JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: Xsenia » 03 sty 2015, 20:13

Hop do góry, może w końcu dyskusja przeniesie się tutaj, bo tam robi się niezły bałagan. A Juni WYRAŹNIE prosiła by tam NIE DYSKUTOWAĆ!!!!

juniperus pisze:Bardzo proszę, by w wątku tym nie posuwano się do krytyki mediów, gdyż uczucia krytyce nie podlegają. Każdy ma prawo odbierać świat duchowy po swojemu, na swój sposób i w ramach własnych możliwości. Wątek ten ma służyć jako źródło wiedzy o ludzkich uczuciach, a nie miejsce debaty.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Filaretka » 03 sty 2015, 23:28

Xsenia pisze:Przypominam, że wątek o mediach jest tylko i wyłącznie dla medium. Wszelkie dyskusje na tematy tam prowadzone prowadzimy tutaj. Proszę moderatorów o przesunięcie niektórych komentarzy.

Przyłączam się do prośby Xsenii. Porządek musi być! :)
(...) Bezpieczna... W objęciach jego skrzydeł
Unoszę się, zachwycam i poddaję chwili ulotnej.
Wysoko wśród gwiazd, wśród aniołów...
Tutaj jestem wolna, tutaj jestem w domu.
Awatar użytkownika
Filaretka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 04 sty 2015, 10:36

Ordnung muss sein....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Re: JESTEM MEDIUM (o ludziach ze zdolnościami mediumicznymi)

Postautor: Nikita » 04 sty 2015, 10:44

dzieki Soudak...ja ciagle od czasu do czasu patrze czy znaleziono rozwiazanie tej sprawy....juz tyle lat minelo a ciagle nic nie wiadomo....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 04 sty 2015, 12:34

Zastanawia mnie dlaczego swoimi wizjami Soudak nie dzielisz się z policją?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: soldado » 04 sty 2015, 18:17

Mirek pisze:Zastanawia mnie dlaczego swoimi wizjami Soudak nie dzielisz się z policją?

Tak jak pisałem tutaj już kilkakrotnie, wszystko co jest związane z tym darem dzieje się u mnie zaledwie od 5 lat.
Dlatego biorę pod uwagę to, że mogę się mylić.
Widziałem budynek i wodę, jednak co do umiejscowienia tego budynku nie mam 100 % pewności.
Ona mówiła kilkakrotnie, że tam gdzie ona leży, woda jest do środka jej uda.
Może być tak, że gdzieś jest podobny budynek do tego, który wskazałem.
Nigdy tam nie byłem i najzwyczajniej w świecie mam wątpliwości, które jeszcze długo będę miał.
Miałem głównie styczność z osobami opętanymi, z duchami, które je opętują i w tym byłem skuteczny, a wizje związane z osobami poszukiwanymi niejako są u mnie drugoplanowe, można napisać, że mam je ,,przy okazji''.
Nie zajmowałem się specjalnie nimi w taki sposób, jak osobami opętanymi.
Żeby pójść na policję, trzeba mieć 100% pewność.
Być może kiedyś ją uzyskam, ale jeszcze nie teraz.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 04 sty 2015, 19:29

Nie do końca. Idziesz na policję i mówisz co widziałeś. Składasz zeznanie, w którym mówisz, że są to pewne dane, których na 100% nie możesz potwierdzić lecz mogą być cenne w ustalaniu faktów.
Gdybyś po wiadomosciach o zaginięciu Madzi zgłosił się na policję i powiedział, to co wiesz, dedektywi baczniej przyjżeli by się matce i szybciej doszli by prawdy.
Przecież tego daru nie otrzymałeś po to aby się dobrze bawić.
Gdy nic nie bedziesz z tym robić, będziesz jak ten sługa, który po otrzymaniu talentu zakopał go w ziemi.
Twoje wiadomości mogą śledczych naprowadzić na trop, ponieważ mają dane o ofierze i jej otoczeniu, w którym żyła. Przemyśl to dobrze i zacznij działać.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danvue » 04 sty 2015, 20:14

A tak z ciekawości Mirek, jak myślisz, jaka byłaby reakcja gdyby powiedział, że jest medium i to widział (nie mając 100 procent pewności, tak, żeby dla przykładu wskazać to miejsce)?
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 04 sty 2015, 20:32

Ją bym nie mówił, że jestem medium. Powiedziałbym, że widziałem wiadomości i nie wiem skąd miałem silne uczucie, że Madzia nie żyje, a jej matka jest odpowiedzialna za jej śmierć. Prawdopodobnie wielokrotnie uderzala ją w głowę. Nie potrafię tego wytłumaczyć skąd to przeczucie lecz warto by to sprawdzić.
Za pierwszym razem mogą to zbagatelizować lecz notatka policyjna będzie sporządzona. Gdy się to potwierdzi następnym razem na poważnie będą traktować takie informacje.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 04 sty 2015, 21:04

W sprawie Madzi nie powinni się już ludzie wypowiadać. Tak ja to czuję.
A skąd macie pewność, że to nie tatuś ją zabił albo inny umoczony w to mężczyzna, a wszystko poszło na matkę?
Ja daję spokój tej sprawie.
Tam jest szereg niejasności, ale to kiedyś jeszcze wypłynie. I wszyscy się zdziwią.

Co do Iwony Wieczorek, to ciekawe rzeczywiście.
Soudak, sama bym to sprawdziła.
Jak mam wizje, które mogę sprawdzić to sprawdzam. Ostatnio bardzo dużo rzeczy się sprawdza.
gaba75

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm