Nasz Dom

Forum poświęcone analizie dzieł psychograficznych brazylijskiego medium, przede wszystkim spisanym przez duchy takie jak Emmanuel i Andre Luiz, a także listom z zaświatów otrzymanym przez Chico.

Re: Nasz Dom

Postautor: Krzysztoff » 06 wrz 2012, 20:04

000Lukas000 pisze:No kurcze, podejrzenie ezoteryzmu, chyba muszę pójść do psychiatry by mi przepisał leki :lol:

To był taki żart oczywiście :twisted:
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 06 wrz 2012, 20:09

Kiedyś mawiano "fluid powszechny", dziś właściwsza byłaby nazwa "pole kwantowe"...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 06 wrz 2012, 20:25

Krzysztoff pisze:
000Lukas000 pisze:No kurcze, podejrzenie ezoteryzmu, chyba muszę pójść do psychiatry by mi przepisał leki :lol:

To był taki żart oczywiście :twisted:

Wiem :lol:
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: tadyszka » 07 wrz 2012, 16:56

taka sytuacja z życia codziennego. moja 5 letnia córeczka pyta się co będzie można robić w Niebie( tak jej tłumacze narazie życie po życiu i gdzie będzie jeżeli umrze) ja jej odpowiadam ze wszystko na co będziesz miała tylko ochotę.I od razu pierwsze pytanie:
- Mamo, a będę mogla sie bawić ile będę tylko chciała?
- tak oczywiście,
- a będę mogla mieć swojego misia ( przytulankę ) z sobą?
- jak tylko będziesz chciała
- A lody i slodycze tez tam beda?
- jezeli tylko bedziesz miala ochote. bedziesz mogla wszystko co tylko sobie pomyslisz. tylko nie wolno tam krzywdzic innych

i od razu pierwsze skojarzenie dotyczace tego tematu.
sa istoty ktore potrzebuja odrobiny ' ziemskosci' i tak swiat ich bedzie wyglada.
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 07 wrz 2012, 17:16

tadyszka pisze:taka sytuacja z życia codziennego. moja 5 letnia córeczka pyta się co będzie można robić w Niebie( tak jej tłumacze narazie życie po życiu i gdzie będzie jeżeli umrze) ja jej odpowiadam ze wszystko na co będziesz miała tylko ochotę.I od razu pierwsze pytanie:
- Mamo, a będę mogla sie bawić ile będę tylko chciała?
- tak oczywiście,
- a będę mogla mieć swojego misia ( przytulankę ) z sobą?
- jak tylko będziesz chciała
- A lody i slodycze tez tam beda?
- jezeli tylko bedziesz miala ochote. bedziesz mogla wszystko co tylko sobie pomyslisz. tylko nie wolno tam krzywdzic innych

i od razu pierwsze skojarzenie dotyczace tego tematu.
sa istoty ktore potrzebuja odrobiny ' ziemskosci' i tak swiat ich bedzie wyglada.

Myślisz że Bóg w ustalaniach praw wszechświata bierze pod uwagę widzi mi się nas, niskich duchów? Ale tak na prawdę takie rozmowy jak to wszystko będzie wyglądało są przerostem formy nad treścią :)
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: tadyszka » 07 wrz 2012, 17:32

zapominasz chyba o wolnej woli
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 07 wrz 2012, 21:53

A jak Ty, Lukasie, wyobrażasz sobie świat duchowy?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 08 wrz 2012, 08:42

atalia pisze:A jak Ty, Lukasie, wyobrażasz sobie świat duchowy?

Nie, po co? Daleko mi do tego by snuć jakieś materialne wyobrażenia o sferach duchowych. Wiem że są to sfery ducha a nie gęstej materii, wiem że życie toczy się wszędzie a duchy przemierzają wszechświat, i to mi wystarczy, nie muszę nadawać światu ducha ram które mógłbym poczuć.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Gosia_Brazylia » 26 wrz 2012, 16:13

Wedlug naszych kolegow ziemia jest niedoskonala replika swiata duchowego.
Gosia_Brazylia

Postautor: cthulhu87 » 02 paź 2012, 12:13

ja ostatnio mam wrażenie, że Polska jest niedoskonałą repliką świata zachodniego ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Dzieła Chico Xaviera