Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: danut » 10 lut 2016, 00:46

soldado pisze:
ogromne to brzemię - bycie zawieszonym między jednym a drugim a może i trzecim horyzontem zdarzeń; w jaki sposób o tym mówić innym , których świadomość postrzega świat przez pryzmat wąskiego widzenia rzeczywistości? cały czas zastanawiam się jak ludzie mający takie doświadczenia mogą pokazać całemu światu - że jest inaczej niż ogół to widzi

Te Istoty sprawiają, że takie osoby mają ogromną motywację do tego.

Chyba tak. Ja np. czuje jakby ktoś prowadził mnie właśnie w tym celu, by innym przedstawiać, świadczyć i opowiadać o tym. Nawet soldado był takim popychaczem mnie w tej sprawie, jak wszystko na to wskazuje również nie przypadkowo.
danut

Postautor: Natasza » 10 lut 2016, 16:55

nie jestem aż tak bardzo pewna tego, że Oni tego chcą - wcale mi nie powiedzieli ,, idź i o tym mów całemu światu,, , wcale nie są otwarci na wszystkich , wręcz mam wrażenie , że skrywają siebie ; mając taką technologię i możliwości z tym związane stać ich na to by ujawnić się w najokazalszy spektakularny sposób - tak by cały świat oniemiał a wielu by stało się obłąkanym w jednej sekundzie; wszelkie religie upadły by w oka mgnieniu; nie mówiąc już o armii wszystkich państw - wywołaliby ogólnoświatową panikę

być może mamy mówić tylko w takich miejscach jak to forum- bo kto chce wiedzieć , że są , to się dowie właśnie przez takie osoby jak my
ale nie zależy im kompletnie na rozgłosie, przynajmniej z mojego punktu widzenia tak to wygląda - nie tak minimalistycznymi środkami by działali
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 10 lut 2016, 20:29

depresja droga do...

samobójcy zawsze byli i są odbierani negatywnie przez społeczeństwo; okolicznościom ich śmierci towarzyszy często wstyd, niepewność rodziny co powiedzieć ludziom , a co oni powiedzą ; domysły i pytania dlaczego i czy można było tego uniknąć
na temat depresji już pisałam i nie chcę się powtarzać; chcę napisać o samobójcach

ich pogrzeby były napiętnowane - te gorszego sortu, ksiądz omijał je szerokim łukiem a grabarz chował pod płotem
ludzie gorszego gatunku, diabły wcielone, potępione dusze, które trafią do piekła, nie godni stawać przed obliczem Pana

zacofanie, brak elementarnej wiedzy z zakresu psychologii czy psychiatrii czyni spustoszenia w umysłach laików, którzy nie mają pojęcia , że nikt nie rodzi się z planem targnięcia się na własne umiłowane życie
stan emocjonalny jest wcielonym piekłem na ziemi, drogą bez końca w czeluściach , w których nie idziesz lecz czołgasz się i nie ma końca tej męki
długo i dużo można by pisać o walce z demonami ludzkiego umysłu , to co chcę napisać o samobójcach to fakt, że widziałam ich życie po śmierci
zapewniam Was , że żadnego nie widziałam w piekle; słowa jednego z nich przekazuję Wam z wielkich liter
,, JESTEM UZDROWIONY, JESTEM UZDROWIONY, JESTEM UZDROWIONY!!!!!!!!,, - osoba ta dosłownie podskakiwała ze szczęścia, była całkowicie wyleczona ze stanu , w jakim odeszla

każdy człowiek ma prawo dysponować sobą , swoim ciałem i życiem i nikt nie może go osądzać
jedyne co możemy zrobić to wszystko co się da aby go wyleczyć
ale gdy podejmie ostateczną decyzję , to uznać ją za jego świętość i niezbywalne prawo jakim jest jego decyzja, jego i tylko jego
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 10 lut 2016, 21:33

Twoje słowa są bardzo podobne do moich przekonań. Próbowałem zmienić, dostosować to co uważam pod nauki Spirytyzmu ale tutaj moje Ja się buntuje.

I poniekąd stwierdza to co Ty. Samobójstwo to tragedia, ostateczność, ale siłę naszych demonów i dno znamy tylko my sami.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Natasza » 11 lut 2016, 11:39

Arronax - Twoje postrzeganie świata zmienia się i rozwija wraz z Twoimi poszukiwaniami; wiem, że wkładasz wiele sił i czasu w odnajdywanie odpowiedzi na nurtujące Twoją głowę pytań; działasz podobnie do mnie- bo nie stoisz w miejscu; a jak szukasz to znajdziesz

stąd zaczynasz patrzeć z wyższego piętra niż parter- a jak wchodzisz coraz wyżej i wyżej to obraz rzeczywistości zaczyna zmieniać perspektywę; jak już staniesz na około 10 piętrze nie będziesz widział małostkowości ale Twój horyzont będzie tak rozszerzony, że zmienisz całkowicie odczytywanie i ocenianie ludzi i świata

nasze ludzkie postrzeganie ogranicza się do płytkiej oceny zachowania ludzi wg ziemskiej instrukcji znanej nam etyki, często podbarwionej religijnym kanonem praw

po tamtej stronie nie ma ocen - nie dostanie nikt jedynki ani szóstki; powiem więcej- mam ogromne wątpliwości co do pojęcia ,, kar ,, czy są one wymierzane degeneratom, mordercom i wszelkim oprawcom . Można snuć wnioski, że nie zostają wpuszczeni na jakiś ,, wyższy poziom,, świadomości albo, że zostaną zrzuceni na nowo na ziemie ( jak ktoś wierzy w reinkarnację heh:) )
Widziałam wiele złych nękających domowników duchów by wysnuć hipotezę , że bawią się nadal nieźle trzymając się ludzi i ich życia- to one są błędnie brane przez ziemian za demony, a to tylko zwykli śmiertelnicy; cała tajemnica to ujawnienie kim byli za swego nędznego życia i kiedy żyli warto ich podpytywać choć i tak kłamią jak z nut, czego można się spodziewać po takiej szarańczy .. demony... hahahah strasznie lubią jak ich się bierze za panów i władców piekieł

te najstarsze ,, demony,, sięgają pierwszych prymitywnych ludzkich form życia, pochodzą z niezwykle odległych czasów zalążka naszych ziemskich form jakie posiadały mózg, własną odrębną identyfikacje

są tak stare jak świat heh ; widać to po tzw. egzorcyzmach w domach czy czynionych na ludziach- w krajach np. katolickich działa na nie i na samego oczyszczanego żywego wszelka forma kościelnych obrzędów, w tym przywoływanie do pomocy aniołów, imienia Jezusa czy samego Jahwe ( katolicy raczej nie używają tego imienia - hmm nie wiem dlaczego?wiem wiem)
inaczej egzorcyzm wygląda np. w Indiach a jeszcze inaczej w innym zakątku świata; inaczej też sprawa się ma jeśli egzorcyzmuje osoba ateistyczna ( nie mylic z osobą, która nie wierzy w życie po śmierci- bo znam ,, wierzących praktykujących,, , którzy wątpią w życie po śmierci i panicznie ale to panicznie boją się śmierci i potrzebują namacalnych dowodów by uwierzyć , że ,, coś,, jest po wiecznym zamknięciu oczu

duchy demoniczne uwielbiają grę ; widać nudzą się w zaświatach i jak tylko uzbierają wystarczająco energii potrafią wpływać na ludzi; podszywają się pod dzieci, staruszki, członków rodzin itp.itd.- najpierw pukanie, stukanie , szuranie, inne mają więcej mocy i mogą dotykac ludzi - ale to niezwykle rzadkie przypadki
inne mogą dopaść ofiarę poprzez psychikę i dręczyć ją skutecznie doprowadzając do obłędu
ich zabawy nie mają granic prócz jednej - ciągłego poboru energii do tych uciech; często czerpią ją z domów, w których panuje wieczna wrzawa i kłótnie; tam gdzie unosi się od negatywnych wibracji mają niemal gotową karmę; jesli raz się ulokują i nie wyczerpią energii to wykorzystają ją w późniejszym czasie np. gdy do takiego mieszkania, domu wprowadzi się osoba , którą będą chciały gnębić

jednak jak widać, tych demonów z mocą nie jest dużo, z reguły są poukrywane jak zawsze to mówię w kątach;
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 11 lut 2016, 20:32

Natasza pisze:nie jestem aż tak bardzo pewna tego, że Oni tego chcą - wcale mi nie powiedzieli ,, idź i o tym mów całemu światu,, , wcale nie są otwarci na wszystkich , wręcz mam wrażenie , że skrywają siebie ; mając taką technologię i możliwości z tym związane stać ich na to by ujawnić się w najokazalszy spektakularny sposób - tak by cały świat oniemiał a wielu by stało się obłąkanym w jednej sekundzie; wszelkie religie upadły by w oka mgnieniu; nie mówiąc już o armii wszystkich państw - wywołaliby ogólnoświatową panikę

być może mamy mówić tylko w takich miejscach jak to forum- bo kto chce wiedzieć , że są , to się dowie właśnie przez takie osoby jak my
ale nie zależy im kompletnie na rozgłosie, przynajmniej z mojego punktu widzenia tak to wygląda - nie tak minimalistycznymi środkami by działali

To tylko i wyłącznie świadczy o Ich wielkości, ponieważ tego wszystkiego nie wykorzystują.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 12 lut 2016, 11:35

bardzo ale to bardzo trafnie ująłeś to jednym zdaniem

i do tego osiągnięcie stanu świadomości bycia ,, transparentnym ,, dla innych jest niezłą nauką w sekundzie pojmuje się , że musisz być ,, czysty,, nieskazitelny bo wszystko o czym myślisz Oni znają z wyprzedzeniem

Oni to osiągnęli i dzięki temu mają świat jaki mają , pozostaje pytanie czy nasze światy ze wszystkimi Nami mogą się na siebie nałożyć i razem egzystować - nie teraz jak widać , ale czy kiedykolwiek ..?

moim marzeniem jest by każdy kto tego pragnie to tego doświadczył chociaż na chwilę , jedną chwilę swojego fizycznego życia
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 12 lut 2016, 12:46

soldado pisze:
Natasza pisze:nie jestem aż tak bardzo pewna tego, że Oni tego chcą - wcale mi nie powiedzieli ,, idź i o tym mów całemu światu,, , wcale nie są otwarci na wszystkich , wręcz mam wrażenie , że skrywają siebie ; mając taką technologię i możliwości z tym związane stać ich na to by ujawnić się w najokazalszy spektakularny sposób - tak by cały świat oniemiał a wielu by stało się obłąkanym w jednej sekundzie; wszelkie religie upadły by w oka mgnieniu; nie mówiąc już o armii wszystkich państw - wywołaliby ogólnoświatową panikę

Może tego nie wiesz Nataszo, bo Ci nie powiedzieli, że fizyczna ingerencja innego świata w inny jest dla obu niebezpieczna. Można jedynie ingerować na poziomie informacji.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 12 lut 2016, 14:48

faktycznie o tym nic nie mówili ; osobiście nie wyciągnęłam takich wniosków co do ,, szkodliwości,, na poziomie fizyczności
a dlaczego Ty takie wyciągnąłeś wnioski? jest coś w naszej budowie anatomicznej sprzecznego na tyle by nam zagrażać?
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 12 lut 2016, 17:17

Natasza pisze:bardzo ale to bardzo trafnie ująłeś to jednym zdaniem

i do tego osiągnięcie stanu świadomości bycia ,, transparentnym ,, dla innych jest niezłą nauką w sekundzie pojmuje się , że musisz być ,, czysty,, nieskazitelny bo wszystko o czym myślisz Oni znają z wyprzedzeniem

Oni to osiągnęli i dzięki temu mają świat jaki mają , pozostaje pytanie czy nasze światy ze wszystkimi Nami mogą się na siebie nałożyć i razem egzystować - nie teraz jak widać , ale czy kiedykolwiek ..?

moim marzeniem jest by każdy kto tego pragnie to tego doświadczył chociaż na chwilę , jedną chwilę swojego fizycznego życia

Są z innego wymiaru, a wymiary się wzajemnie przenikają.

Fajne marzenie :)
Takie doświadczenie może zmienić człowieka o 180 st., a wtedy wszyscy mogliby się zmienić...
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm