megan6 pisze:a co w przypadku gdy w moim obecnym życiu mam próbę, ale w pewnym momencie mojego życia dowiaduję się że mogę z niej zrezygnować i się poddać. W czym problem skoro w następnym wcieleniu znów będę mogła odbyć taką próbę a w tym życiu stwierdzam że nie chce się męczyć i pomęczę się w następnym. Mało tego dowiaduję się że to co miałam osiągnąć wysiłkiem podczas tej próby mogę również osiągnąć pod warunkiem że pójdę drogą zła. Zakładam hipotetycznie dlatego nie piszcie że mogę tej rzeczy jednak nie dostać a zło mi ją tylko obiecuje a na koniec mi jej nie da. Załóżmy że da ale muszę stać się zła i za kumplować się z niskimi Duchami. Natomiast ja jako osoba chcę dążyć do dobroci ale jeśli przystanę na propozycje to czy cofnę się w moim rozwoju moralnym ???
Gosiu, nie rozumiem za bardzo o czym piszesz . Zamierzasz podpisać cyrograf czy co ?
Rzeczy wartościowe , w tym związane z rozwojem osiąga się tylko i wyłącznie drogą wysiłku i poświęceń, droga na skróty - to droga poprzez miłość ; droga zła jest dłuższa i pełna cierpienia. Także twierdzenie że osiągniesz drogą zła to samo co przechodząc przez próbę - mi tu nie pasuje.
pozdro