co mówią istoty

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: co mówią istoty

Postautor: soldado » 17 gru 2015, 15:20

danut pisze:
soldado pisze:
danut pisze:To nie lektury do poduszki to historia mojego "królestwa" patrz na krajobraz.. :D

Nie chodzi o naszą o nich świadomość, ale ściśle o naszą świadomość. Ona widzi, to ona dyktuje nam to co i jak mamy zobaczyć. My w źródle nie wyglądamy tak samo jak tutaj, ale jeśli tam jesteśmy brzydcy, to jest to za sprawą tego, że naszym źródłem jest po prostu brzydota i zło.

Być może widzą to jakimi jesteśmy i czytają w nas jak w otwartych księgach.
Odbierają telepatycznie nasze myśli i emocje, oraz widzą otaczającą nas aurę, której kolory wiele Im mówią o każdym z nas.
Może nie potrzebne jest im ,,źródło'', by to wszystko widzieć ? :)

Dobra, dobra.. Ale kto tak ma widzieć konkretnie? Widzenie gadów też na tym się opiera widzą fale ciepła i promienie UVA :lol:

A o kim piszemy ?
Na chwilę zapomniałaś ? :lol:
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 17 gru 2015, 15:24

soldado pisze:
A o kim piszemy ?

Myślę, że o tych "diabłach", których akurat ja się nie boję i rzucam im prosto w twarz to co o nich myślę, niejako obnażam ich działanie i dyskwalifikuje.
danut

Postautor: soldado » 17 gru 2015, 15:27

danut pisze:
soldado pisze:
A o kim piszemy ?

Myślę, że o tych "diabłach", których akurat ja się nie boję i rzucam im prosto w twarz to co o nich myślę, niejako obnażam ich działanie i dyskwalifikuje.

Skoro się Ich nie boisz, to może to nie są diabły ? :)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 17 gru 2015, 15:29

A jednak jest to zło, poodbijana dobroć w czarnym krzywym zwierciadle jak pisał tu Kris.
danut

Postautor: soldado » 17 gru 2015, 15:33

danut pisze:A jednak jest to zło, poodbijana dobroć w czarnym krzywym zwierciadle jak pisał tu Kris.

Są osoby, które nawet na tym forum piszą, że Twoja książka jest zła.
Ale czy tak jest w istocie ? :)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 17 gru 2015, 15:37

Najpierw potrzeba ją przeczytać i ją zrozumieć, potem oceniać. Ja odróżniam dobro od zła zaczynając się najpierw temu bacznie przyglądać. Tam gdzie dostrzegam jakikolwiek fałsz to już daje mi to do myślenia. I powiem Ci jak długo żyję stykałam się ze złym i przez to rozpoznaje je już bardzo dobrze.
danut

Postautor: soldado » 17 gru 2015, 20:25

danut pisze:Najpierw potrzeba ją przeczytać i ją zrozumieć, potem oceniać. Ja odróżniam dobro od zła zaczynając się najpierw temu bacznie przyglądać. Tam gdzie dostrzegam jakikolwiek fałsz to już daje mi to do myślenia. I powiem Ci jak długo żyję stykałam się ze złym i przez to rozpoznaje je już bardzo dobrze.

Najpierw trzeba Ich poznać i Ich zrozumieć a potem oceniać.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 17 gru 2015, 20:30

soldado pisze:
danut pisze:Najpierw potrzeba ją przeczytać i ją zrozumieć, potem oceniać. Ja odróżniam dobro od zła zaczynając się najpierw temu bacznie przyglądać. Tam gdzie dostrzegam jakikolwiek fałsz to już daje mi to do myślenia. I powiem Ci jak długo żyję stykałam się ze złym i przez to rozpoznaje je już bardzo dobrze.

Z tego co wiem to miałeś kontakt z kulami a nie z postaciami typu Enki, choć może się mylę i wreszcie napiszesz jak to było?

W kulach złocistych widziałam źródło swojego istnienia, pisałam o tym. Zresztą rozmawialiśmy już wspólnie nie raz na ten temat. Poznałeś Ich - czyli kogo? Bo przez to co dzisiaj piszesz to można wyciągnąć wniosek, że poznaliśmy zupełnie inne rejony, czyli Ty te, w które ja nie wchodzę i nie mam takiego zamiaru. :D
danut

Postautor: soldado » 17 gru 2015, 20:52

danut pisze:
soldado pisze:

Z tego co wiem to miałeś kontakt z kulami a nie z postaciami typu Enki, choć może się mylę i wreszcie napiszesz jak to było?

W kulach złocistych widziałam źródło swojego istnienia, pisałam o tym. Zresztą rozmawialiśmy już wspólnie nie raz na ten temat. Poznałeś Ich - czyli kogo? Bo przez to co dzisiaj piszesz to można wyciągnąć wniosek, że poznaliśmy zupełnie inne rejony, czyli Ty te, w które ja nie wchodzę i nie mam takiego zamiaru. :D

Z tego co wszędzie piszesz, to weszłaś wielokrotnie w rejony, do których nikt nie ma normalnie dostępu.
Dlatego nie pisz, że nie wchodzisz.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2015, 20:53 przez soldado, łącznie zmieniany 1 raz
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 17 gru 2015, 20:53

I nie ma tam żadnych kosmitów, po prostu nie ma - są ludzie.. i piękni ludzi tam daleko :D
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia