Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Natasza » 14 paź 2015, 22:34

Witaj Krzysztoff

z całym szacunkiem bo się napracowałaś- ale to nie odpowiada na moje pytania. Dla mnie to tylko filozofia w dalszym ciągu i religijne teorie.
Mimo to bardzo Tobie dziękuję - przeczytałam materiał.
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Krzysztoff » 15 paź 2015, 14:13

Natasza pisze:Witaj Krzysztoff

z całym szacunkiem bo się napracowałaś- ale to nie odpowiada na moje pytania. Dla mnie to tylko filozofia w dalszym ciągu i religijne teorie.
Mimo to bardzo Tobie dziękuję - przeczytałam materiał.

Podejście naukowe opiera się zazwyczaj na powtarzalnym eksperymencie a tutaj jak wiadomo będzie z tym problem. Masz jakiś pomysł na naukowe wyjaśnienie tej kwestii ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 15 paź 2015, 17:14

Chcialam znaleźć osobę lub osoby które mają podobne doświadczenia i na tej podstawie zebrać podobieństwa . Napisałam jakiś czas temu do francuskiego instytutu gdzie profesorowie badają zjawiska nazwijmy to paranormalne. Chciałam się poddać badaniom choćby fal w czasie snu.
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Re: JESTEM MEDIUM (o ludziach ze zdolnościami mediumicznymi)

Postautor: Pablo diaz » 15 paź 2015, 18:37

Natasza pisze:Wiedzą, że jeszcze nie mamy takiej wiedzy jak oni i to wykorzystują.,,

A wiesz co mnie martwi? że tak mało ludzi o tym wie... zauważyłeś?

Spirytyzm,a właściwie Duchy wyższe (i nie tylko) mówią , że Dusza może się jedynie udoskonalać podczas wędrówek i przejść aż do formy anielskiej ,stając się istotami doskonałymi.Czyli możemy stawać się tylko bardziej doskonali moralnie i intelektualnie,a nie odwrotnie.
Większość ludzi na Ziemi ,która jest planetą jeszcze niższą pragnie dobra,miłości ,sprawiedliwości itd.Nie tylko dla siebie ale nawet i dla zwierząt.

Jeśli piszesz o istotach inteligentych z bardzo dużą wiedzą przekraczającą naszą ,które chcą wykorzystywać inne istoty ,to cały Boski plan upada.

Zalecam studiowanie,analizowanie spirytyzmu zarówno osóbom posiadającym dar mediumiczny jak i szukającym odpowiedzi na pewne zjawiska ze sfery duchowej.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Natasza » 15 paź 2015, 20:20

Jaką masz gwarancję , że spirytyzm na który się powołujesz jest prawdą i tylko prawdą a nie wiedzą poszlakową, i wreszcie jaką masz pewność, że istoty ,, wyższe,,są tymi za które się podają? czy to co mówią jest prawdą bo powołują się na anioły i Boga? naprawde bądźcie ostrożni w tym duchowaniu bo nie wiecie z kim możecie tak naprawdę mieć do czynienie.
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 15 paź 2015, 20:42

Natasza pisze:Jaką masz gwarancję , że spirytyzm na który się powołujesz jest prawdą i tylko prawdą a nie wiedzą poszlakową, i wreszcie jaką masz pewność, że istoty ,, wyższe,,są tymi za które się podają? czy to co mówią jest prawdą bo powołują się na anioły i Boga?

Powołujemy się na logikę. Przykład: jeśli odpowiedzi ducha są spójne, pełne miłości, zgodne z zasadami logiki to jest prawdopodobieństwo że skontaktował się z Tobą duch wyższy. My nie wierzymy w ślepo we wszystkie przekazy - należy je najpierw przeanalizować. Jeśli masz problem z mężem, to duch wyższy nie będzie kazał Ci odebrać mu życia, a jeśli tak będzie to jest prawie pewne że do duch niższy, który chce wykorzystać Twoją aktualną chwilę załamania aby wyrządzić komuś, oraz - ostatecznym rozrachunku - Tobie.

One nie muszą się powoływać na Boga lub anioły. Od tego mamy własne umysły. Gdy powiem "Zabij go w imię Boga!" to rozsądna osoba zda sobie sprawę że jestem obłąkany, jednak gdy powiem "Powinniście się wszyscy kochać i szanować, tak jak nakazał nam to Jezus", to analizując te słowa, biorąc pod uwagę wszystkie warianty i tak na końcu wyjdzie że to ma sens, bo... po co mamy być źli?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 15 paź 2015, 20:55

zrobiłam co uważałam za słuszne, przekazałam Wam co miałam przekazać, i jak wspomniałam jeśli choć jedna osoba zastanowi się i zachowa stopy blisko ziemi będzie dobrze, pozdrawiam
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 15 paź 2015, 21:05

Natasza pisze:Te Istoty przewidują każdy ruch człowieka, napisałam wcześniej w którymś poście, że mam informacje z około miesięcznym wyprzedzeniem, więc potrafią korzystac z nazwijmy to ,, zagięcia,, czasu , pytania moje to : kim są i po co mi to mówią?
Te pytania mam bez odpowiedzi póki co. Chcę to rozgryźć w sposób naukowy, nie metafizyczny a już na pewno nie filozoficzny, bo to zakłóca jasne i zdrowe myślenie.

totalny matrix dla wszystkich - zycie jest odjechane bardziej niż myślimy:

https://www.youtube.com/watch?v=IvjwTcb ... kP3ORwvdne

W 1997 roku widziałem z kolegą 2 jasno świecące kule, które latały ok. 300 metrów od nas, wyprawiały niesamowite piruety, żadne racjonalne wytłumaczenie, nie pasowało, bo zachowywały się w sposób inteligentny, jedna zbliżyła się wtedy do nas na bardzo bliską odległość, Następną scenę, którą pamiętam, to jak ta kula odlatuje, jednak już w znacznej odległości ode mnie wraz z tą drugą kulą...

W 2009 roku na innym forum, natknąłem się na piszącą tam osobę, która opowiadała o Istotach z innego wymiaru, z którymi miała styczność.
Nie rozumiała swoich doświadczeń i szukała tak samo jak Ty odpowiedzi.
Opisywała różne zdarzenia ze swojego życia i to, co mówiły te Istoty.
Ze zdumieniem odkryłem, ze te Istoty kilkakrotnie użyły pewnych zwrotów, którymi się posługiwałem wtedy w 1997 roku, były bardzo charakterystyczne.
Myślałem że to przypadek i wtedy właśnie się u mnie wszystko zaczęło.
Zacząłem z nią pisać, na forach, pw i... zacząłem jej bardzo dużo tłumaczyć.
To nie była moja wiedza, na samym początku przez jakiś czas dosłownie nie nadążałem za rozmową.
Gdy już przestałem z nią pisać, wtedy czytałem to co napisałem wcześniej po kilka razy i starałem się to zrozumieć.
Ona od razu to co pisałem rozumiała, bo wynikało to z treści rozmowy.
Dla mnie były obce pojęcia wymiarów, innych rzeczywistości, hologramów itd.
Oprócz tego, zacząłem mieć bardzo dużo doświadczeń z duchami, to była praktyka bez żadnej teorii.
To trwa do dzisiaj z mniejszym lub większym obecnie nasileniem.
Wtedy były to dla mnie bardzo trudne doświadczenia, które dosłownie nie miały przerwy i końca.

Ta osoba twierdziła, że wiele lat przed wynalezieniem komputerów, te Istoty jej przewidziały, że kiedyś ktoś wytłumaczy jej wszystko to, co jest z nią związane, ,,pisząc przez telewizor''. Wtedy nie wiedziała o co chodziło, dzisiaj już wie, że chodziło o komputer. Powiedziały jej, że ta osoba bardzo się przestraszy, ale że Oni ją do tego przekonają.
Te Istoty znają przyszłość z dowolnym wieloletnim wyprzedzeniem.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 15 paź 2015, 21:29

Soldado... wiem to co Ty
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pablo diaz » 15 paź 2015, 21:49

Brazylyjskie medium Chico Xavier otrzymywał wiele wiadomości od istot z innych wymiarów,choć unikał rozpowszechnianiu tych wiadomości.
Kilka słów o postępie jaki może wystąpić od lipca 2019r.pod warunkiem,że ziemianie będą pracować na rzecz pokoju pomiędzy narodami bardziej rozwiniętymi i wykształconymi.

Dotrzemy do rozwiązań wszystkich problemów społecznych ,takich jak np. ubóstwo i głód.
Odkryjemy lekarstwa na wszystkie choroby poprzez inżynierię genetyczną .
Człowiek będzie miał szeroki i pełny dostęp do informacji i kultury,która stanie się bardziej powszechną.
Nasi bracia z innych bardziej zaawansowanych planet dostaną pozwolenie od Jezusa ,aby przedstawić się nam i otwarcie
współpracować oferując nowe technologie,które wcześniej nie były do wyobrażenia dla naszego obecnego etapu rozwoju
naukowego.Będziemy fabrykować urządznia,które ułatwią nam kontak z bezcielesnymi sferami,dzięki czemu będziemy
mieli upragniony kontakt z bliskimi ,którzy już odeszli.Krótko mówiąc będzie to nowy świat,nowa Ziema,wspaniały
etap uduchowienia i piękny los dla naszej planety.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm