Babcia wampir energetyczny - zła dusza ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Babcia wampir energetyczny - zła dusza ?

Postautor: Krzysztoff » 03 lip 2014, 20:57

no, to zmienia nieco obraz rzeczy ...

proponuję poczytać babci jakieś ciekawe spirytystyczne pozycje np. Błękitną wyspę albo "kto się boi śmierci"
może "nasz dom".

Wytłumaczyć , że rozpaczanie za córką sprawia jej ból, natomiast modlitwa sprawia jej radość

myślę że wspólna modlitwa za duszę jej córki mogła by być kojąca dla wszystkich
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 04 lip 2014, 07:20

To rzeczywiscie bardzo dramatyczna historia jej zycia. pewnei jej matka juz ja tak nastawila do swiata...potem wojowala z corka a ona popelnila samobojstwo i teraz ma wyrzuty sumienia. To bardzo trudna sytuacja ale czlowiek zawsze moze zaczac od nowa i zawsze moze zmienic siebie . Wazne jest aby Twoja babcia wybaczyla sobie samej oraz wybaczyla swojej matce i wszystkim tym , ktorzy ja skrzywdzili...i niech w myslach poporosi o wybaczenie tych, ktorych ona skrzywdzila. Motzna sobie to wytlumaczyc tak. ze czlowiek dziala tak na ile pozwala mu stan jego swiadomosci...czesto popelnia bledy ale kazdy czlowiek ma prawo popwelniac bledy...nigdy nie jest za pozno aby wyciagnac wnioski i zmienic sie.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 04 lip 2014, 22:16

Teraz widzicie, że babcia nie jest zlym czlowiekiem.
Została mocno skrzywdzona i to spowodowało, że tak zgoszkniała.
Tylko modlitwą można to zło z niej usunąć (wypalić).
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 05 lip 2014, 10:55

Obawiam sie, ze sama modlitwa nie pomoze Moze pomoc ale wazne jest aby babcia uswiadomila sobie swoj stan i zaczela nad soba pracowac....oczywiscie wnuczka moze jej w tym pomoc...moze dlatego ty jako jedyna zostalas przy babci?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 05 lip 2014, 12:52

Oj Nikita, nie zdajesz sobie nawer sprawy z siły modlitwy.
Zaproponuj sposób uświadomienia tego babci o czym piszesz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: cthulhu87 » 05 lip 2014, 15:10

Jeśli babcia może się w miarę swobodnie poruszać proponuję wychodzić gdzieś razem, do parku, do kościoła, na działkę, obejrzyjcie razem jakiś film, jeśli musi spędzać czas w domu. Zmiana otoczenia i dodatkowe zajęcia dobrze wpływają na kondycję psychiczną, nie tylko osób w podeszłym wieku. A modlić też można się razem. Starszych ludzi trzeba mobilizować do różnych zajęć, pokazywać, że są ważni, nawet jeśli są nieznośni. Niewiele jej życia zostało, a jej charakteru już nie zmienisz. Pozostaje tylko ulżyć w troskach, jakie przynosi starość. :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: pony86 » 05 lip 2014, 15:22

Myślę , że nic bez przyczyny się nie dzieje i na pewno nie zostawię babci :) chociaż jej okropny charakter czasami doskwiera :P Po każdej burzy zawsze wychodzi słońce , trzeba optymistycznie patrzeć w przyszłość . Wierzę w to , że dobra energia zawsze do człowieka wraca ,możliwe , że to ja dałam babci w kość w poprzednim wcieleniu i teraz zgodnie z prawem karmicznym wszystko do mnie wraca .
pony86

Postautor: Mirek » 05 lip 2014, 21:30

cthulhu87 pisze:Jeśli babcia może się w miarę swobodnie poruszać proponuję wychodzić gdzieś razem, do parku, do kościoła, na działkę, obejrzyjcie razem jakiś film, jeśli musi spędzać czas w domu. Zmiana otoczenia i dodatkowe zajęcia dobrze wpływają na kondycję psychiczną, nie tylko osób w podeszłym wieku. A modlić też można się razem. Starszych ludzi trzeba mobilizować do różnych zajęć, pokazywać, że są ważni, nawet jeśli są nieznośni. Niewiele jej życia zostało, a jej charakteru już nie zmienisz. Pozostaje tylko ulżyć w troskach, jakie przynosi starość. :)

Nigdy nie wątp we wszechmoc Boga. Z Jego pomocą, dzieki tej modlitwie, którą tu zamieściłem i charakter babci można zmienić.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Zbyszek » 05 lip 2014, 21:43

Wszystkie rady jakie otrzymałaś pony86 mogą być dobre. Chciałbym tylko podkreślić ze największą pomocą, jest modlitwa, nie tylko za babcie, ale tez o pomoc i ochronę dla ciebie.
Zawsze jak będziesz, szla z wizyta do babci, odmów sobie małą modlitwę własnymi słowami o pomoc i ochronę dla siebie, w ten sposób, zabezpieczysz się przed negatywnym wpływem z jej strony. Gdy będziesz wytrwała bracia duchowi pomogą ci z twoim problemem.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: czarnyMag » 27 lut 2016, 14:39

Czyli sposobem na "wampira energetycznego" ale nie babcię też jest modlitwa? Ale modlitwa :( w moim przypadku jest "kulą w płot" :( Nie ma innego sposobu by "wampir energetyczny" się od swej ofiary odwalił raz na zawsze? Są jakieś książki o tematyce: jak unicestwić wampira energetycznego - bo jak czegoś nie znajdę to "ją" po prostu uduszę :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi