O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 20:36

Natasza pisze:Czy uważasz , ze małpy są gorsze od kogoś kto nazwał sie człowiekiem ?

Ja nie, ale Ty tak i ujawniłaś to w poprzednim poście, jako to, że zostalibyśmy nadal małpami, gdyby nie ci kosmici- bogowie.To było dosc wymowne. A teraz zwróce uwagę na ważne nawiązanie w tym do starożytności, szczególnie do mitologii greckiej, gdzie Hybrydy jako połączenia zwierzęcia z herosami były wszem obecna np. Satyrowie i Centaury

https://pl.wikipedia.org/wiki/Satyrowie i Centaury

https://pl.wikipedia.org/wiki/Centaury_(mitologia)
danut

Postautor: Natasza » 18 wrz 2016, 20:45

Zadałam Tobie pytanie bo masz problem z hybrydyzacja . Wybrano najlepszy a nie najgorszy materiał po to byś dzis mogła współtworzyć rozwój intelektualny kulturowy społeczny i byś miała rozwinięta świadomość i najważniejsze ulepszanie dało możliwość kreatywności małpoludem , by mogły same decydować w która stronę chcą zmierzać i by miały świadomość ze życie jest w ich rękach i umysłach . Gdyby to sie nie stało dzis nie stawialibysmy pytań egzystencjalnych ale umierali w wieku 30 lat a to jeden z celów- wydłużanie życia
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 18 wrz 2016, 20:51

Sięgamy gwiazd podczas gdy już dzis zaczynamy sterować genetyka i mamy zarodki w zamrażarkach laboratoryjnych, heh przecież hybrydyzacja dzieje sie na naszych oczach .dla przykładu w jednym z bogatych państw ok 20 lat temu tak ułożono genetycznie zarodki by rodzili sie wybitnie utalentowane osoby i dzis każde z tych dzieci osiagnął cel
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 20:57

Natasza pisze:Zadałam Tobie pytanie bo masz problem z hybrydyzacja . Wybrano najlepszy a nie najgorszy materiał po to byś dzis mogła współtworzyć rozwój intelektualny kulturowy społeczny i byś miała rozwinięta świadomość i najważniejsze ulepszanie dało możliwość kreatywności małpoludem , by mogły same decydować w która stronę chcą zmierzać i by miały świadomość ze życie jest w ich rękach i umysłach . Gdyby to sie nie stało dzis nie stawialibysmy pytań egzystencjalnych ale umierali w wieku 30 lat a to jeden z celów- wydłużanie życia

To Twoja wiara, moje pojmowanie celu życia i istnienia Wszechświata oraz to dotyczące ewolucji ludzkiej świadomości jest zupełnie inne. Po pierwsze DNA może uaktywniać bądź nie swoje zapisy i dzieje się to pod wpływem danego środowiska dostarczającego mu związków chemiczno- biologicznych, świadomość jest kształtowana przez sygnały i bodźce z zewnątrz, a nie z wewnątrz, siła duchowa, duch, cząstka boga według swojej wyższej świadomości organizuje taką materię i tego jej organizowania nie podrobi żadne ograniczone i sztuczne.
danut

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 21:00

Natasza pisze:Sięgamy gwiazd podczas gdy już dzis zaczynamy sterować genetyka i mamy zarodki w zamrażarkach laboratoryjnych, heh przecież hybrydyzacja dzieje sie na naszych oczach .dla przykładu w jednym z bogatych państw ok 20 lat temu tak ułożono genetycznie zarodki by rodzili sie wybitnie utalentowane osoby i dzis każde z tych dzieci osiagnął cel

No jasne w Nazistowskich laboratoriach też pracowano nad tworzeniem jedynie wybitnej i czystej ludzkiej rasy. :lol:
danut

Postautor: Natasza » 18 wrz 2016, 21:12

Chcesz porównywać labolatoria medyczne pracujące nad genetyka do działań nazistow? Medycyna ma na celu poprawianie jakości życia , utrzymania go i ratowania pod każdym katem pacjentów . Musisz pogodzić sie z tym , ze cywilizacja to postęp i jest on czy to sie tobie podoba czy nie
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 18 wrz 2016, 21:19

Jak już sięgasz po nazistow to powinnaś wiedzieć, ze mieli jednych z najwybitniejszych naukowców genialnych lekarzy i fizyków , geniuszy w zakresie projektów . Myślisz , ze po wojnie ich zutylizowano za to kim byli? Poczytaj kto ich i do jakiego państwa zaprosił by za olbrzymie fortuny rozwijali sie dla nich
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 21:21

Natasza pisze:Chcesz porównywać labolatoria medyczne pracujące nad genetyka do działań nazistow? Medycyna ma na celu poprawianie jakości życia , utrzymania go i ratowania pod każdym katem pacjentów . Musisz pogodzić sie z tym , ze cywilizacja to postęp i jest on czy to sie tobie podoba czy nie

Pojmowanie, że jedna rasa stworzyła drugą przez zabawy z kodem genetycznym jest porównywalne do tych poglądów.

W rodzinie miałam genetyka i mikrobiologa - przełom osiemnastego i dziewiętnastego wieku:D - więc nie pisz mi, że to aż takie postępowe prace, zaczęło się od bakterii i roślin a kończy się na człowieku. Tylko co to ma wspólnego z duchowością, poszerzaniem świadomości i Bogiem?
danut

Postautor: danut » 18 wrz 2016, 21:31

Czy zwierzęta modyfikowane genetycznie, te transgeniczne wyznają zespół naukowców pracujący nad ich nie stworzeniem a ukształtowaniem formy, bo nigdzie nie odkryto iskry dającej życie, za bogów? Odpowiedz mi Nataszo? Oraz czy ich życie ma większa wartość od tych, które wyewoluowały w sposób naturalny?
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2016, 21:35 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Mirek » 18 wrz 2016, 21:34

Danut kompletnie nic. To głęboki materializm. Wiesz przecież, że Natasza jest niewierząca.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm