Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: soldado » 03 kwie 2016, 17:19

danut pisze:Jedna z osób, która nie doczekała się od Was żadnej pomocy napisała do mnie i bardzo się z tym co ona napisała zgadzam - mam jej zgodę na zacytowanie tu tej jej wypowiedzi bez ujawniania danych - [i]"Czytając forum dochodzę do wniosku, że wiele z dróg, zwłaszcza mediumicznych, kontaktu z Istotami niewcielonymi to choroby, zaburzenia, a bardzo, bardzo często pragnienie bycia kimś wyjątkowym (uznanym za takiego). Jeżeli kontakty są dostępne dla każdego, ponieważ każdy jest ważny, to wówczas instytucja mediumizmu nie ma racji bytu. ....
Skoro jeszcze żadne medium (z forum) nie potrafiło odpowiedzieć mi na proste pytanie, to znaczy, że są na moim poziomie -.."
[/i]

chodzi o monikocurkę.
Napiszę, ze nie mam z nim po prostu żadnego kontaktu.
Ale czy to znaczy, że ten kontakt ma być na tzw. pstryk palcem ?
I w końcu to znaczy, że można wyciągać z tego wnioski jak wyżej ?

Z tego co pisałaś, jesteś KONTAKTOWCEM i miałaś z nim skontaktować się poprzez sen...
Nie skontaktowałaś się jak widac, ale czy to znaczy, ze jesteś chora?
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2016, 17:21 przez soldado, łącznie zmieniany 1 raz
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 kwie 2016, 17:21

Nie napisała tego monikocurka.
danut

Postautor: soldado » 03 kwie 2016, 17:23

danut pisze:Nie napisała tego monikocurka.

No ok. ale ja i ty nie mamy z nim kontaktu...
Dlatego np. monikocurka może wyciągać hipotetycznie tak daleko idące wnioski ?
soldado
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 03 kwie 2016, 17:27

danut pisze:Jedna z osób, która nie doczekała się od Was żadnej pomocy napisała do mnie i bardzo się z tym co ona napisała zgadzam - mam jej zgodę na zacytowanie tu tej jej wypowiedzi bez ujawniania danych - [i]"Czytając forum dochodzę do wniosku, że wiele z dróg, zwłaszcza mediumicznych, kontaktu z Istotami niewcielonymi to choroby, zaburzenia, a bardzo, bardzo często pragnienie bycia kimś wyjątkowym (uznanym za takiego). Jeżeli kontakty są dostępne dla każdego, ponieważ każdy jest ważny, to wówczas instytucja mediumizmu nie ma racji bytu. ....
Skoro jeszcze żadne medium (z forum) nie potrafiło odpowiedzieć mi na proste pytanie, to znaczy, że są na moim poziomie -.."
[/i]

Medium teoretycznie jest każdy z nas, jednak nie wszyscy mają rozwinięte umiejętności.

danut pisze:Pawełku, na litość nie każdego nawiedzają w śnie zmory i inne wytwory umysłu, są ludzie którzy śpią spokojnie a nawet mają bardzo logiczne sny...

Danut, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale do paraliżu dochodzi codziennie przy zasypianiu i jest to zjawisko powszechne czy tego chcesz nie. Mózg paraliżuje ciało z tego względu, żebyśmy podczas marzeń sennych nie zrobili sobie po prostu krzywdy. Dlatego czasem przy zasypianiu gdy jesteśmy w pół śnie w pół jawie to gdy w wyobraźni zaczniemy biegać lub coś kopniemy i nagle szarpniemy nogą otwierając szeroko oczy, to znak, że nie doszło jeszcze do całkowitego paraliżu. Niektórzy wywołują go świadomie właśnie by praktykować oobe, lub ld.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2016, 17:28 przez Pawełek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 03 kwie 2016, 17:27

demoniczne zmarłe jednostki potrafią mieć wpływ na słabsze żyjące - mogą doprowadzić do śmierci
strona techniczna zajmowania się demonicznymi ludzkimi bytami jest niebezpieczna dla osób , które mają wiedzę czerpaną z książek lub od kogoś
osoba posiadająca zdolności nazwijmy to nabyte będzie silna emocjonalnie i poradzi sobie w naturalny sposób z takim ,, opętanym,,
może być niemową - nie ma to żadnego znaczenia
dlatego panowie/panie z Instytutu mogli mieć problemy w co wierzę
sprawa jest trudna zwłaszcza gdy dochodzi do fizycznej przemocy i to nie są żadne bajdy , nie chciałabym by ktokolwiek miał z tym kontakt, nawet osoba mi najbardziej wrogo nastawiona

o danut:)
ja czekam na to co ty jako konta-co jej powiesz:)
nie znoszę żądania, jeśli ktoś żąda - wycofuję się, a jak się wycofuję i nic nie czuję to jest powód
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 kwie 2016, 17:31

Osoba ta własnie otrzymywała od mediów tutejszych odpowiedzi, tylko to jakość tych odpowiedzi zadecydowała o tym, jak ona je ocenia po fakcie i mam więcej takich ocen na poczcie. Sama w tym temacie też oceniłam Wasze niby przekazy do mnie, w których ani słowo prawdziwe nie jest!

Pawełku zgadza się to co napisałeś, ale temat rozszerzaliśmy o nocnych gości i to oni byli sednem.
danut

Postautor: Natasza » 03 kwie 2016, 17:35

i ta osoba napisała do ciebie widać ma do ciebie zaufanie to jej pomóż
skoro żadne medium nie potrafiło- weź się za robotę , do dzieła danuśka solo ziemi

p.s. nocni goście - ja mam dziennych :) to tak żebyś miała o czym teraz myśleć, sądziłaś , że ONI wybierają wyłącznie NOC? heh widzisz ile niewiedzy przed tobą
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2016, 17:37 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 03 kwie 2016, 17:37

danut pisze:Pawełku zgadza się to co napisałeś, ale temat rozszerzaliśmy o nocnych gości i to oni byli sednem.

A to nie zauważyłem, przepraszam ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 03 kwie 2016, 17:37

danut pisze:Osoba ta własnie otrzymywała od mediów tutejszych odpowiedzi, tylko to jakość tych odpowiedzi zadecydowała o tym, jak ona je ocenia po fakcie i mam więcej takich ocen na poczcie. Sama w tym temacie też oceniłam Wasze niby przekazy do mnie, w których ani słowo prawdziwe nie jest!

Ostatnio jestem zasypywany na pw, przez różne osoby, które przeze mnie chcą wiedzieć to, czy tamto...
Nie jestem w stanie wszystkim odpowiedzieć, a to, że jest ktoś moją postawą zawiedziony....to chciałbym takim osobom napisać, że mam też swoje życie, swoją rodzinę i staram się pomagać tylko i wyłącznie osobom, które najbardziej tej pomocy potrzebują, z uwagi na mało czasu, którym ostatnio dysponuję.
Nie gniewajcie się, ale nie przesiaduję na forum dniami i nocami, jestem tutaj sporadycznie, dlatego jest tak jak jest i jak napisałem wyżej.
Pozdrawiam wszystkich zawiedzionych...
soldado
Moderator forum.

Postautor: Zbyszek » 03 kwie 2016, 17:47

Soldado
Twoj opis osob niby opetanych nic mi nie mowi. Czesto bywa ze osoby nie majac tego swiadomosci same zadaja sobie takie rany. Najczesciej opetania ulegaja osoby ze zdolnosciami mediumiczymi. Narazone sa one na trzy typy opetan; Fascynacja, Ujarzmienie, Posiadanie. /Nie wiem czy tlumaczenie z hiszpanskiego jest dobre./ Jezeli mozna z taka osoba jeszcze porozmawiac i ma kontrole nad soba, moze to byc najwyzej czesciowe“Ujarzmienie” W takim wypadku jeszcze fluidoterapia, dobra rozmowa i poprawa zachowania moze pomoc. Nie wiem jak to ty robisz, ale innej drogi nie ma w takich przypadkach, jezeli nie ma sie dostepu do Centrum Spirytystycznego.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm