W USA wprowadzono oficjalne nauczanie satanizmu !!!

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: W USA wprowadzono oficjalne nauczanie satanizmu !!!

Postautor: czarnyMag » 18 kwie 2015, 23:00

soldado pisze:
czarnyMag pisze:To ma być tylko wiedza - NIE RYTUAŁY! Np. w szkołach polskich naucza się "religii miłości" a mało inkwizytorzy zamordowali ludzi?

Rozumiem, że np.,,tylko wiedza'' jak zrobić taki rytuał, jest nie szkodliwa... 8-)

Te ich rytuały do niczego nie prowadzą - po co więc ktoś miałby je przeprowadzać? Szatanizm to nie okultyzm który po właściwym rytuale prowadzi do różnych doświadczeń poznawczych (np. zapoznawczy wieczorek z....Diabłem :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: soldado » 18 kwie 2015, 23:07

czarnyMag pisze:
soldado pisze:
czarnyMag pisze:To ma być tylko wiedza - NIE RYTUAŁY! Np. w szkołach polskich naucza się "religii miłości" a mało inkwizytorzy zamordowali ludzi?

Rozumiem, że np.,,tylko wiedza'' jak zrobić taki rytuał, jest nie szkodliwa... 8-)

Te ich rytuały do niczego nie prowadzą - po co więc ktoś miałby je przeprowadzać? Szatanizm to nie okultyzm który po właściwym rytuale prowadzi do różnych doświadczeń poznawczych (np. zapoznawczy wieczorek z....Diabłem :)

Kiedyś zadałem sobie też to pytanie i usłyszałem odpowiedź - ,,aby uzyskać moce mistyczne''.

W moim mieście wiele lat temu pewna grupa młodych osób zafascynowana satanizmem, zabiła babcię, po czym spuścili jej krew do kilkudziesięciu kubków i kieliszków, a potem pili tą krew. To byli młodzi nastoletni ludzie. Osobiście miałem z wnuczką tej babci do czynienia. Zwyczajna nastolatka, która trafiła za swój czyn najpierw do Policyjnej Izby Dziecka, a potem decyzją Sądu d/s nieletnich do Ośrodka Wychowawczego.
Dlatego nie mam złudzeń, że tego typu nauki, są nieszkodliwe.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 18 kwie 2015, 23:39

soldado pisze:[Kiedyś zadałem sobie też to pytanie i usłyszałem odpowiedź - ,,aby uzyskać moce mistyczne''.

W moim mieście wiele lat temu pewna grupa młodych osób zafascynowana satanizmem, zabiła babcię, po czym spuścili jej krew do kilkudziesięciu kubków i kieliszków, a potem pili tą krew. To byli młodzi nastoletni ludzie. Osobiście miałem z wnuczką tej babci do czynienia. Zwyczajna nastolatka, która trafiła za swój czyn najpierw do Policyjnej Izby Dziecka, a potem decyzją Sądu d/s nieletnich do Ośrodka Wychowawczego.
Dlatego nie mam złudzeń, że tego typu nauki, są nieszkodliwe.

Poddaje się! Nie miałem racji. Zawsze znajdą się wariaci...
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 19 kwie 2015, 08:37

Nauka musi popasc na podatny grunt...generalnie sa przeciez zle filmy, zla wiedza i zla muzyka itd...ale nie kazdy sie tym zainteresuje i nie kazdy bedzie dzialal podlug tej nauki...zawsze czlowiek wybiera jak postapic...czy pojdzie w prawa strone czy na lewo. Mnie np przestaly krecic horrory i wszelka wiedza okultystyczna ....ja wiem, ze to ma zly wplyw na psychike czlowieka i dlatego nie chce miec z tym nic wspolnego. Wole otaczac sie czyms dobrym i naturalnym. Czarny Magu Ty takze spazyles sie stykajac sie z ta wiedza....prawda? No i niestety czasami pod plaszczykiem dobroci wielu ludzi czyni zlo....kosciol takze ....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 19 kwie 2015, 11:02

Cały czas mnie to nurtuje. Ponoć Spirytyzm wywodzi się z Katolicyzmu, a na tym forum jest pełno antyklerykalizmu. Gdy przytaczałem fakty historyczne na temat Żydów zostałem przez moderatorów okrzyknięty antysemitą. Czy to oznacz, że zło wyrządzane przez niektóre narodowości jest dobrem?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: cthulhu87 » 19 kwie 2015, 12:51

Mirek pisze:ponoć Spirytyzm wywodzi się z Katolicyzmu

coś Ci się bardzo pomyliło
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 19 kwie 2015, 13:24

To mnie popraw Marcinie.
Nie słyszałem o Koranie według spirytyzmu, ani o Talmudzie według spirytyzmu.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2015, 15:30 przez Mirek, łącznie zmieniany 2 razy
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Voldo » 19 kwie 2015, 15:07

Satanizm satanizmowi nierówny.
Mamy taki, który ogólnie się odnosi do postawy hedonistycznej (Satanizm laveyański), a drugi ma w sobie te wszystkie bzdurne rytuały i inne takie.
Więc nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Hansel » 19 kwie 2015, 16:17

Mirek pisze:Gdy przytaczałem fakty historyczne na temat Żydów zostałem przez moderatorów okrzyknięty antysemitą.
Kiedy konkretnie ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Mirek » 19 kwie 2015, 16:59

Przed dwoma tygodniami dostałem bana na tydzień za wypowiedzi rzekomo antysemickie.
A dzisiaj w Teleexpresie podano wypowiedź szefa CIA, że Polska jest odpowiedzialna za holokaust. Brawo.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia