maja10 pisze:Mirek pisze:Tak Maju. Bóg stworzył swoje przeciwieństwo aby mógł z czymś walczyć.
Bo Bóg potrzebuje wyzwań, prawda?

Bóg Wszechmogący stworzył człowieka - rodzaj informacji, i dał człowiekowi Biblię - instrukcję życia w systemie duchowo - informacyjnym oraz Jezusa Zbawiciela wzór człowieka dla człowieka. Aby nie ponieś wiecznej śmierci (Mar. 9,43-48; Obj. 21,8) Ale żył wiecznie w nowym systemie duchowo - informacyjnej całości (Obj.21) A śmieszny człowiek - medium szatana pisze o rywalizacji.
Z całym szacunkiem, nie wiem jakim jesteś człowiekiem (pewnie całkiem spoko), ale rzeczy, które piszesz mnie zadziwiają i chciałbym odnieść się do wrażenia, jakie we mnie budzą

. Otóż takiej mieszanki fundamentalizmu chrześcijańskiego z pseudonaukowym, "kwantowym" bełkotem jeszcze nie widziałem

Czuję się trochę tak, jakbym oglądał Star Treka, ale w wydaniu komiksowym na glinianych tabliczkach. Nic już mnie w życiu nie zaskoczy, w tym moim nieszczęsnym systemie duchowo-informacyjnym... Wybacz, że nie podejmuję bardziej merytorycznej dyskusji, ale rzucanie wersetami z Biblii mnie przerasta, na pewno nie byłbym w tym tak dobry, jak Ty

.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl