Czym jest religia?

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Czym jest religia?

Postautor: maja10 » 28 cze 2016, 10:26

Pawełek pisze:
maja10 pisze:Ależ oczywiście, jak najbardziej ma sens dialog, bo teraz jesteście świadomi, że szatan, przeciwnik duchowy Jezusa Zbawiciela, nienawidzi was, bo nie mówi o konsekwencjach czynienia myślami, słowami i uczynkami falowych zakłóceń w systemie, za które poniesie się wieczną śmierć (Mar. 9,43-48; Obj. 21,8)

Gdybyś chociaż ciut trochę, zainteresowała się tym czym jest filozofia spirytystyczna, to wiedziałabyś że jesteśmy świadomi tego co nas czeka, jeśli będziemy złymi ludźmi.

Czyli czeka was według szatana, przeciwnik Jezusa Zbawiciela, który nienawidzi ludzi, reinkarnacja w złe dusze, która jest filozofią wschodu.
maja10

Postautor: OneNight » 28 cze 2016, 10:33

A Ciebie, według szatana który napisał Twoją biblie, czeka bieganie nago w ogrodzie wśród innych nagich owieczek, a wszystkiemu będzie przyglądać się jakiś stary spróchniały dziad z siwą brodą, a jeśli się zbuntujesz - jego brat bliźniak siłą wetknie Ci swoje widły w tyłek, rozpalając Cię przy tym, a ponieważ jest on nienasycony - będzie Ci wtykał widły w nieskończoność.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: maja10 » 28 cze 2016, 10:49

OneNight pisze:A Ciebie, według szatana który napisał Twoją biblie, czeka bieganie nago w ogrodzie wśród innych nagich owieczek, a wszystkiemu będzie przyglądać się jakiś stary spróchniały dziad z siwą brodą, a jeśli się zbuntujesz - jego brat bliźniak siłą wetknie Ci swoje widły w tyłek, rozpalając Cię przy tym, a ponieważ jest on nienasycony - będzie Ci wtykał widły w nieskończoność.

Jesteś nieświadomy, że szatan, przeciwnik Jezusa Zbawiciela, to zbuntowana inteligentna postać duchowa, bez katolickich wideł, która nienawidzi głupich ludzi. Bo powiedział: Jezusa znam i wiem kim jest Paweł, a wy, czyli ty kim jesteś medium szatana ?
maja10

Postautor: OneNight » 28 cze 2016, 10:57

Nie jestem żadnym medium szatana. Nie mam nic wspólnego z Twoją religią.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: maja10 » 28 cze 2016, 11:04

OneNight pisze:Nie jestem żadnym medium szatana. Nie mam nic wspólnego z Twoją religią.

Jesteś medium szatana, bo negujesz i manipulujesz słowami Pisma Świętego, jak szatan w Edenie "Na pewno nie umrzecie" Nie należę do żadnej filozoficznej religii.
maja10

Postautor: OneNight » 28 cze 2016, 11:09

Jesteś medium szatana

Nie wyzywaj mnie dlatego, że nie wierzę w to samo co Ty. Wiesz gdzie ja mam tą Twoją biblie? W d.. użym koszu na śmieci. Nie jestem żadnym medium szatana ani dziadka w chmurach - nie mam właściciela, bo jestem wolnym człowiekiem i nie mam nic wspólnego z mitologią chrześcijańską!

Oceniasz mnie i całą filozofie spirytystyczną, choć nawet nie wiesz czym ona jest - nie znasz ani jednego spirytysty i ani jednego dzieła spirytystycznego. Umiesz tylko bezpodstawnie wyzywać wszystkich od sług szatana, bo nie uznają biblii.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2016, 11:12 przez OneNight, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 28 cze 2016, 11:09

maja10 pisze:
Jesteś medium szatana, bo negujesz i manipulujesz słowami Pisma Świętego, jak szatan w Edenie "Na pewno nie umrzecie" Nie należę do żadnej filozoficznej religii.

Sama manipulujesz słowami Biblii, wywracając jej sens do góry nogami :) Myślisz, że jeśli ubierzesz to w "nowoczesne" słowa, wyjdzie z tego coś mądrego, ale skutek jest odwrotny.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 28 cze 2016, 11:15

maja10 pisze:
OneNight pisze:Tak jak mówiłem wcześniej - zaślepienie, lub jak to nazywacie - fascynacja.

Najpierw twierdzi, że biblia jest nieomylna i zbieżna z wiedzą świecką, a jak jej wymieniłem sprzeczności biblii z nauką, to udaje że tego nie widzi i mnie ignoruje. Ponadto, twierdzi że naukowcy to 'omylne stworzenia', a potem bezmyślnie powtarza słowa ze sygnatury i na tym kończy się proces myślowy. Dla mnie to czysty de..izm.

To są wredne dywagacje, za które poniesiesz konsekwencje. Twoim procesem myślowym kieruje szatan, przeciwnik Jezusa Zbawiciela, który nienawidzi ludzi, bo mówi nie prawdę. Skończyły się argumenty zaczęły epitety.

Katolik?
Cieszę się że tu Jesteś!
:)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pawełek » 28 cze 2016, 11:16

Maja, co Ty robisz na tym forum?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 28 cze 2016, 11:17

Pawełek pisze:Maja, co Ty robisz na tym forum?

Pawełek nie wierzysz w Boga? :lol:

Alan Kardec to tylko człowiek :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia