ale dlaczego mam patrzeć na to co mówił ,, trzecią ręką,, Jezus z perspektywy nowej mody powstałej 2 tys,
po tym jak głowny świadek nie żyje ?
nawet nie można go dopuścić do głosu i konfrontować można jedynie zapiski skrybów?
co i to już w ogromny sposób nadszarpuje uznanie za prawdziwość przekazów
Krzysztoff pisze:Wręcz przeciwnie, Jezus przekazał nauki moralne, które ułatwiają postęp w kolejnych wcieleniach. Nauki o miłosierdziu, o przebaczaniu , o kochaniu bliźniego swego jak siebie samego i wiele innych .
Polecam "Ewangelię według spirytyzmu" - książka w sposób bardzo praktyczny wyjaśnia te nauki
ale ja nie zaprzeczam morale przekazów Jezusa zapisanych ,, trzecią ręką,, a jedynie to , że poddałam w ogromną
wątpliwość istotę reinkarnacji - o której ani słowem nie mówił Jezus
jeśli się mylę, chętnie poznam coś co może przeoczyłam w jedynym zapisanym świadectwie czyli biblii
info odnośnie NAUK JEZUSA GŁOSZĄCYCH REINKARNACJĘ
wiesz, jeśli ufasz Jezusowi bezgranicznie, wspierasz się na jedynym dowodzie po nim jakim są ewangelie
w biblii to wydobądź te wiadomości
Natasza pisze:bo po jego odejściu - zarząd trzyma się nadal świetnie i nie przepuścił
nikogo - dosłownie NIKOGO
masz jakieś wątpliwości? to spytaj się co robią wciąż tu niskie duchy z tobą?
Krzysztoff, ja nie piszę do Ciebie sprzed 2 tys lat, ale tu i teraz
i mówię Ci, że jest zarząd - a dowodem jest to, że TY jak i wielu
innych nie przeszliście do mieszkań o jakich mówił wam Jezus ,, trzecią ręką,,
dowodem jest skuteczne was zawracanie, oraz to , że robią to w białych
rękawiczkach - sami siebie nazywacie niskimi duchami
i zadaj sobie sam pytanie : który raz repetujesz
i pytam Cię wprost : jesteś gotowy choćby dzis
powiedzieć, że Twoje życie jest godne dostąpienia
domu pana? czy jednak czujesz podskórnie, że jesteś
nadal niskim duchem i nic kompletnie nie dało Ci
repetowanie?
Natasza pisze:a tych co słyszą podszepty w swojej głowie i biorą je za opiekunów - proszę o uzyskanie
ich imienia i nazwiska- no chyba nie jest to problem???? tyle wam mówią to chyba ujawnią
swoje dane- co to za problem
Krzysztoff pisze:Żaden opiekun nie będzie spełniał twoich kaprysów i nie poda Ci takich danych. Może podać ci radę którędy iść swoją drogą duchową.
wow, wow, wow, tak oni się bardzo irytują - jak ściągną maskę zobaczysz jacy oni miłosierni przyjaciele , ,, moje kaprysy,, - mmmm tak , widac od razu ich miłość, albo ich słuchasz albo spadówa - to jest to co spisałam wam w dwóch tematach Krzysztoff, oni są bardzo kiepscy uwierz mi, wystarczy mały ruch , małe słowo a zobaczysz jak po prowokacji schodzi z nich ,, farba,,
i odkryjesz jaką mają intencję
pamiętaj, to , że Ty czegoś nie widziałeś, niech nie daje Ci pewności, że tego nie ma
słuchałabym mimo wszystko co mówią inni, bo wiesz, może być tak, że coś zapamiętasz
i to kiedyś uratuje ci skórkę - taka mała rada forumowej koleżanki