JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: soldado » 04 sie 2024, 23:32

Jeśli chodzi w tej chwili o mnie, to znowu ten dar, który był u mnie na samym dnie w dołku... rośnie.
Po prostu łapię się na tym, że znowu zaczynam wiedzieć więcej, że pewna wiedza przychodzi mi bardzo łatwo.
Jest to wiedza na różne tematy.
Znowu sinusoida zaczyna rosnąć, dokładnie to widzę i czuję....
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: tadyszka » 16 lis 2024, 16:02

mediumizm moze pojawic sie w kazdym momencie twojego zycia, czesto z zaplanowym planem na te wcielenie lub mocnym rozwojem wewnetrznym jestes w stanie czesciowo odblokowac 3 oko. Wieloma wschodnimi metodami jestes w stanie pracowac nad intucja i nad mediumizmem mentalnym. Gdy to jest ci potrzebne do twojego projektu jest to po prostu otwierane. Tak samo slyszalam historie o tym ze mediumizm jest blokowany w pewnych okresach zycia np w wieku dorastania. Wszystko w takich kwestiach jest bardzo indywidualne, wynikajace z planu na te wcielenie i twoich przyszylch potencjalnych projektow.

mediumizm wymaga bardzo konsekwetnej pracy nad wibracjami i nad swoim umyslem. Im bardziej klarowny, czysty umysl tym latwiejsza mozliwosc kontaktu. Tylko w klarownej wodzie widac dno i zycie w morzu. Im w wyzszej frenkwencjii zyjesz na codzien tym malo zauwalne sa zmiany tych wibracji wynikajace z zycia tutaj, bo kazdy z nas ma lepsze i gorsze dni. Wibracje sa jak miesnie, ktore trzeba cwiczyc. Im wiecej w tobie swiatla tym wiecej mozesz ofiarowac komus i wiecej oswietlisz
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: soldado » 26 lis 2024, 01:23

I jest jeszcze coś.
Gdy masz ten dar, to niestety odbierasz wszystko.
To nie koncert życzeń, że odbierasz tylko Jedną Stronę, bo tak chcesz.
Odbierasz również np. byty negatywne, demoniczne.... chociaż tego kompletnie nie chcesz.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: ronald73 » 29 lis 2024, 07:07

Medium i medium, chyba to nie jest tak że masz wszystko lub wcale?

Jeśli to jest dar, dane z góry, to nie można prosić czy mogą to zablokować?

Myślę że np te wschodnie metody są nie w właściwym kierunku żeby zostać medium, bo to jest chęć posiadanie coś czego nie masz.
tylko czasami coś czytam
ronald73

Postautor: lerefant » 29 lis 2024, 18:37

ronald73 pisze:Myślę że np te wschodnie metody są nie w właściwym kierunku żeby zostać medium, bo to jest chęć posiadanie coś czego nie masz.

A dary Ducha Świętego?
lerefant

Poprzednia

Wróć do Nasz Spirytyzm