O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: soldado » 02 wrz 2016, 19:05

Estia72 pisze:Natasza ja mialam spotkania z tymi dobrymi istotami ,wiele lat wczesniej za nim spotkalam tych ze statku w realu...

Odciecie mnie przez ufo/demonow od mojego WJ czy nadswiadomosci nie uwazam za nic pozytywnego a to sie stalo wlasnie po spotkaniach z nimi(tymi z reala)
Zablokowanie rowniez moich wiekszosci zdolnosci to nie jest cos co odbieram pozytywnie :roll:

Nie wiem kim sa Ci ze statku, co robia i czego szukaja na ziemi. Nie podoba mi sie ze jestesmy porywani i ze majstruja w naszych cialach fizycznych i duchowych, nie podoba mi sie ze blokuja nam pamiec. Rozmawialam tutaj na forum z pewna osoba ,ona jest tu od samego poczatku powstania tego forum, ktora rowniez miala z nimi kontakty, nie odbiera tych istot tak jak Ja jako cos pozytywnego i rowniez tak jak ja czuje sie zablokowana, odcieta od swojego WJ. Gdzies ogladalam na youtube film z osobami ktore doznawaly porwan, ludzie Ci relacjonowali ze potrafili zatrzymac porwanie w momencie gdy wzywali hmm...Jezusa, opowiadali rowniez ze po tym gdy wzywali Jezusa istoty te odchodzily albo zmienialy natychmiastowo nastawienie do porywanych osob, przestawali ich traktowac instrumentalnie jak bezwolne barany i stawali sie nawet uprzejme, czyli pytali czy pojda z nimi , tak to mozna okreslic.Nie wiem czy dziala to gdy sa porwania w swiecie realnym/fizycznym, relacje tych osob dotycza tkz. nocnych odwiedzin.

To zawsze działa, a tutaj jest ten filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=VLYkg6ae6EM
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 02 wrz 2016, 19:27

Natasza pisze:Jesteś kolejną osobą do której przychodzi Jezus.
Do mnie przychodził mój Tato i na początku myślałam, że faktycznie to On, ale... no kto jak kto, ale ja znałam go od moich narodzin i mimo, że wyglądał jak On, za każdym razem było coś ten jeden procent, który dawał mi wątpliwość. I przekazywał mi ten ubrany w ciało mojego Taty - informacje , za które jestem mu wdzięczna .I wtedy kiedy już wiedziałam , że musieli przyjść pod postacią mojego Taty i kiedy im to powiedziałam,że wiem , miałam spotkanie jakiego właśnie nie zapomnę .
Być może, nie wiem , Ty kiedyś wybrałaś sobie postać Jezusa jako życiowego mędrca, i ten obraz jest widoczny w Twoim umyśle przez nich i dlatego przychodzi do Ciebie Jezus . Mi było łatwiej może rozeznać się w sytuacji, bo mojego Tatę znałam - widziałam itd, Tobie gorzej mogło to pójść bo przecież nie wiesz jak Jezus wyglądał. Kiedyś widziałam program naukowy, w którym próbowano zrekonstruować jego wygląd sugerując się antropologią.
Tak czy inaczej, ten kto przychodzi jak widać z Twoich postów działa na Ciebie kojąco niczym balsam .

W filmiku 16:25 min:

,,Obcy mogą zmieniać postrzeganie naszego otoczenia. Obcy mogą kontrolować nasze myśli. Mogą pojawiać się nam w różnorodnych postaciach, przeróżnych formach, oraz przebraniach cielesności''.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 02 wrz 2016, 19:40

Ale macie bezpośrednie połączenie ze stwórcą,, ze źródłem, dlaczego żeby je uzyskać korzystacie z form channelingowych, sztucznych, satanistycznych i innych zmyślnych na niby sposobów kontaktów? Przecież to one zmieniają tym połączeniom kierunek i zwodzą. Istotą jest też to pochodzenie demoniczne, zwodzące, bo nigdy nie zgodzę się z tym, że ma ono tę sama wartość, że jest oparte o dwa równorzędne sobie źródła, nie zgodzę się z tym, że Szatan może tyle samo co Bóg Natura. I następuje pytanie - czym są siły demoniczne? :) O tym bardzo wiele napisałam w poprzednich postach.
danut

Postautor: Mirek » 02 wrz 2016, 19:47

Taki wywód jest dobry danut na forum katolickim, a nie spirytystycznym. My Boga pojmujemy inaczej niż Ci się wydaje. Traktujesz nas jak dzieci.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 02 wrz 2016, 19:55

Przepraszam bardzo, ale daje się odczytać z Waszych wypowiedzi, a nawet z filmiku ten znak równości pomiędzy doświadczeniami. Samo twierdzenie Mirku - że wszędzie jest tylko dobro i piękno, o tym mówi, że zło nie istnieje, że sami dla siebie jesteśmy bogami itp. hasła.
danut

Postautor: Natasza » 02 wrz 2016, 20:01

Ile razy mam powtarzać ze jestem ateistka do mnie nie trafiają katolickie komunały danut. Istoty z wszechświata i tyle po prostu nie maja potrzeby lub nie chcą sie publicznie odsłaniać . Soldado właśnie mam takie wnioski co do tego jak wola do nas trafiać za pomocą rożnych obrazów. Zapewniam was ze do mnie żaden święty nie przyjdzie bo takich nie uznaje
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 02 wrz 2016, 20:11

A kto tak mówi, że wszędzie jest tylko dobro i piękno?
Zło osobowe nie istnieje, tak jak szatan, czy diabeł. To wymysł ludzki. To my tworzymy zło, a przez nasze myśli i czyny tworzymy twory energo-informacyjne, które zaczyna się karmić naszą negatywną energią.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 02 wrz 2016, 20:13

Natasza pisze:Ile razy mam powtarzać ze jestem ateistka do mnie nie trafiają katolickie komunały danut. Istoty z wszechświata i tyle po prostu nie maja potrzeby lub nie chcą sie publicznie odsłaniać . Soldado właśnie mam takie wnioski co do tego jak wola do nas trafiać za pomocą rożnych obrazów. Zapewniam was ze do mnie żaden święty nie przyjdzie bo takich nie uznaje

Nie daje tu katolickich komunikatów, a wręcz przeciwnie to soldado wypędza demony w imię Jezusa i taki charakter ma też filmik wyżej, ale to nie znaczy że w grę tu nie wchodzi dusza, źródło duszy, jej pochodzenie i wartości oraz umiejętność rozpoznania tego co jest złe, a co jest dobre. Samo puste wzywanie tego imienia na pewno nie pomoże, ale wartości duchowej nauki, miłości jakiej nauczał Jezus - tak. Chcesz umniejszyć moim rozważaniom tym, że są katolickie i dlatego to są komunały - niech inni to ocenią, bo ja nic nie odtwarzam co było głoszone z ambony a wyciągam wnioski z życia i doświadczeń. Zło istnieje a subiektywne odczucia co dla kogo jest czym( dobrem, czy złem) nie ma znaczenia, bo nasze życie i droga nie będzie się toczyć według naszych wymyślonych życzeń a praw, które te odczucia o wiele przewyższają i potrafią odróżnić dobro od zła.
danut

Postautor: Mirek » 02 wrz 2016, 20:19

Nataszo jeżeli jesteś ateistką, to Twoje doświadczenia z innymi wymiarami, to tylko wymysł Twojej wyobraźni. Bo jak można w to wierzyć będąc ateistką?
Mślę, że chciałaś powiedzieć, że nie jesteś Katoliczką. Poprawy mnie gdy się mylę :)
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 02 wrz 2016, 20:21

jestem ateistka i jaki ma to związek z tym co piszesz?
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm