dzien dobry

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: dzien dobry

Postautor: Mirek » 02 sie 2016, 09:16

agnieszkag pisze:Zastanawiam sie dlaczego ludzie w wiekszosci sa tak bardzo zamknieci na duchowosc.
Wczoraj tak bardzo cierpialam ..nie bede sie silic na okreslenie tego stanu.
Rozmawialam z pewna osoba o tym w co wierze, co daje mi nadzieje.
Przynioslam ksiazke, ktora dostalam w kosciele od medium z dedykacja I najlepszymi zyczeniami.
Pomimo tego ze nie zachowuje sie jak kaznodzieja zostalam wrecz wyszydzona.
Ta osoba powiedziala mi ze sama siebie krzywdze przebywajac w swoim swiecie bajek.

Może ten tekst Ci to wyjaśni?
"Jak sądzisz, dlaczego obudzeni nie budzą innych z błędnego snu?
Być może dlatego, że małych dzieci, których całe szczęście zawiera się w mocnym śnie – nie należy budzić. Dzieci rosną w czasie snu.
Jeśli nie będą w porę kładły się spać, to mogą zachorować, a wówczas w swoim dorosłym życiu nie będą w stanie w pełni zrealizować swojego przeznaczenia.
Dzieciństwo wymaga większej ilości snu i dzieci powinny spać.
Taka sama jest natura niedojrzałych dusz.
Są one dziećmi, niezależnie od tego, w jakim wieku są ich ciała.
Ich radość, zachwyt, potrzeby koncentrują się wokół spraw powierzchownych, podobnie jak życie dzieci koncentruje się wokół słodyczy i zabawek.
Dlatego obudzeni idą powoli i cicho, by odgłos ich kroków nie przeszkadzał tym, którzy głęboko śpią. Po drodze budzą oni jedynie tych, którzy wiercą się w swoich łóżeczkach. To właśnie im owi podróżni na ścieżce rozwoju cicho podają rękę.
Dlatego droga rozwoju duchowego nazywana jest mistyczną.
Nie ma nic złego w tym, że budzeni są nieliczni, a wielu pozostawia się, by spali. Z drugiej strony pomyślcie, jaką wielką dobrocią jest pozwolić wyspać się tym, którzy potrzebują snu."

Inayat Khan
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Arronax » 02 sie 2016, 11:16

Prócz tego wchodząc między wrony trzeba krakać tak jak one. Jak nie mamy odpowiedniej siły przebicia, ludzie nas nie zrozumieją, wyszydzą i odrzucą. A nie daj jeszcze zwolnią czy coś bo pomyślą, że ... Można ew podsuwać, coś tam pokazać, zapalić iskierkę, a na jaki grunt trafi to już nie poradzimy. Nie nasza jurysdykcja :). To już siły wyższe/karma/Bóg/Indywidualny Plan .... (już zgłupiałem i nie mam jednej odpowiedzi, za dużo różnych przekazów)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Mirek » 02 sie 2016, 11:27

"Gdy uczeń jest gotowy, pojawia się mistrz". Arronax nic na siłę :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 02 sie 2016, 11:41

Piekny ten tekst Mirek..bardzo madry...pewnei jakas stara dusza to powiedziala... :D
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 02 sie 2016, 11:43

:oops:
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Arronax » 02 sie 2016, 11:53

Ty mi Mirku dużo pomogłeś, pchnąłeś mnie do przodu :). Dokładnie nic na siłę. Coś tam czuwa aby wszystko się działo w odpowiednim czasie.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Mirek » 02 sie 2016, 12:32

Cieszę się z tego powodu ogromnie :D
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: agnieszkag » 02 sie 2016, 12:35

Przylaczam sie.
Pieknie napisane Mirku.
Dzieki.
agnieszkag

Postautor: Arronax » 02 sie 2016, 19:58

Brakuje mi bardzo rozmow i czestszego udzielania sie tutaj ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: OneNight » 02 sie 2016, 20:14

Arronax pisze:Brakuje mi bardzo rozmow i czestszego udzielania sie tutaj ...

Najwyższy czas to nadrobić ;)
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!