Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Natasza » 15 lut 2016, 11:37

danut pisze:To nie są "osobniki", bo które by to istoty nie były, rożne , inne, z tego, czy nie z tego świata, to wygląd danej rzeczy, czy osobie/istocie nadaje nasze postrzeganie

-wniosek :

Danuta ty widzisz wszystkie Istoty oraz rzeczy tak jak ustawia je twoje postrzeganie - świat, Ludzie są wytworem twojego wewnętrznego postrzegania - odbiciem twojego Ja / twojej duszy/ świadomości w tym jak to nazywasz hologramie

twoja rzeczywistość jest krzywym zwierciadłem odbiciem każdej twojej myśli, ustawiłaś ją na takich częstotliwościach, że nie zorientowałaś się nawet , że zaczynasz dryfować, już odpłynęłaś bardzo daleko tak, że nie pomoże ci łódź ratunkowa

stąd pycha i wzgarda ale dla kogo? czy dla mnie? nie czuję się urażona , bo to twój świat i twoja rzeczywistość, opisywana w osobie trzeciej jakby do kogoś innego:

,,i nie jest żadną strukturą stałą, abym po tak wielu tłumaczeniach i postach miała się spotkać z dziewiętnastowiecznym pojmowaniem rzeczy i aż tak silnym oporem i wywyższaniem się tą swoją niewiedzą, że aż szuka się do ataku na tego kto uchyla rąbka tajemnicy pomocników. ''

,,Niczyim pomocnikiem nie będę wybijcie sobie to z głowy,,

Widzisz Danuto, ty jeszcze nie zrozumiałaś , że to ty potrzebujesz pomocy...
jest taki film ,, INNI,, - główna bohaterka i jej dzieci wierzą, że ich dom nawiedzają duchy; ona chodzi ze strzelbą wymierzoną w pojawiające się w czerni postaci
postacie wyglądają jak duchy, zjawy, wzrok i odczucia obserwatorów mogą być tożsame z jej odbiorem jej rzeczywistości

lecz to nie one są duchami a ona z dziećmi...
jeśli się zatrzymasz na chwilę i zejdzie ci z oczu zasłona być może zdążysz to wszystko zrozumieć i odczytasz wiadomość jaką ci umieściłam w pisanych wcześniej postach

lub będziesz tkwić w rzeczywistości/hologramie i powtarzała wciąż od now
a :

,, i nikt nie narzuci mi swojego pojmowania, a tych niby wielkich a głupich kosmitów nie z tego świata, skoro aż tak istotnej rzeczy nie wiedzą nie mam zamiaru słuchać.

Napisałaś o brzydocie Istot , pojmowanie czyjegoś wyglądu w aspekcie fizyczności lub w ujęciu liczby sprawnie lub nie funkcjonujących neuronów, opisywanie pojęciami ladny/brzydki; mądry / głupi - jest bardzo przyziemnym pojmowaniem Inności,

widzisz, mówiłam , że akceptacja Inności jest najtrudniejszym doświadczeniem, to z nią człowiek ma i będzie miał najwięcej trudności

postawa - otwartość na Inność

możesz znów pisać co chcesz, ale każde słowo , które oddasz będzie za każdym razem odbiciem tego co w tobie siedzi

p.s.

DWA, DWA,DWA, DWA, DWA.........

do zobaczenia
Natasza
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 15 lut 2016, 12:05

Nataszo i ten post pokazuje Ciebie i to że nic nie rozumiesz, pysznisz się tylko i stawiasz na pozycji nauczyciela, nawet oceniasz w taki sposób jak w szkole, tylko kogo i czego chcesz nauczać niewiadome. Widzisz a ja mam gdzieś tę Twoją ocenę i naukę, odpłynęłam zbyt daleko i cieszę się tym. :D
danut

Postautor: soldado » 15 lut 2016, 14:01

odpłynęłam zbyt daleko i cieszę się tym.

Muszę niestety przyznać, że masz rację.
Zaobserwowałem to po wydaniu Twojej książki.
Niestety tym ,,odpłynięciem'' zrażasz do siebie wiele osób.
Szkoda, bo osoba, która czegoś takiego doświadczyła, powinna cechować się przede wszystkim cierpliwością w tłumaczeniu swoich doświadczeń, uprzejmością, brakiem wywyższania się i brakiem zarozumialstwa.
Osoba taka nie powinna atakować inne osoby, które czegoś nie rozumieją z jej doświadczeń.
Nie powinna również atakować osoby, które miały inne doświadczenia za to, że nie były zbieżne z jej własnymi doświadczeniami i za to, że taka osoba wyciągnęła inne wnioski.
Szkoda, bo można tylko i wyłącznie dowiedzieć się więcej, gdy mamy w sobie pokorę.
To co doświadczyłaś to szczątkowe informacje, z tych, które mogłabyś wiedzieć, ale widać, że taka jest Twoja wola i należy ją uszanować.
Od pewnego czasu ,,stoisz w miejscu'' i nic nie wskazuje na to, że zrobisz krok do przodu, bo nie będzie Ci to dane.
Niczego już w żuciu podobnego nie doświadczysz, bo nie ma na to zgody, jak również nie ma zgody na to, żebyś cokolwiek zrozumiała więcej.
Mam jeszcze napisać, że ta Twoja wiedza od dzisiaj będzie Ci stopniowo zabierana - cokolwiek to znaczy.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 15 lut 2016, 14:14

Pitu, pitu Solduś :lol: Głupocie zawsze będę się sprzeciwiać, czy Tobie się to podoba, czy nie, a Ty mi wiedzy nie dawałeś i nie będziesz mi jej zabierał. Wiem że jesteś wielkim guru dla sikorkoajkonataszopodobnych, ale nie dla mnie i to ze mną masz spory kłopot.
danut

Postautor: Arronax » 15 lut 2016, 14:45

Kochani szanujmy sie nawzajem. I tyle :). Oby kazdemu z was sprzyjalo wszystko co najlepsze. Trzeba poszanowac kazde doswiadczenie wszyscy mamy prawo do wypowiadania tego co myslimy i przezylismy.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 15 lut 2016, 14:53

Arronax otóż to. :) wybijanie się przed szeregi trąca za bardzo sekciarstwem i ja nie pozwolę na to, by z pomocą moich doświadczeń i przeze mnie tworzono jakąś sektę. Do wiedzy dochodzi się indywidualnie, a nie przez dopasowanie jej do straszących ongiś satanistów ich teorii, którzy wywołując pewne zjawisko, o którym już pisałam w tym temacie wcześniej, uznają je za kontakt z tym ich bogiem po drugiej stronie, zakłamującym rzeczywistość. Pomimo, że teraz chce zmienić się mu nazwę i nazywać kosmitą.
Prawda i tylko prawda was wyzwoli. I przyjdzie czas a rzeczywistosc zweryfikuje fałszywych mistrzów, polecam ten artykuł zakochanym w jakże modnym channelingu
http://www.paranormalne.pl/topic/34353- ... istrzowie/ i chciałam przypomnieć niewiedzącym, że biała szałwia jest narkotykiem.
danut

Postautor: Arronax » 15 lut 2016, 18:53

Ja wiem, że nasze Media nas nie okłamują. A to, że wrażenia i odczucia drugiej strony czasem są diametralnie różne, tylko pokazuję, że nic tak naprawdę nie jest takie proste, jak się czasem wydaje. Tzn. "wystarczy tylko ... i sprawa załatwiona". To chyba trochę jak ze zdrowiem, niby jesteśmy tacy sami, a każdy tak naprawdę jest odmienny i unikatowy.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Pawełek » 15 lut 2016, 18:57

danut pisze: chciałam przypomnieć niewiedzącym, że biała szałwia jest narkotykiem.

Na jakiej podstawie to stwierdzasz?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 15 lut 2016, 19:05

danut

Postautor: Pawełek » 15 lut 2016, 19:09

danut pisze:Nie twierdzę lecz wiem https://pl.wikipedia.org/wiki/Sza%C5%82wia_wieszcza

Pudło. To jest szałwia wieszcza (Salvia divinorum). Biała szałwia (Salvia apiana) nie jest uznawana za narkotyk.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm