Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Natasza » 07 mar 2016, 13:47

jeśli soldado do wszystkich pisał o STRAŻNIKACH tzn , że miał dużo wcześniej z NIMI kontakt i dlatego właśnie z NIM miałam tu się spotkać

co do uratowania 2 ISTOT powtórzę, nie jesteś i nie byłaś i nie będziesz pępkiem świata- nie chodziło o ratunek ciebie, ale kilka lat temu osób, które są mi najbliższe, nie ty...
twoja lekcja trwa do dzwonka, gdy go usłyszysz, nic nie będziesz mogła zmienić
nie byłam tu po to by ciebie ratować, ale przekazać , ze wszystko co zrobiłaś i robisz jest widoczne i to była informacja ważniejsza od twojego dociekania przez całe życie kim jest ,,żołnierz,, , nie musisz się troskać, spotkasz go bo czeka na ciebie zawieszony [moderacja]

p.s. dwa dwa dwa dwa dwa

to co miałam przekazać zostało przekazane , zapisane i zostanie
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 07 mar 2016, 13:51

Mirek pisze:
danut pisze:Nie nie jesteśmy Bogami, w innym miejscu piszesz o naszej zależności od istot wyższych a teraz znowu mieszać i nadajesz te właściwości człowiekowi?

Jesteś tego pewna danut?
"34 Odpowiedział im Jezus: «Czyż nie napisano w waszym Prawie: Ja rzekłem: Bogami jesteście? Jeżeli [Pismo] nazywa bogami tych, do których skierowano słowo Boże - a Pisma nie można odrzucić - to jakżeż wy o Tym, którego Ojciec poświęcił i posłał na świat, mówicie: "Bluźnisz", dlatego że powiedziałem: "Jestem Synem Bożym?"" J 10,34-36

Jestem synem, płodem bożym, a nie samym bogiem nikt nie ma tak wielkiej i zbiorowej siły by stać się samym Bogiem.
danut

Postautor: danut » 07 mar 2016, 13:54

Mirek pisze:
OneNight pisze:Wojny są powodowane przez rozum? :lol:
Czy wojny przynoszą zyski? Nie! Wojny rozpętuje nienawiść, duma, pycha. Gdyby nie było uczuć, nie byłoby wojen.

I tu OneNaght wychodzi jak mało wiesz. USA na II Wojnie Światowej zarobiło kokosy, jak nigdy dotąd w swojej historii. Dlatego nie chciało się angażować w wojnę i gdyby nie zostali zaatakowani przez Japonię do wojny by nie przystąpili. Poczytaj sobie trochę historię, a dowiesz się, że na wojnie najlepiej się zarabia.
Do wojen dochodzi nie przez uczucia, a zimne kalkulacje umysłowe. To opini publicznej się wmawia, że wojna jest powodem nienawiści, czy pychy. Wojna miedzy dwojgiem ludzi może na tym bazować, a nie elit rządzących.

To świadczy tylko o tym, że rozum wykorzystuje i dobro i zło, ale też zimne kalkulacje nie dorosną nigdy wyższemu rozumowi, który solidnie rozpatrzy za i przeciw, i mądrze wybierze.
danut

Postautor: Xsenia » 07 mar 2016, 14:43

MODERACJA: Posty nawołujące do przemocy fizycznej nie są tolerowane na tym forum i będą usuwane!!! Grożenie przemocą fizyczną jest zresztą karalne: Art. 190 kodeksu karnego
"§1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 07 mar 2016, 14:44

Xsenia pisze:MODERACJA: Posty nawołujące do przemocy fizycznej nie są tolerowane na tym forum i będą usuwane!!! Grożenie przemocą fizyczną jest zresztą karalne: Art. 190 kodeksu karnego
"§1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."

Co pisane gdyby nie jest ani straszeniem, ani zamiarem i proszę bez przesady. Co się gdyba a nie jest nie pisze się w rejestr. Nadto to niech userka Natasza się opamięta bo nie jest panią mojego zdrowia ani życia, niech czyta to co piszę ze zrozumieniem i niech nie twierdzi, ze ją i jej kosmitów poprosiłabym o cokolwiek. Poza tym gra najbliższą zmarłą mi osobą i nawet uzurpuje sobie prawo do wybierania jej miejsca, co bardzo uraża moje uczucia.
danut

Postautor: danut » 07 mar 2016, 15:15

Natasza pisze:jeśli soldado do wszystkich pisał o STRAŻNIKACH tzn , że miał dużo wcześniej z NIMI kontakt i dlatego właśnie z NIM miałam tu się spotkać

co do uratowania 2 ISTOT powtórzę, nie jesteś i nie byłaś i nie będziesz pępkiem świata- nie chodziło o ratunek ciebie, ale kilka lat temu osób, które są mi najbliższe, nie ty...
twoja lekcja trwa do dzwonka, gdy go usłyszysz, nic nie będziesz mogła zmienić
nie byłam tu po to by ciebie ratować, ale przekazać , ze wszystko co zrobiłaś i robisz jest widoczne i to była informacja ważniejsza od twojego dociekania przez całe życie kim jest ,,żołnierz,, , nie musisz się troskać, spotkasz go bo czeka na ciebie zawieszony [moderacja]

p.s. dwa dwa dwa dwa dwa

to co miałam przekazać zostało przekazane , zapisane i zostanie

Xseniu te o wiele mocniejsze i bez gdybania bo nie rozmawiamy twarzą w twarz a zza komputera i wyraźnie ja to zaznaczyłam w usuniętym poście, ciebie nie rażą, czy to nie są groźby śmierci i złorzeczenia, a nie jakiegoś tam szturchańca niemożliwego do wykonania ?
danut

Postautor: Natasza » 07 mar 2016, 15:34

istotnie, nie możesz mnie skrzywdzić przez komputer, nie boję się- spokojnie:)
jak można cieszyć się przemocą i czerpać z niej przyjemność- zrobiłaś to nawet jak ,, twój żołnierz ,, mnie uderzył
opanuj emocje bo to one powodują , ze człowiek utknie, zawieszony między horyzontami zdarzeń

przesyłam moc pozytywnych uczuć
Natasza
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 07 mar 2016, 15:42

Jestem jednym z najbardziej spokojnych ludzi na tym świecie, więc nie mam pojęcia jak i skąd odczytujesz tak mylnie moje emocje... :) Jestem uśmiechnięta nawet w bólu i chorobie. Zadałam pytanie - do jakich obrzydliwych czynów niby jestem według Ciebie zdolna( napisałas to w usuniętym poscie), to za daleko posunięte podejrzenie i potwarz, uważaj na słowa.
danut

Postautor: Xsenia » 07 mar 2016, 15:46

danut pisze:Xseniu te o wiele mocniejsze i bez gdybania bo nie rozmawiamy twarzą w twarz a zza komputera i wyraźnie ja to zaznaczyłam w usuniętym poście, ciebie nie rażą, czy to nie są groźby śmierci i złorzeczenia, a nie jakiegoś tam szturchańca niemożliwego do wykonania ?

Nie czytam wszystkiego dokładnie i dlatego byłaś proszona już kilkukrotnie o to, by jeśli rażą lub ranią cię czyjeś słowa byś je zgłaszała do moderatora. Nie jestem w stanie wszystkiego wyłapać. A takie odgrażanie się nie niweluje przemocy słownej, tylko ją napędza. "Ja tobie, ty mnie, ja tobie, ty mnie". To niczego nie uczy i nie jest dobrym przykładem.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 07 mar 2016, 15:49

Ok Xsenia - nic się nie stało.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm