Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Natasza » 02 lut 2016, 15:31

Arronax chcę się podzielić moimi doświadczeniami jak potrafię najlepiej, bo każdy kto szuka odpowiedzi powinien ją znaleźć; osobiście mam tylko jeszcze więcej pytań do świata :) co do moich ,, przygód z duchami,, to w najblizszym czasie opowiem coś na pewno jako ciekawostkę

danut- na pewno jest coś trafnego w tym co piszesz; co do funkcjonalności neuronów, myślę, a właściwie jestem pewna , że osoby mające możliwość odbierania kontaktów z osobami z innego wymiaru mają aktywną bardziej niż inni półkulę mózgową zarówno prawą jak lewą - wykorzystują bardziej niż inni jakiś procent zwojów ; kolejna kwestia to KTO się z takimi osobami kontaktuje, gdzie te osoby zabiera i co im pokazuje i mówi

konkluzja jest taka , że sama percepcja nie wystarcza musi być jeszcze jeden lub nawet kilka innych warunków, by widzieć nie tylko duchy zmarłych osób
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 03 lut 2016, 08:38

:). Czekamy Natasza.

Swiadomosc chyba sluzy do kontaktu? Tzn mozg jest tylko takim lacznikiem? Bo po smierci przeciez uwalniamy swiadomosc, nasze Ja i jest nam latwoej poruszac sie w astralu.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Natasza » 03 lut 2016, 12:00

:P tak masz rację, że świadomość żyje własnym życiem w astralu; próbując znaleźć odp.dlaczego niektórzy mogą nią ,, sterować,, lub wykorzystywać do kontaktów z innymi wymiarami jeszcze za życia cielesnego sądzę , że należy szukać w możliwościach aktywnych części mózgu, pytanie które to części na to pozwalają ; przeciętnie wykorzystujemy ok 10% mocy co z 90%? za co by odpowiadały gdyby je uaktywnić?
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 lut 2016, 12:30

Nadto świadomość nie sterowana i nie odbierana przez żaden układ fizyczny jest w zawieszeniu i nie może na nic oddziaływać. Zatem ten cały astral i życie własnym życiem świadomości w astralu jest nierealny, a według mnie jest czystym wymysłem spirytystów.
danut

Postautor: Arronax » 03 lut 2016, 15:06

Ale przeciez funkcjonujemy bez ciala. Cialo to tylko dodatek w tym wymiarze. Tzn cialo fizyczne ktore ulega rozkladowi w przeciwienstwie do swiadomosci ktora jest wieczna.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Mirek » 03 lut 2016, 16:04

W astralu też mamy ciało. Przecież ci co, np. odprowadzają dusze nie widzą chmury gazu tylko konkretną osobę. Ono tylko zmienia swoja strukturę. Ponadto w astralu mamy wpływ na nasze tam życie i to co nas tam spotyka zależy od naszych przekonań.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 03 lut 2016, 16:24

Mirku nie wiem czy po tamtej stronie jak już oddalisz się od ziemi i pójdziesz dalej to czy masz tam wszystko tak poukładane jakbyś chciał;
idąc tym tokiem rozumienia gdyby każda zmarła osoba zwyrodniały dewiant czy anioł mógłby tworzyć sobie własny świat pod siebie wg swoich wizji pragnień i uciech- to byłoby anarchiczne niczym na haju postrzeganie i odczuwanie niczym marzenie senne

wydaje mi się ( bo nie otrzymałam informacji - dziwne dlaczego?.....) że jednak jest tam ktoś wystarczająco długo by utworzyć porządek i pewnie każdy będzie w jakiś sposób temu podległy, ale to tylko moje przypuszczenia
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 lut 2016, 16:30

Arronax pisze:Ale przeciez funkcjonujemy bez ciala. Cialo to tylko dodatek w tym wymiarze. Tzn cialo fizyczne ktore ulega rozkladowi w przeciwienstwie do swiadomosci ktora jest wieczna.

Tak jak napisał Mirek- nie funkcjonujemy bez ciała! Podobnie jak ciało nie może funkcjonować bez świadomości, świadomość daje życie i organizuje je, może to robić w naszym środowisku i w innym świecie, w innej rzeczywistości. Gdy świadomość przestaje to robić jest niczym, zapada w sen i ginie, lub przyłącza się do cudzej organizacji, rozpada na cząstki. Spirytyści bardzo często głoszą podobny do Ciebie pogląd, wysunęli go przez ogląd swoich myśli, marzeń i fantazji i nie obrazuje on niczego więcej, tymczasem wcale nie tak wyglądają inne rzeczywistości.
danut

Postautor: Natasza » 03 lut 2016, 16:48

a czym jest ciało?
być może nauka pozwoli nam egzystować wiecznie poprzez przeniesienie naszej świadomości do chipu i wszczepienie jej do nowych bionicznych ciał ; kto paręnaście lat temu słyszał o egzoszkieletach , tylko laboratoria te najlepsze na świecie

zbyt dużą wagę przyjmujemy do ciała i jego fizyczności

moje kontakty są głownie poza moim ciałem fizycznym- ja tam jestem jako Ja - widzę siebie i innych ale moje ciało leży bezwładnie wtedy w łóżku w sypialni, bez mojej świadomości jedynie z funkcjami fizjologicznymi żywych organów; duchy, które znajduję również nie mają ciała i świetnie sobie co niektóre radzą choćby za pomocą telekinezy;pracują świadomością i działają na naszą materię energią

wniosek: nie ma ciała w astralu w pojęciu fizycznym jesteś jak to mawiają ,, duchem,,
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 03 lut 2016, 17:05

Nataszo, po tamtej stronie jest trochę inne postrzeganie niż w świecie fizycznym. Jeżeli masz system wierzeń: oparty na piekle, czyśćcu i niebie, to po śmierci możesz trafić do piekła, które wytworzy twoja wyobraźnia w połączeniu z przekonaniami. Po tamtej stronie będziesz wiedziała czym jest skrócenie misji bycia na Ziemi innemu człowiekowi i zaczniesz postrzegać siebie jako niegodną dostąpienia nieba.
Jeżeli wierzyłaś w Boga poza religią i nie uznajesz tych trzech stanów bytowania duszy, to do żadnego nie trafisz. będąc zwyrodnialcem będziesz tam wiedziała, że niegodnie i niemoralnie postępowałaś.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm