Witam wszystkich :):):)

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam wszystkich :):):)

Postautor: Xsenia » 20 kwie 2014, 20:50

Witaj serdecznie :)
Oczywiście że z kontaktami z duchami trzeba uważać. Powinieneś też wiedzieć, że im bardziej ich szukasz, tym więcej będziesz ich znajdywał. I jeśli się odpowiednio nie zabezpieczysz mogą ci zaszkodzić. Dlatego trzeba uważać :)
Pisz jak najwięcej a jeśli masz pytania to wal, zawsze znajdzie się osoba, która będzie znała odpowiedź na twoje pytanie :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: atalia » 21 kwie 2014, 08:37

Mam wielkie watpliwości odnośnie nagrań EVP. Posłużę się tu przykładem z własnego życia. Jakis czas temu dostałam nagranie z głosem mojego zmarłego syna ( zrobił je pewien bardzo znany specjalista od takich nagrań) i , niestety, muszę powiedzieć, ze z tego nagrania można zrozumieć tyle co nic i na dobrą sprawę można tam podłożyć , kierując się sugestią, wszystko, czego dusza zapragnie.
Oczywiście nie posądzam tego pana o oszustwo, ale moje pytanie jest następujace - po co komu nagrania, których w ogóle nie można zrozumieć?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 21 kwie 2014, 08:43

Ogólnie zgadzam się z Atalią, ale z drugiej strony - jak wiemy - różne media mają różnie rozwinięte zdolności i nie każde jest w stanie odebrać w miarę czytelny komunikat. Uważam, że nie można całkowicie przekreślać transkomunikacji, ale nie wolno też łykać wszystkiego jak młody pelikan. Dodam, iż znając troszkę historię Atalii, bardzo podoba mi się w tym momencie jej postawa :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Crow » 22 kwie 2014, 13:15

atalia pisze:Mam wielkie watpliwości odnośnie nagrań EVP. Posłużę się tu przykładem z własnego życia. Jakis czas temu dostałam nagranie z głosem mojego zmarłego syna ( zrobił je pewien bardzo znany specjalista od takich nagrań) i , niestety, muszę powiedzieć, ze z tego nagrania można zrozumieć tyle co nic i na dobrą sprawę można tam podłożyć , kierując się sugestią, wszystko, czego dusza zapragnie.
Oczywiście nie posądzam tego pana o oszustwo, ale moje pytanie jest następujace - po co komu nagrania, których w ogóle nie można zrozumieć?

Witaj :) chyba wiem o kogo Ci chodzi tego pana znanego, zgadzam się że cieżko jest zrozumieć te nagrania, a tym bardziej jego "nagrania" gdyz wielokrotnie je zniekształca i kazdy odbiera jak chce tak naprawde. Ja Nie bazuje tylko na nagrywaniu ciszy,posługuje się też radiem z tym ze to ja "skanuje" stacje. Na zasadzie "Spiricom" tyle ze manualnie. a tak przy okazji zabezpieczać sie właśnie jak? dwa dni temu spaliła mi sie żarówka w lampie kolo radia...a przynajmniej sie tego spodziewałem ze bedzie ona do wymiany,dzis odkryłem ze żaróweczka ma sie dobrze a lampa była na Wł. mrugnela dwa razy i zgasła dzis znów świeci czy to znak? rozkreciłem lampe by sobie samemu udowodnić,lecz ze stykami wszystko okey. wiec mnie ta lampa zadziwia koło radia jak i otwierajace sie dzwi ...musze odpocząc od szumów i fal bo strasznie odczuwam zmeczenie mam nadzieje ze to nie ingerecja "z tamtej strony'
Awatar użytkownika
Crow

Postautor: Crow » 22 kwie 2014, 19:20

Nie odpowiedziałem w poprzednim poście na pytanie, czy powiem coś więcej na temat przekazu od ojca kolegi.
Na nagraniu jest imię i nazwisko Ojca mojego kolegi, już wcześniej pojawiało się to imię na Sesji
a było Stanisław wielokrotnie słyszałem właśnie to imie i nie wiedziałem kim tak naprawde był, po czym przyjechał kolega i przekazał m i ze jego ojciec umarł 3 tyg wcześniej
i od słowa do słowa pokazał mi zdjecie z pogrzebu :( dopiero wtedy zrozumiałem kto zemna sie usiłowal kontaktowac... Na następnej próbie komunikacji spytałem o nazwisko...Nazwisko się zgadzało lecz nie powiem juz o nazwisku jakie było na szacunek osobie zmarłej.
Awatar użytkownika
Crow

Postautor: WERONIKA9 » 22 kwie 2014, 19:27

Witaj ;)
Gdzieś już tu pisałam, że dla Ducha elektryka to ''pikuś''.
''...Bóg nas nie karze.Kiedy sobie to uświadomisz, że to nie kwestia indywidualna i Twój własny plan, Twój punkt widzenia zmieni się.''
Awatar użytkownika
WERONIKA9

Postautor: Crow » 22 kwie 2014, 19:38

;) Pikuś
Awatar użytkownika
Crow

Postautor: juniperus » 23 kwie 2014, 08:04

EVP - kolejna metoda na poznanie duchowości. Szukajcie, a znajdziecie. Warto wykorzystywać różne metody na poznanie i uczyć się.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: papaver » 23 kwie 2014, 20:11

Izabello!
Szkoda, że tak mało napisałaś na ten temat, Ty która ma najwięcej do powiedzenia na temat spotkań z Duchami.
papaver

Postautor: juniperus » 28 kwie 2014, 08:25

Niestety o EVP wiem niewiele, stąd traktuję to bardziej jako możliwość. Uważam, że warto próbować wszystkiego, o ile to komuś nie szkodzi. Zawsze z dużą ciekawością będę patrzeć na takie metody. A nóż wykażą coś nowego :) Ciekawa jestem jak brzmi głos ducha nagrany na taki nośnik.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!