Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: danut » 31 mar 2016, 15:53

Nataszo te Twoje oceny dotyczą właśnie Ciebie, nawet super to po określałaś, ale nie zwalaj swoich wad na innych, a na pewno nie na mnie, bo Ci na to nie pozwolę.. :lol:
danut

Postautor: Mirek » 31 mar 2016, 16:02

danut pisze:No fajnie, ale każdym narządem operuje mózg, ma on z nim połączenie i bez przerwy wymieniane są pomiędzy nimi informacje. A sam od siebie by nawet nie istniał i nie mógł spełniać swojej funkcji, bo zarządza tym wszystkim wyższy umysł, świadomość. Narząd nie słuchający poleceń chodziłby gdzie by chciał a ręka z nogą szarpałyby się pomiędzy sobą niczego nie tworząc, ewentualnie jedno z pieści, a drugie z kopa i jeszcze bezrozumnie wyskakiwałby do siebie. :D Jak to Ci kosmici do ludzi ze swoją technologią, itp. cudami niewidami..

Zweryfikuj swoją wiedzę. Serce nie podlega mózgowi i to ono steruje mózgiem. Nie czytałaś o tym w fizyce kwantowej?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 31 mar 2016, 16:38

Mirek pisze:
danut pisze:No fajnie, ale każdym narządem operuje mózg, ma on z nim połączenie i bez przerwy wymieniane są pomiędzy nimi informacje. A sam od siebie by nawet nie istniał i nie mógł spełniać swojej funkcji, bo zarządza tym wszystkim wyższy umysł, świadomość. Narząd nie słuchający poleceń chodziłby gdzie by chciał a ręka z nogą szarpałyby się pomiędzy sobą niczego nie tworząc, ewentualnie jedno z pieści, a drugie z kopa i jeszcze bezrozumnie wyskakiwałby do siebie. :D Jak to Ci kosmici do ludzi ze swoją technologią, itp. cudami niewidami..

Zweryfikuj swoją wiedzę. Serce nie podlega mózgowi i to ono steruje mózgiem. Nie czytałaś o tym w fizyce kwantowej?

Co wy mi i innym na mój temat tu chcecie imputować i jeszcze tak pustymi stwierdzeniami? To że opisuję swoje doświadczenia od dziesięciu lat w internecie i w oparciu o nie wypływają wnioski, które są zgodne z nową fizyką i nawet z niektórymi starymi prawami fizycznymi, które to były dostrzeżone i uznane za niezmienne i tworzące ścisłe zależności w naszym świecie przez naukę? Ja swoją wiedzę mam zweryfikowaną bardzo skrupulatnie, opisaną, zatwierdzoną, ujętą we wnioski, a to że z niektórymi wymysłami nie idzie ona w parze to jest już zupełnie nie moja sprawa, ani wina, więc niech weryfikują wiedzę ci u których nic z niczym się nie zgadza. Serce nie steruje mózgiem, serce i mózg to bardzo ważne organy współpracujące ze sobą i nie mogą pracować od siebie oddzielnie, pompa gdy nie dostarczy tlenu do mózgu i ten umrze, kora mózgowa gdy nie będzie odbierać bodźców i odpowiednio zarządzać organami to one przestaną pracować. A wszystkim zarządza i steruje, ale niestety inteligentna świadomość z poza układu odbiorczego jakimi są te narządy. Co za głupoty Mireczku wypisujesz, skąd masz taką wiedzę, bo jest ona przegięciem dla współczesnego człowieka, to w starożytności wycinano serce, by przetrwała w nim dusza po śmierci :D . Świadomość, myśli, emocje, uczucia są tym co ma nad tym wszystkim władzę.
danut

Postautor: Mirek » 31 mar 2016, 16:42

Mózg może obumrzeć, a serce dalej będzie biło.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 31 mar 2016, 16:46

Mirek pisze:Mózg może obumrzeć, a serce dalej będzie biło.

Tak, tylko potrzeba zapytać - czy ten człowiek jeszcze żyje, czy tylko wegetuje, lub czy nie jest czasami tylko sztucznie podtrzymywany w nadziei na odtworzenie i odbudowanie się jakichkolwiek komórek w tym mózgu?
danut

Postautor: Mirek » 31 mar 2016, 16:50

Ale po co o to pytać. To nie ma związku z dyskusją.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 31 mar 2016, 16:54

Przecież to ciebie interesuje rola serca i nadajesz mu jakieś niezwykłe właściwości, a tak nawiasem, to ciekawe kogo i co to serce kocha skoro nie potrafi ono przetworzyć żadnych wiadomości, zdobyć informacji ani ich ukierunkować...
danut

Postautor: Mirek » 31 mar 2016, 16:57

Ale nie interesuje mnie, czy człowiek będzie warzywem, czy sztucznie podtrzymywany.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 31 mar 2016, 17:21

Nataszo, Ty uważasz technologie za niskie pobudki, a ja się nią zajmuję na codzień z pasji i dla mnie niskimi pobudkami hamowanie postępu przez chęć bogacenia się(ropa, gaz). Twierdzisz, że powinniśmy żyć tu i teraz, ulepszać nasze życie, a więc co przez to rozumiesz? Mamy jak bezmózgie istoty wrócić do natury i czekać aż słońce spali naszą planetę?

Mirku, serce może przestać bić, a mózg dalej będzie działać. Krótko ale będzie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 31 mar 2016, 17:35

Ale już nie będzie sterował organami. ;)
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm