Nikita pisze:Lancelo mowi o tym w co ja wierze ale uzywa innego nazewnictwa...ja np nie uzywam koordynator ale opiekun duchowy. Nie bojcie sie, ze stanie sie wam niesprawiedliwosc....w swiecie duchowym panuja pewne prawa duchowe i nic nie dzieje sie bez przypadku...podobnie tu na ziemi nic nie ejst przypadkowe....Bog stworzyl ten swiat i stworzyl praw amoralne oraz prawo przyczyny i skutku.....
O właśnie to jest istota. Ja używam troszeczkę innego nazewnictwa. Wszystko co się dzieje w ND jest dla naszego dobra. Ty jako człowiek, który już zdaje sobie sprawę z tego co się dzieje na świecie i po za nim. Sam z własnej woli nie dopuścisz się anormalnych zachować bo po co. Gdy ludzie błądzą nie zdając sobie sprawy z tego potrzebna jest pomoc. Wtedy wkraczają istoty o bardzo wysokim rozwoju duchowym. Każde cierpienie, każda krzywda która jest nam sprawiana przez bliźniego jest częścią teorii i praw przyczyno skutkowych.
Jeżeli dusza nie zdaje sobie sprawy z tego, że źle postępuje to jak ja ukarać. Dlatego jest system by wyleczyć tu poprzez wcielenia, doświadczania w naszych życiach tu na ZI. Poczytałem trochę ostatnio o tym i przykładam się do twierdzenia koleżanki. Władza - ( Istoty o bardzo wysokim duchowym rozwoju, trzymające piecze nad nami tu i w ND ) Nie znęcają się nad nami, kiedy przychodzisz w cierpieniu na ziemi to uwierz, że to jest tylko lekcja, to lata pracy, doświadczania i bólu by coś zrozumieć i coś przeżyć by być lepszym. Tak na zasadzie " wychowanie przez pałowanie" nie rozumiesz, że nie wolno krzywdzić innych to przez następne życie ty będziesz krzywdzony. Nikt dla własnej przyjemności cie nie skrzywdzi tam w ND są już tak wysoko rozwinięte dusze, MY tak długo istniejące w harmonii sami ze sobą, że emocje i uczucia są dla nich tylko przeszłym wspomnieniem. Nikt z niskich pobudek nie zrani drugiego. Dążymy wszyscy do stanu Równowagi byśmy nie musieli się odradzać. A jeżeli tego zachcemy to tylko z własnej woli wybierzemy sobie tu na ZI odpowiednie życie.
Także koledzy i koleżanki Władza bardzo dobrze to zorganizowała jednostki nie dające sobie rady są usypiane i żyje tu jak my przez wcielenia od setek lat ucząc sie nieśmiertelności.
Bo być nieśmiertelnym to straszna rzecz tak naprawdę. Ile jest samobójstw na świecie. Ludzie kilkanaście lat żyją i od nadmiaru wszystkiego zabijają się, a co dopiero nieskończoność. Gdyby nie było takich systemów jak nasza ziemia to nic by z naszego społeczeństwa, naszej rasy nie pozostało.
Wysnułem taka teorię.:
"My istoty nieśmiertelne o bardzo wysokim poziomie technologicznym i duchowym otrzymujemy dar nieśmiertelności, ale jesteśmy niestety zbyt słabi by poradzić sobie z tym darem i dlatego popadamy w obłęd. "
Dlatego stworzyliśmy sobie takie wirtualne oparte na pierwiastkach chemicznych światy by doświadczać i uczyć się jak dać sobie sami ze sobą poprzez nieskończoność.