Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Pawełek » 10 gru 2015, 18:52

Natasza pisze:TAK JEST!!!! :P dorzucam - CHĘĆ POMAGANIA LUDZIOM

czytam Was i naprawdę to widzę mmmmmm normalnie to przeszłabym na Waszą stronę Mocy, ale nawet jak nie , to będę obok :P

A kto powiedział, że musisz "przechodzić na naszą stronę mocy"? Po prostu bądź dobrym człowiekiem i pomagaj innym. Nie musisz być chrześcijaninem, muzułmaninem, buddystą, możesz być nawet ateistką i pomagać innym, a to jest najważniejsze gdyż wtedy robisz rzeczy zgodne ze swoim sumieniem. Ta satysfakcja i ciepło w sercu, które czujesz widząc uśmiech na czyjejś twarzy po tym jak jej pomogłaś, to po to wszystko się robi - dla prawdziwej miłości.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 10 gru 2015, 18:57

tym powinien kierowac się każdy = bezinteresowność i gotowość niesienia pomocy każdemu, człowiek jest najpiękniejszą istotą tylko czasami skręca ,, w lewo,, heheh
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 10 gru 2015, 19:00

Natasza pisze:tym powinien kierowac się każdy = bezinteresowność i gotowość niesienia pomocy każdemu, człowiek jest najpiękniejszą istotą tylko czasami skręca ,, w lewo,, heheh

Każdy ma prawo popełniać błędy i upadać, szczególnie w takim stopniu rozwoju w jakim się aktualnie znajdujemy. Najważniejsze to się podnieść i nadal być miłosiernym wobec innych, co nie ukrywam w naszych czasach jest strasznie trudne.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 10 gru 2015, 19:05

no miłosierdzie to pewnie zależy od naszego indywidualnego podejścia- to kwestia własnych postawionych granic moralnych i etycznych i ogólnego podejścia do tolerancji , każdy z nas inaczej będzie postrzegał dane zachowanie - jeden machnie ręką, drugi każe ubić ; jeszcze zalezy od szerokości geograficznej i np. kodeksu prawa - ale to temat rzeka wiesz, a ja lubie konkrety heh; choć filozofia mi się czasami załącza ale bardzo bardzo rzadko
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 10 gru 2015, 19:06

No w takich tematach raczej o konkrety będzie ciężko, przykro mi ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 10 gru 2015, 19:13

nie musi Ci byc przykro , wazne bys był człowiekiem pozytywnym a to w co wierzysz jest najmniej wazne, mówiłam, że po smierci nie ma to znaczenia czyś ochrzczony, czy nie, wiara do niczego nie bedzie Ci potrzebna- jesteś wolny tu jak i tam
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 10 gru 2015, 19:35

To prawda. Gdybyś była dobrym człowiekiem, a po śmierci by się okazało że z tego względu że byłaś nie ochrzczona miałabyś mieć "kłopoty", wtedy byłoby to po prostu bezsensem.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 10 gru 2015, 21:40

Po to, by uniknąć podstawowych błędów i wyzbyc się fałszywych stereotypów, gdy mówimy o doświadczeniach NDE, warto przeczytać naukowo poprowadzona ksiażke holenderskiego kardiologa Pima van Lommela. W każdym razie, jeśli ktoś chce dyskutować na ten temat, jest to pewnego rodzaju niezbędnik.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Xsenia » 10 gru 2015, 21:42

Pawełek pisze:Każdy ma prawo popełniać błędy i upadać, szczególnie w takim stopniu rozwoju w jakim się aktualnie znajdujemy. Najważniejsze to się podnieść i nadal być miłosiernym wobec innych, co nie ukrywam w naszych czasach jest strasznie trudne.

Popieram obiema rękami i obiema nogami. :D
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Arronax » 10 gru 2015, 21:49

Wolność to piękno ale i obowiązek. Nawet jak nie będziemy "pociągnięci do odpowiedzialności" czujemy, że jedynie braterstwo, pomoc i bezinteresowna miłość jest kwintesencją naszych doświadczeń i w sumie najlepszym co nas może spotkać w życiu.
Awatar użytkownika
Arronax

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm