentne wypowiedzi
czyż to przypadek , że wszystko co piszę bierzesz do siebie i dostrajasz się tak jakbym o tobie pisała???????????

tyle ku tobie

p.s. zajmij się własną ,, energią,, wiesz o czym mówię ..... - widzę co się dzieje - trzymaj się
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: blackbitch » 02 gru 2015, 06:13

Dlaczego moderacja usunęła mój post ? Było tam kilka pytań i z powiadomień wynika ze i kilka odpowiedzi których nie widziałam? Dlaczego nikt nie usuwa innych postów tylko mój był grzeczny i kulturalny ! Jednak chciałabym wiedzieć co był w tym poście !
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm