Powitanie

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Powitanie

Postautor: Zuna » 01 gru 2016, 15:04

Ja nie moge w to uwierzyc, ze dusze zmarlych nie wiedza, ze nie zyja...przeciez musza wyczuc, ze juz nie Maja cial...

Nikita

Tak się niestety dzieje Nikita i to bardzo często. Wpływają na to okoliczności tzw. śmierci ciała, gdy zejście nastąpiło nagle i było traumatyczne lub osoba była bardzo silnie związana z materią. Szczególnie w czasie wojen dużo jest takich sytuacji. Obejrzyj na you tube lub cda amerykański film " Szósty zmysł" , on wiele wyjaśnia, obejrzyj też film włoski na postawie medium Chico Xaviera pt. " Nasz Dom".
Żeby trochę uspokoić ... często po krótszym lub dłuższym czasie do Ducha ( Duszy) napływa uświadomienie ,że jej ziemska egzystencja została zakończona.
Zuna

Postautor: Natasza » 01 gru 2016, 15:07

świat wielowymiarowy nie uznaje opłat
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 gru 2016, 15:42

Nikita pisze:Ja nie moge w to uwierzyc, ze dusze zmarlych nie wiedza, ze nie zyja...przeciez musza wyczuc, ze juz nie Maja cial...

Bo to jest mylna interpretacja "widzących" popisujących sytuacje do własnych wyobrażeń, a tak naprawdę wzięła się ona ze spotkań z alternatywną rzeczywistością. Posiadamy wiele swoich kopii realizujących życie w rożnych rzeczywistościach, często na rożny sposób. Nigdzie nie jest powiedziane, że nasza tu śmierć w jednej z nich przerywa inne nasze realizacje/ życia. Wchodzenie zaś w rzeczywistości alternatywne jest bardzo popularne, a szczególnie magia ezoteryczna trudni się tym i wiele tam miesza - kogo tam spotykamy? Jedną z kopii - taką samą jak kopią swojego wyższego Ja był owy zmarły - i skąd ona ma wiedzieć czego my od niej chcemy? Za przeproszeniem pitolimy jej, że ona nie żyje, itp. bzdety, a od jej świadomości zależy to jak to zrozumie, czasem- i dobrze - przegoni takiego kontaktowca gdzie pieprz rośnei i go wyśmieje. Oni tam żyją tak samo jam my tutaj - tylko, ze to nie jest łączenie się z czyjąś duszą. :D
danut

Postautor: Zuna » 01 gru 2016, 17:41

osobiście nie inicjuję kontaktów z duchami, dochodzi do nich gdy czegoś potrzebują. Nie wywołuję duchów. Jak wiesz Danut nie wszyscy mają dobre połączenie z Wyższym Ja, zasada ta dotyczy zarówno wcielonych jak i niewcielonych. Wiele osób po tej i po tamtej stronie potrzebuje nieraz pomocy. Wtedy zadanie wykonują Ci, którzy potrafią pomóc. Wspaniale byłoby gdyby wszyscy dbali o czystość swego sznura aka, czyli o połączenie z Wyższym Ja. Niestety tak różowo nie jest. Trzeba propagować tą wiedzę i podnosić świadomość szczególnie wśród tych, którzy są gotowi.
Zuna

Postautor: danut » 01 gru 2016, 17:49

Zgadza się Zuna. Pierwsze powinno być zrozumienie tego co zachodzi, a nie szpanowanie tym, że coś zachodzi za naszą przyczyną.
danut

Postautor: soldado » 01 gru 2016, 22:35

Zuna pisze:Do Neurona : jestem medium i zajmuję się uzdrawianiem. Wiele zagubionych dusz udało mi się odprowadzić z pomocą dobrych istot...
Pobieram opłaty, ale działam też charytatywnie dla osób w trudnej sytuacji no i oczywiście duchów gdy potrzebują pomocy...
Prawdą jest to, co pisze Danut... aby coś zmienić trzeba tego chcieć! Dużo jest osób, które mówią o chęci zmiany różnych niekorzystnych okoliczności Często jednak podświadomie tego nie chcą, gdyż dana sytuacja spełnia jakieś ich oczekiwania bądź stanowi formę karania się za różne błędy z przeszłości. To, co najbardziej pomaga szeroko pojmowanemu uzdrowieniu to przebaczenie sobie i innym...

Witaj na forum.

Jesteś medium, polecam ten temat:

viewtopic.php?f=7&t=2100

Pozdrawiam.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Zuna » 02 gru 2016, 08:59

dziękuję Soldado za linka i pozdrawiam ciepło
Zuna

Postautor: Krzysztoff » 04 gru 2016, 22:27

Witaj serdecznie Zuno
Pewnie wiesz że spirytyści przeciwstawiają się płatnemu mediumizmowi http://www.spirytyzm.com/index.php/biez ... ycja-darre
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 05 gru 2016, 00:16

Myślę,że spirytysta lub spirytyści jako grupa społeczna nie czują zniewagi czy ubliżenia z tytułu pobiearania opłat za
,,posługę,, mediumiczną ponieważ przyjazny i życzliwy człowiek daleki jest od tego uczucia.
Jednak medium pobierajace opłaty nic więcej jak narażone jest na wpływ tylko i wyłącznie duchów niskich ,przez co medium wprowadza w błąd nie tylko siebie ,ale i osobę korzystającą z płatnego mediumizmu.
Jest tak ponieważ mediumizm nie jest żródłem autopromocji lub wzbogacania się,ale narzędziem,które
Bóg daje duchom do wzrostu moralnego,do użytku na rzecz bliżniego,aby oddając się i nie oczekując nagrody przybliżyć się do Jezusa.
Mediumizm służy jako narzędzie odkupienia win ,ponieważ osoby z tym darem to duchy ,które w poprzenim życiu
dokonały katastrofalnych błędów.
Medium osiągnowszy pewien stopień moralny w jasny sposób (ma wgląd) widzi,co jest powodem mediumizmu.
Ważną sprawą o której osoby z tym darem nie wiedzą jest edukowanie mediumizmu.Wiele mediów nie pracując nad moralnością wręcz zafascynowane jest swymi doświadczeniami.Ślepo wierzą w nieomylność swoich wizji lub komunikatów .U takich osób łatwo jest wywołać obrazę np.krytyką ich doświadczeń.Osoby te będąc odbiciem własnej pychy przedstwaiają dość powarzne(typowe dla człowieka o niskiej kulturze moralnej) zaburzenia psychiczne charakteryzujące się łatwością w ubliżaniu ,nieuprzejmością ,drwiną ,kpiną -często aluzyjną ...itd (jedynie do tych osób,które nie podzielają ich zdania)
Samo nie pobieranie opłat absolutnie nie daje nam pewności,że jesteśmy pod kierownictwem Dobrych Duchów,to sprawa o wiele bardziej złożona,wymagająca nie tylko bezinteresownej pracy na rzecz bliżnich,ale i głębokich zmian w sobie,które rozpalą w naszym życiu prawdziwe pokłady miłości,skromności,pokory miłosierdzia ,którego przykałdem był Jezus.
Ja zawsze proponuje dzieła Kardeca ,a szczególnie ,,Księgę mediów,,dla wszystkich zarówno dla początkujących jak i tych z większym doświadczeniem ,jest to prawdziwa skarbnica wiedzy o mediumiźmie.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: bernadeta1963 » 05 gru 2016, 09:41

Dziękuję Pablo za ten wpis :)
Zgadzam się z tym co napisałeś ,dlatego nigdy nie pobrałam opłaty za przekaz .Cieszę się ,że mogę pomóc gdy przekazuję wiadomość .Ludzie obdarzają medium zaufaniem ,dlatego też nie wolno nam ''grać '' na uczuciach innych lub zastraszać ich.
bernadeta1963

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!