Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...
Jakiego strachu, jakiego strachu? Myślicie, ze naprawde sie czegokolwiek jeszcze boję? Jako kobieta stara, po przejściach, niezbyt zdrowa ( pod kontrolą kardiologiczną) olewam to, ze jakis młodzian z maczetą moze uciąć mój szpetny, stary łeb. Czy tak czy siak umrzeć trzeba. Chodzi mi li tylko o fakty, a są jakie są...
Fakty są takie, ze tych ludzi będą miliony i co wtedy? Też przejdziecie nad tym do porzadku dziennego i bedziecie gadać o udzieleniu schronienia i miłosierdziu? To niczego nie rozwiąże, potrzebne są tu inne pomysły i to bardzo szybko. Co to jest te parę tysiecy ludzi na prawie 40-milionowy kraj, jakim jest Polska? Mało kto jednak wspomina o tym, ze to dopiero poczatek.
Atalio myslisz, ze ja sie nad tym nie zastanawiam? Ja tez sie martwie tym, ze tak wielu muzulmanow wkracza do Europy. Bo za duzo ich przyjezdza....Ale co robic? masz jakis pomysl na to? Oni uciekaja przed czyms i masowo przekraczaja granice....Ale ferowanie rasistowskimi filmikami co robi Mirek to nie jest rozwiazaniem problemu....Moze trzeba sie zaczac modlic aby Bog pomogl nam rozwiazac ten stan rzeczy? Na pewno z czasem znajdzie sie jakies wyjscie. Tylko martwi mnie to, ze Putin chce poprzec Asada. Jeszcze Rosji tam brakowalo...
Jakiekolwiek rasistowskie filmiki czy odzywki są tu absolutnie nie na miejscu, jednak masowy napływ młodych muzułmanów musi budzić uzasadniony niepokój. Jak ten problem rozwiązać? Chyba jednak jedyną metodą jest jak najszybsze uszczelnienie granic Unii. Jak to zrobić? Niech myślą ci co pobierają sute europejskie uposazenia, różnej maści urzędasów w Brukseli na pewno nie brakuje. Trzeba przyznać, ze wielkie mocarstwa nieźle tu dały ciała...