Takie małe ostrzeżenie

odnowa pisze:W spirytyzmie jest podobnie - bez rozwoju moralnego i podstaw teoretycznych lepiej nie sięgać do mediumizmu.
ronald73 pisze:odnowa pisze:W spirytyzmie jest podobnie - bez rozwoju moralnego i podstaw teoretycznych lepiej nie sięgać do mediumizmu.
To wy myślicie że mediumizm można się nauczyć?
ronald73 pisze:odnowa pisze:W spirytyzmie jest podobnie - bez rozwoju moralnego i podstaw teoretycznych lepiej nie sięgać do mediumizmu.
To wy myślicie że mediumizm można się nauczyć?
ronald73 pisze:W tej chwili przerabiam literature z 1943 co to są te 'dary w duszy' (dobrze mówię? dar?). Tam są wyjasniony wielu darów mediumicznych, pisanie/mówić w transie, jak można rozpoznać czy ktoś jest medium czy 'oszust (świadomy czy nie świadomy), kto się nadaje jako medium i wiele więcej. Dopiero czytałem pól z 450 stroń i trudno mi opisać wszystko w kilku słów, bo na prawda bym musiał przetłumaczyć całość, i do tego jeszcze kilka tysięcy stroń tekstu dlatego że ta książka można dopiero dobrze zrozumieć jak się ma kilka wcześniejszych książek już czytany.
odnowa pisze:Pytanie, dlaczego to czytasz? Według mnie po to by zostać medium
Nie ma w tym nic złego według mnie (jeżeli chodzi o to pragnienie). Po prostu chce się wiedzieć więcej, mieć możliwość kontaktu ze zmarłymi bliskimi, pomóc tym którzy utracili bliskich, itd.
W każdym razie nie zabraniam Ci tego czytać
Pawełek pisze:Mógłbyś podać proszę tytuł tej książki? Zainteresowała mnie ona.
ronald73 pisze:odnowa pisze:Pytanie, dlaczego to czytasz? Według mnie po to by zostać medium
Nie ma w tym nic złego według mnie (jeżeli chodzi o to pragnienie). Po prostu chce się wiedzieć więcej, mieć możliwość kontaktu ze zmarłymi bliskimi, pomóc tym którzy utracili bliskich, itd.
W każdym razie nie zabraniam Ci tego czytać
Rozumiem Twoje pytanieCzytam książki tego pisarza dlatego że daje mi wielu odpowiedzi na życiowych pytaniach jak to wygląda a jak to się odbywa po drugiej stronie a co ma jaki wpływ w naszym życiu codziennym (oczywiście nie każdy musi wierzyć co tam jest pisany). Jedna książka, z tych wielu, właśnie przetłumaczy temat 'dary w dusze", czym to jest, czym to grozi, kto się nadaje, dlaczego ktoś się nie nadaje, i dużo więcej. Również pisze o kontakt ze zmarłymi. Tam nie jest pisany że to jest niemożliwy, mimo to że ci zmarły koło nasz stoją i chcą mieć kontakt, to przez nas jest to prawie niemożliwy, prędzej staniemy ofiarami niedobrych dusz lub po prostu nasze własny myśli i podświadomość odpowiada na nasze pytanie. Wszystko odbywa się między życiem a śmiercią, tam jest bardzo niebezpiecznie bez obronny z tej dobrej drugiej strony.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości