rzyjaźń

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: rzyjaźń

Postautor: gaba75 » 22 kwie 2014, 18:43

Fajnie że jesteście tacy niewyrozumiali.
Powiadasz że ja zachowuję się jak dziecko!? skoro tak to według Was dzieci - powinnam opuścić to forum?!
Jesli NIKITA, pozwalacie sobie tutaj na oceny i oceniacie moje zachowanie jako dziecinne to najwyraźniej nie macie nic wspólnego z wyższym uduchowieniem. Szukajcie a znajdziecie - powiedział Pan. Więc ja w te pędy szukam dalej ludzi naprawdę na poziomie, a nie tylko takich z niskimi duchami NIKITEŃKO, bo najwyraźniej przyciągacie tylko tą kategorię duchów.

PROWOKACJA, OCENIANIE, NARZUCANIE SWOJEGO ZDANIA, to według Was super cechy. Gratuluje. Napewno znajdziecie się blisko Boga po śmierci z takim zachowaniem wobec potrzebującego!!!!

Dajcie sobie ze mną na wstrzymanie jeśli macie taki do mnie chory stosunek. Przykro mi ale rzeczywiście NIkita nie jestem na Waszym poziomie, jaki by on nie był.
Odpowiada mi natomiast poziom Gosi i Izy.

Jeszcze nie raz wejdę na to forum, wbrew Atalii i jej zwolennikom. Po co to forum istnieje skoro sami tu prowokatorzy i gnębiciele?!

I jesli nie podoba Ci się mój mediumizm NIKITA, to Twoja sprawa. Zazdrość jest rzeczą ludzką. Wybaczam Ci.
gaba75

Postautor: cthulhu87 » 22 kwie 2014, 18:47

Obrazek
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Voldo » 22 kwie 2014, 19:25

C87 - trafne :lol:

gaba75 pisze:Żeby się nie zdziwiła później jak okaże się że od kilku lat może 1.5 roku może 2 jej mąż niby jest szczęśliwy, ale odejdzie do innej. I może to być jakaś ich wspólna znajoma!!!???? A może to ona ma związek ze szpitalami? kurczę musi coś być na rzeczy.

Przeczytałem to i szczerze powiem, że to jest atak z najcięższych dział. Po prostu poniżej jakiegokolwiek poziomu.

To, czego tu wszystkim trzeba, to spokój... Bo znowu zaczyna się jakaś dziwna walka, a raczej już trwa od jakiegoś czasu...

Gabo - ciągle uważasz, że mówimy Ci, że powinnaś opuścić to forum... Wiele razy pisane było, że nikt nie chce, żebyś opuszczała to forum - więc gdzie tu jest jakikolwiek problem?

PS. Mam nadzieję, że nic co powiedziałem, nie zostanie odebrane jako atak na kogokolwiek czy obieranie czyjejś strony.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: megan6 » 22 kwie 2014, 19:31

Xsenia pisze:Megan w takim stopniu o jakim piszesz to NAJWAŻNIEJSZY jest Bóg, reszta się nie liczy.

I tu się z Tobą całkowicie zgodzę i o to mi chodziło fajnie że w końcu się zrozumiałyśmy. Ponieważ ja także uważam że najważniejszą sprawą jest Bóg. I uważam że naszym obowiązkiem jest wychować nasze dzieci jak najlepiej potrafimy, i przekazać im najważniejsze wartości moralne, ale chodzi mi dokłądnie o to że w takim samym stopniu jak zajmujemy się naszym dzieckiem to dokłądnie w takim samym stopniu powinniśmy zająć się naszym rozwojem oraz pomocą innym. Chodzi mi o to żebyśmy macierzyństwa nie stawiali na piedestale naszego życia, ale by było ono na równi z innymi bardzo ważnymi sprawami.

Xsenia pisze: Jedyne co można tutaj przemyśleć to to, co jest ważniejsze dla kobiety ciężarnej: zdrowie psychiczne nienarodzonego dziecka, czy kontakty z duchami. Jeśli Gaba uznaje, że kontakty z duchami (nawet z tymi niższymi i źle nastawionymi) nie stanowią zagrożenia dla jej nienarodzonego dziecka to ok, niech dalej zajmuje się mediumizmem. Ale jeśli ma choć cień podejrzenia, że mogą zaszkodzić dziecku, to powinna odpuścić, przynajmniej do czasu kiedy urodzi. Takie jest moje zdanie.

ok Xenia rozumem to a teraz zacytuję Ci to co napisał Zbyszek

Zbyszek pisze: Ciąża i mediumizm, jeżeli jest kontrolowany nie jest zagrożeniem dla dziecka, dobre kontakty mogą tylko pomoc. Niebezpieczeństwem jest kiedy się go nie kontroluje, wtedy mogą wyniknąć pewne problemy, ale to wszystko jest zależne od sytuacji.

Dlatego jeśli wszystko jest kontrolowane to nie ma powodu by rezygnować z mediumizmu. I jeśli mi będzie kiedyś dane być w ciąży to także z niego nie zrezygnuje, co nie znaczy że nie będę uważać, dlatego my jako spirytyści nie powinniśmy ostrzegać kogoś by zaprzestał najlepiej kontaktów, ale wytłumaczyć mu jak powinien zabezpieczyć się by nie zaszkodzić dziecku.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2014, 20:21 przez megan6, łącznie zmieniany 1 raz
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Pablo diaz » 22 kwie 2014, 19:45

Aj tam snickers :roll: jest słodki ,lecz nie jak MIŁOŚĆ.Wyrozumiałosci i miłości kochani życzę nie zapominajmy,że miłość to wielka łaska od Boga ,którą możemy dawać sobie,jeśli nie będziemy jej podlewać to uschnie jak kwiat :) https://www.youtube.com/watch?v=ZkW42syY8ms
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2014, 05:53 przez Pablo diaz, łącznie zmieniany 1 raz
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: megan6 » 22 kwie 2014, 20:06

Xsenia pisze:Ale skoro zaczęłaś ten temat, to pozwól że się wypowiem. Co to za medium, które po kilku nieprzychylnych postach porzucają forum? Nie chcą tłumaczyć tylko się wycofują. To jest jakby zawracanie z drogi. Po drugie, jak oni sobie radzą z duchami niższymi skoro nie potrafią przyjąć kilku niepochlebnych wypowiedzi? Sama wiesz, jakim trudem jest kontakt z niektórymi duchami, i jak sobie z nimi radzą medium, które nie potrafi poradzić sobie z wypowiedziami niektórych ludzi? Czarno to jakoś widzę. I tu nie chodzi o brak zrozumienia. Każdy z nas chce poznać świat po śmierci, a medium niejako potrafi go podejrzeć. Ale jeśli medium jest zbyt słabe psychicznie by podołać wypowiedziom ludzi, to jak sobie poradzi z kontaktami z duszami? Ja rozumiem, że takie osoby są wrażliwsze niż większość, ale psychicznie powinny być od nas silniejsze, tak by duchy niskie nie zawładnęły ich ciałami. A jeśli tego nie potrafią, to powinny raczej zastanowić się nad tym swoim mediumizmem, bo mogą zaszkodzić i sobie i innym.

Zadam Ci pytanie Czy Ty masz zdolności mediumiczne? Jeśli tak to rozumiem, jeśli nie to skąd wiesz co czują media i jak się zachowują, jaką mają wiedzę? Każde medium ma wątpliwości a do tego wątpliwości te są podsycane niestety przez Duchy niższe którym zależy na tym by nas zawrócić z drogi ale i nauczyć odpierać ataki z ich strony. Każde medium które dostało ten dar nie jest słabe psychicznie a jeśli na początku tak się czuje to właśnie po to by Duchy mogły go nauczyć jak się wzmocnić, i one nie robią tego tylko wsparciem i dobrym słowem. Świat duchowy wystawia każde medium na próby by mogło się uczyć i pracować nad sobą. Duchy czy są dobre czy niskie, każdy z nich jest naszym duchowym bratem a jeśli nas atakuje i nawet próbuje zaszkodzić to robi to z określonego powodu, często powodem jest to by medium mogło się nauczyć.

Xsenia pisze:Nie zaprzeczam, że możesz mieć takie odczucia względem syna Atalii, ale pierwszy raz słyszę by duch się obraził. :?

Widzisz Xseniu to ja mogę Ci to potwierdzić, duch który przechodzi do świata duchowego dalej ma swój charakter jaki miał za życia, temperament i dalej jest niedoskonały tym bardziej jeśli pochodził z naszego świata. Dalej ma w sobie urazy i negatywne emocję, a co do Duchów które są zatrzymywane na ziemi przez żyjących bliskich, potrafią być sfrustrowane. Takie duchy przychodzą i proszą o pomoc, ponieważ ludzie zatrzymują je i te nie mogą odejść i doskonalić się w świecie duchowym. Często niestety gdy duch jest bardzo długo zatrzymywany potrafi się nawet złościć na swoich bliskich których bardzo kocha. Dla nich to wygląda tak jakby ktoś zamknął je w pomieszczeniu i nie pozwalał wyjść. Duchy potrafią się obrazić, być sfrustrowane a nawet złościć się o to bo w dalszym stopniu są niedoskonałe.

A i bardzo bym Cię prosiła Xseniu byś nie używała wykrzykników bo to nie wpływa pozytywnie na wypowiedzi. To moje zdanie ale ja odbieram to jako formę gniewu i złości a to nie o to chodzi żebyśmy wyrzucali na siebie negatywne emocje.
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: megan6 » 22 kwie 2014, 20:19

Nikita pisze:My moze jestesmy dobrzy ale nie jestesmy glupi...wiec nie wciskaj jakiegos kitu o Twoim mediunizmie....zachowujesz sie jak male dziecko....z takim nastawieniem nie przyciagniesz dobrych duchow...

Nikito dlaczego się złościsz i uważasz że Gaba wciska kity ?? Czy to jest podejście spirytystyczne nie oceniaj tego czy ktoś ma zdolności mediumiczne czy nie bo tego nie wiesz. Spotkałaś ją, rozmawiałaś, znasz jej życie? Nie tak jak i my wszyscy tu, nie znamy Gaby i nie mamy prawa, nikt z nas nie ma prawa oceniać drugiego człowieka. Czy Ty chciałabyś usłyszeć słowa że pociskasz ludziom kity? Na pewno nie więc nie pisz tego do innych ludzi. Ty nie chciałabyś by inni traktowali Cię w ten sposób więc nie traktuj tak innych, bardzo Cię proszę. Schowajcie swoje żale i złości do kieszeni bo to do niczego nie prowadzi. Jesteśmy ludźmi i każdy z nas jest tak bardzo niedoskonały, więc przestańmy się nakręcać bo każdy z nas ma inną wiedzę o życiu i swoje przeżył. I powiem wam tak jak mówi mój Opiekun. Nie wymagaj od ludzi którzy nie mają takiej wiedzy jak ty by Cię zrozumieli. Każdy z nas jest wyjątkowy, niektórzy mają wiedzę na taki temat większa a inni na inną, więc nie oceniajmy się kto ma większą wiedzę ale czasami po prostu posłuchajmy innych i postarajmy się zrozumieć, tak jak chcemy by inni rozumieli nas.
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 22 kwie 2014, 21:08

"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 22 kwie 2014, 21:22

Megan poczytaj jeszcze raz co ona wypisuje to moze wtedy zrozumiesz moj atak....ja nie chce nikogo obrazac ale nie zamierzam tolerowac jej atakow na Atalie i na innych....jak chce aby ja szanowano to niech sie zachowuje przyzwoicuie i nie wypisuje jakis bzdur.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 22 kwie 2014, 21:34

Uwazam, ze zawsze nalezy zachowac zdrowy rozsadek i nie wierzyc odrazu wszystkim i we wszystko....przeciez my nie wiemy kto kryje sie za tym nickiem....po stylu i tym co pisze nie budzi mojego zaufania....zanim komus zaufam i uwierze w to co mowi to musi minac troche czasu i musze te osobe poznac....ale na podstawie tych kilku postow stwierdzam, ze nie za bardzo jej wierze....to co wypisuje na temat Atalii jest poprostu glupie i niegrzeczne.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!