Przemyślenia soldado :)

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Przemyślenia soldado :)

Postautor: czarnyMag » 13 lis 2017, 14:32

danut pisze:Dlaczego macie wątpliwości? Postaram się wytłumaczyć o co w tym chodzi, ponieważ dobrze i solidnie rozpatrzyłam ten problem. Soldado proszę przeczytaj ten link http://forumparanormalne.pl/topic1209.html a ja go skomentuję. Otóż w naszych kontaktach z bliskimi znajdującymi się już w innych rzeczywistościach niezwykle przeszkadzają, aż po takie silne ataki jak w linku siły zła. Bez przerwy trudzą się by do tego nie dopuścić, są jak strażnicy Nataszy, są jak istota z linku z kopytami i ogonem( zobrazowanie tego zła). Nie wolno się ich bać a trzeba dokładnie zanalizować to co stworzyło te siły, czyje poczynania, czyje emocje i uczucia. Ja wiem jak to zaczęło reagować na moje kontakty z bliskimi,którzy odeszli i nikt mi nie powie ze tak reagowali moi bliscy z zaświatów, którzy aż łamali i przedzierali się przez to skumulowane zło do mnie bym mogła ich usłyszeć. Zatem doskonale wiem kiedy i z kim /czym miałam kontakt.

Ty jak zwykle masz odpowiedź na wszystko :lol: Wyobraź sobie, że Diabłów takich w jakich wierzy twój ludzki umysł nie ma :lol: A więc każdy kto wspomina o nich jest Fantastą i błądzi :lol: Ale są już istoty które się wcielały kiedyś w coś takiego a teraz się wcielają w dowolną formę materii i teraz są - są wcieleni w :lol: człowieka :lol: na przykład. Otóż Ty mając kontakty ze swoimi bliskimi z "zaświatów" masz "kontakty" z duchami na podstawie których niestety nie ma reguły :lol:
Dla ciebie Diabeł to straszak kościoła który chce cię pożreć :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 13 lis 2017, 14:45

Nie pisz co dla mnie jest czym i tym nie przeinaczaj sensów moich wypowiedzi, ewidentnie trollujesz, a innych proszę by czytali to co piszę a nie powtarzali, że niby piszę wymyślonego przez czarnego maga.
danut

Postautor: czarnyMag » 13 lis 2017, 14:49

danut pisze:Nie pisz co dla mnie jest czym i tym nie przeinaczaj sensów moich wypowiedzi, ewidentnie trollujesz, a innych proszę by czytali to co piszę a nie powtarzali, że niby piszę wymyślonego przez czarnego maga.

A w czym ty jesteś lepsza od kogokolwiek :?: :!: Napisz w czym objawia się twój PRYMAT tak dla jasności :!:

"Zło, zło, zło atakujące wszystkich i wszędzie ble ble ble :lol: :lol: :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 13 lis 2017, 14:54

soldado pisze:To może od początku.

8 lat temu zacząłem mieć doświadczenia związane z duchami.
Bardzo dużo praktyki, zero teorii.
Czas odkryć karty.
Wcześniej kilkanaście lat w policji, byłem bardzo racjonalnym typem, wyśmiewającym się ze wszystkiego tego co paranormalne.
Zastanawiam się tak z perspektywy czasu, dlaczego mnie to spotkało?
Jak myślicie?
Nadto myślę, że mam dużo wspomnień, doświadczeń związanych z Obcymi.
Przez te kilka lat przekazywałem wielu osobom różne informacje, o których nie miałem zielonego pojęcia.
Po prostu pisałem coś komuś, a po jakimś czasie zastanawiałem się co napisałem, bo nic z tego nie rozumiałem.
Najciekawsze jest to, że rozumiały to osoby, do których pisałem.
Zastanawiam się Kochani, co ja tutaj robię?
Co mnie skierowało między innymi na to forum?
Tego wszystkiego jest bardzo dużo...
Wybaczcie, że tak napisałem ,,po łebkach'' i na początek tylko tyle...
Będę bardzo cenił każdy wpis w moim temacie.

A może byś tak rozwinął ten temat i napisał WSZYSTKO co masz w głowie po tych swoich kontaktach :!:
Bo pewnie masz wiele informacji - ale nie próbuj tego przekładać na ludzki - po prostu PODAJ :!:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: soldado » 13 lis 2017, 17:07

annahdz pisze:wątpliwości są i będą, wszyscy je mamy (a przynajmniej ci bardziej wrażliwi) jeśli chodzi o umiejętności, wiedzę... Zauważ, że gdy wątpisz szybko pojawia się nowy znak, nowa osoba, nowa sytuacja. Od kiedy otwieramy się na ludzi, na świat to wyraźnie widać "jak wszeświat woła" różnymi znakami, osobami na naszej drodze, kolejnymi zdarzeniami i życie tutaj staje się niesamowitą i tajemniczą przygodą. Wszyscy spełniamy jakąś rolę. Jaką ? Kiedyś z pewnością odpowiemy sobie. A tymczasem bierz życie jakie jest i rozwijaj ten talent i te zainteresowania które dyktuje Ci serce... Czytales może Odyseję Kosmiczną 2001 Clarka? wracam do tej książki jesienią - dobra lektura gdy zaczynam watpić że kiedyś jeszcze spotkam mojego brata... nie wiem czemu tak na mnie dziala kojąco... może na innych też zadziała. pozdr

Nie czytałem Odysei Kosmicznej, ale jak ją tak polecasz, to może przeczytam. :)
Na wszystko trzeba tak jak napisałaś postarać się patrzeć sercem, a wtedy więcej zauważymy, więcej zrozumiemy...
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 13 lis 2017, 17:10

danut pisze:Dlaczego macie wątpliwości? Postaram się wytłumaczyć o co w tym chodzi, ponieważ dobrze i solidnie rozpatrzyłam ten problem. Soldado proszę przeczytaj ten link http://forumparanormalne.pl/topic1209.html a ja go skomentuję. Otóż w naszych kontaktach z bliskimi znajdującymi się już w innych rzeczywistościach niezwykle przeszkadzają, aż po takie silne ataki jak w linku siły zła. Bez przerwy trudzą się by do tego nie dopuścić, są jak strażnicy Nataszy, są jak istota z linku z kopytami i ogonem( zobrazowanie tego zła). Nie wolno się ich bać a trzeba dokładnie zanalizować to co stworzyło te siły, czyje poczynania, czyje emocje i uczucia. Ja wiem jak to zaczęło reagować na moje kontakty z bliskimi,którzy odeszli i nikt mi nie powie ze tak reagowali moi bliscy z zaświatów, którzy aż łamali i przedzierali się przez to skumulowane zło do mnie bym mogła ich usłyszeć. Zatem doskonale wiem kiedy i z kim /czym miałam kontakt.

Znam te sprawę, mam ich książkę i oglądałem film...
Uważam, że robisz błąd myląc Strażników z demonami.
Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka.
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 13 lis 2017, 17:12

czarnyMag pisze:
soldado pisze:To może od początku.

8 lat temu zacząłem mieć doświadczenia związane z duchami.
Bardzo dużo praktyki, zero teorii.
Czas odkryć karty.
Wcześniej kilkanaście lat w policji, byłem bardzo racjonalnym typem, wyśmiewającym się ze wszystkiego tego co paranormalne.
Zastanawiam się tak z perspektywy czasu, dlaczego mnie to spotkało?
Jak myślicie?
Nadto myślę, że mam dużo wspomnień, doświadczeń związanych z Obcymi.
Przez te kilka lat przekazywałem wielu osobom różne informacje, o których nie miałem zielonego pojęcia.
Po prostu pisałem coś komuś, a po jakimś czasie zastanawiałem się co napisałem, bo nic z tego nie rozumiałem.
Najciekawsze jest to, że rozumiały to osoby, do których pisałem.
Zastanawiam się Kochani, co ja tutaj robię?
Co mnie skierowało między innymi na to forum?
Tego wszystkiego jest bardzo dużo...
Wybaczcie, że tak napisałem ,,po łebkach'' i na początek tylko tyle...
Będę bardzo cenił każdy wpis w moim temacie.

A może byś tak rozwinął ten temat i napisał WSZYSTKO co masz w głowie po tych swoich kontaktach :!:
Bo pewnie masz wiele informacji - ale nie próbuj tego przekładać na ludzki - po prostu PODAJ :!:

Jakbym napisał WSZYSTKO to byłby bardzo duży elaborat, który mało kto by przeczytał.
Aby nie przynudzać trzeba pisać krótsze posty :)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 13 lis 2017, 17:15

Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka, ale w podanych przykładach aż szczypie w oczy to porównanie i doskonale wiem, że tak to musi wyglądać, tak jest. Piszemy w temacie o schizofrenii o tym, że Faustyna Kowalska kontaktowała się z innymi istotami z głębszej rzeczywistości, bo po owocach można to poznać, a opętują nie tylko złe emocje, filozofie i myśli, ale tu... no i te multikonta ech...
danut

Postautor: soldado » 13 lis 2017, 17:24

danut pisze:Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka, ale w podanych przykładach aż szczypie w oczy to porównanie i doskonale wiem, że tak to musi wyglądać, tak jest. Piszemy w temacie o schizofrenii o tym, że Faustyna Kowalska kontaktowała się z innymi istotami z głębszej rzeczywistości, bo po owocach można to poznać, a opętują nie tylko złe emocje, filozofie i myśli, ale tu... no i te multikonta ech...

Napisze więcej...
Nie można Istot, które od małego Ci towarzyszyły i Cię chroniły porównywać do demonów.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 13 lis 2017, 17:27

Swoich nie porównuje, bo nie były to żadne gnomy, diabły, jaszczuropodobne, dinozaurowate itd. twory. Chroniło mnie złote światło - to widziałam jako dziecko, a Ty tez widziałeś kule światła a nie żadnych kosmitów. :D
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia