Islam

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Islam

Postautor: cthulhu87 » 20 wrz 2015, 18:10

Hansel pisze:A właśnie czemu Mahomet zabronił ludziom jeść wieprzowinę i pic alkohol ?

I jedno i drugie jest toksyczne dla organizmu ;)
Chociaż to nie jest odpowiedź na Twoje pytanie, bo wątpię, aby ten facet miał o tym jakieś pojęcie przy ówczesnym stanie wiedzy.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 20 wrz 2015, 18:55

Ponieważ wiepszowina w tamtym klimacie szybko się psuła. Ponadto świnie jedzą wszystko i przez to wg Muzułmanów i Żydów są nieczyste.
Co do alkholu, to alkohol odbiera rozum i jest szkodliwy dlatego oficjalnie jest zabroniony.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Krzysztoff » 21 wrz 2015, 21:29

Bardzo ciekawa wypowiedź Syryjczyka , który mieszka od 22 lat w Polsce i zajmuje się między innymi pomocą uchodźcom

http://bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/ ... wisci.html

proszę nie sugerować się tytułem artykułu.
Swoją drogą , po prostu ciekawa historia życia człowieka
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 22 wrz 2015, 13:33

Krzysztoff bardzo madry gosc i fajnie opowiedzial. Po co sie tak bac i histeryzowac? Oni tez przyjmowali uchodzcow a teraz sami potrzebuja pomocy. Dzieki...wiecej takich madrych wypowiedzi.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 22 wrz 2015, 16:25

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 22 wrz 2015, 19:27

Mirek zakoncz te swoje krucjaty antymuzulmanskie...juz wszysyc wiemy jakie masz poglady wiec nie powtarzaj sie...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pawełek » 22 wrz 2015, 20:07

Rozbraja mnie to że Mirek na każdym kroku mówi o miłości a co chwilę szerzy negatywne informacje o ludziach z południa... Czemu nie wstawisz jakiś pozytywnych informacji? Na przykład udanej akcji humanitarnej tylko same złe informacje? Ludzie wiedzą co będzie, a Ty Mirku nie zbawisz świata w pojedynkę, tak samo wstawiając artykuły szerzące propagandę.

Ja się i tak nie przejmuję tym co będzie. Wiem że będę dalej istniał po śmierci i patrzę na to wszystko z góry. Jedynie czego się boję to tego że mogę patrzeć jak moi bliscy cierpią, ale co ja mogę zrobić sam? Jak mam umrzeć z ich rąk, to i tak się to stanie.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 22 wrz 2015, 20:25

Jak każdy będzie tak myślał to ani się obejrzymy, a za nas inni podejmą decyzję.
Dziwne jest dla mnie, że ludzie tak bardzo unikają prawdy, a tak bardzo lubią się oszukiwać.
Tyle mówisz o spirytyzmie, a ja sobie nie przypominam aby była mowa o braku szacunku do życia bo jest reinkarnacja.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 22 wrz 2015, 21:21

rece i piersi opadaja jak sie Ciebie slucha.... :lol:
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pawełek » 22 wrz 2015, 21:46

Mirek pisze:Jak każdy będzie tak myślał to ani się obejrzymy, a za nas inni podejmą decyzję.
Dziwne jest dla mnie, że ludzie tak bardzo unikają prawdy, a tak bardzo lubią się oszukiwać.

Wątpię żeby na tym forum były jakieś osoby które nie czytają informacji na internecie, w gazetach czy w telewizji. Nie musisz tu siać propagandy, bo umieszczasz tu tylko informacje które Tobie pasują przez co chcesz nam pokazać tylko jeden pogląd na aktualną sytuację w Europie, ale jak już wspomniałem każdy tu potrafi sam myśleć.

Mirek pisze:Tyle mówisz o spirytyzmie, a ja sobie nie przypominam aby była mowa o braku szacunku do życia bo jest reinkarnacja.

Nie manipuluj moimi słowami. Mam szacunek do życia, a to że nie przejmuje się co będzie, wynika z tego że i tak będę szczęśliwy i nie przywiązuje bardzo wagi do nieszczęść które i tak, jeśli muszą - to mnie spotkają. Mam umrzeć w torturach? Trudno, na pewno był w tym jakiś cel. Mam dożyć spokojnej starości? Fajnie, na pewno sobie czymś zasłużyłem na to.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia