Moje wystąpienie w programie TV "Rozmowy w Toku"

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Moje wystąpienie w programie TV "Rozmowy w Toku"

Postautor: 000Lukas000 » 13 mar 2012, 10:04

Strach przed śmiercią, zwykła niewiedza, przecież śmierć nie istnieje, tak samo złuszczenie starego naskórka możemy nazwać śmiercią. Ostatnio koleżanka wybałuszyła na mnie oczy jak jej powiedziałem że moja matka ma śmiertelnego guza na wątrobie i że w gruncie rzeczy to dobrze bo zasłużyła sobie na to dobrym życiem, a i jej ciało a w szczególności kręgosłup nie jest w najlepszej kondycji że się tak wyrażę. Niestety guz zaniknął, jest tylko przerośnięty płat wątroby, więc jeszcze musi się pomęczyć na tym świecie w bólach i trudach, z jednej strony więc się cieszę z drugiej smucę, choć myślę że to moja egoistyczna cześć się cieszy.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 13 mar 2012, 15:43

Lukasie,Ty lepiej nie mów ludziom takich rzeczy,bo wezmą Cię za wariata lub opetanego.
Jak zaczęłam wykładać teorię spirytystyczną i nie tylko(przeżycia w stanie smierci klinicznej,świadomosć poza mózgiem,etc)na pewnym forum po stracie dzieci,fundamentalistki protestanckie oraz katolickie wzięły mnie na tapetę i orzekły,że przez moje usta przemawia szatan.No bo jakie moga być kontakty z tamtym światem ,skoro umarli znajduja się w stanie uspienia,z którego dopiero zbudzi ich dźwiek trąb Sądu Ostatecznego(to protestantki),a wszelkie komunikaty z zaswiatów to dzielo księcia ciemnosci(obie formacje).
Ot i taka dyskusja to była... :(
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Sylwina » 13 mar 2012, 16:25

Ewo znam ciebie z innych for i powiem tak dobrze ze sa poruszane takie tematy obejrzalam ten program i uwazam jak wczesniej tez osoba przedemna ze takie tematy to powinien byc inny program ,ale nie rozmowy w toku..... juz od dawna napewno 5 lat spadl bardzo poziom tego pr. , na widowni glownie mlode osoby nastolatki smialy sie pseudo ekspert ktory nie ma pojecia o swiecie ezo - sportyzm i tez sie smieje , i nie dobrze ze zgodzilas sie i to bylo nie udane porozmawiac ze zmarlym to jeszcze negatywnie na laikow wypadlo ten swiat .
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: Ewa Fortuna » 13 mar 2012, 17:58

Nie zalezy mi na opinii osób z widowni i nie zalezy mi na opini osób które uwazają ze jezeli bym na prawde potrafiła sie kontaktować ze zmarłymi to w studio tez powinno mi sie udać.
Wazne ze dzięki programowi komuś pomogłam :D
http://ewafortuna.blogspot.com/p/aktualnosci_02.html
Żyjemy, póki ktoś o nas pamięta
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Postautor: 000Lukas000 » 13 mar 2012, 18:48

Ewa Fortuna pisze:Nie zalezy mi na opinii osób z widowni i nie zalezy mi na opini osób które uwazają ze jezeli bym na prawde potrafiła sie kontaktować ze zmarłymi to w studio tez powinno mi sie udać.
Wazne ze dzięki programowi komuś pomogłam :D

Masz zdrowe podejście, i aż przyjemnie się czyta te informację na blogu
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 14 mar 2012, 00:12

Ewa Fortuna pisze:Wazne ze dzięki programowi komuś pomogłam :D

Mogłoby się okazać, że tylko po to wystąpiłaś w tym programie :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Ewa Fortuna » 14 mar 2012, 12:31

:D no wlaśnie.
Żyjemy, póki ktoś o nas pamięta
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Postautor: cthulhu87 » 14 mar 2012, 13:14

000Lukas000 pisze:Strach przed śmiercią, zwykła niewiedza, przecież śmierć nie istnieje, tak samo złuszczenie starego naskórka możemy nazwać śmiercią. Ostatnio koleżanka wybałuszyła na mnie oczy jak jej powiedziałem że moja matka ma śmiertelnego guza na wątrobie i że w gruncie rzeczy to dobrze bo zasłużyła sobie na to dobrym życiem, a i jej ciało a w szczególności kręgosłup nie jest w najlepszej kondycji że się tak wyrażę. Niestety guz zaniknął, jest tylko przerośnięty płat wątroby, więc jeszcze musi się pomęczyć na tym świecie w bólach i trudach, z jednej strony więc się cieszę z drugiej smucę, choć myślę że to moja egoistyczna cześć się cieszy.

No nie... coś tu jest ewidentnie nie tak :o
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 14 mar 2012, 13:18

No co,Lukas bardzo radykalny jest-to jadro filozofii spirytystycznej w najczystszej postaci...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 14 mar 2012, 13:41

A czemu Cthulhu, sam wiesz że jesteśmy tu po to by się sprawdzić, sam wiesz że nie powinniśmy się smucić z odejścia bliskich to raczej oni o nas powinni się smucić, a skoro komuś dolegają bule które kładą na łopatki a i jego ciało starsze to dlaczego uważasz że chęć by inna osoba zaznała szczęścia, zasłużonego szczęścia i uwolniła się od ziemskich bóli związanych ze zmiażdżeniem kręgów i wysunięciem ich jest zła albo nienormalna. No chyba że jakaś część ciebie uważa że spirytyzm bazuje na fikcji, ja dużo myślałem, dużo słyszałem i też co nieco widziałem, i nie widzę w śmierci końca, a raczej szczęśliwy początek, a jak sam będę się wyzwalał z ciała i dane mi będzie wiedzieć o czasie, wtedy urządzę wesołą imprezę przy szampanie na uczczenie tego szczęśliwego dnia, może dam innym jakieś przeświadczenie że nie powinni się bać śmierci

Jak to powiedział na łożu śmierci Jan Paweł II "Pozwólcie mi odejść do domu ojca", czy w powrocie do naszego domu jest coś złego?

Oj Atalio, daleko mi do bycia takim stricte spirytystą, mi się wydaje że spirytysta powinien przeć do przodu jak taran, niszcząc wszelkie swoje niedoskonałości, a tutaj jednak ide co najwyżej jak ślimak :lol:

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm