Grupa Śląsko -Zagłębiowska?

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Grupa Śląsko -Zagłębiowska?

Postautor: Xsenia » 14 kwie 2015, 13:19

Gaba a czego ty się boisz, że nie chcesz zorganizować takiego spotkania? A choćby i na Zagłębiu?

Ja na razie wypadam z takiego organizowania. Wracam codziennie do domu o 19:30-20:00. I jestem sama do dwójki wymagających dzieci. I kota. Nie chcę się więcej tłumaczyć, bo nie mam takiego obowiązku. Wszyscy potrafią zrozumieć moją sytuację.

Ponawiam: jeśli masz dużo czasu do stracenia to zorganizuj takie spotkanie. Znajdź lokal, zarezerwuj, ogłoś na forum.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: gaba75 » 14 kwie 2015, 17:01

Źle, nie czasu do stracenia, ale do zyskania. Ja nie należę do osób, które coś tracą. Rozwiodłam się, ale nie straciłam na tym, a wręcz zyskałam, straciłam pracę, ale zyskałam coś innego, bardziej wartościowego, jestem sama, smutna i samotna, ale szczęśliwa, że żyję, że Bóg jest ze mną,że mnie nie opuścił, chociaż poglądy mam lewicowe, jestem osobą wierzącą.

Ok. Nie będę Cię naciskać. Twoje życie, Twoja sprawa. Żyj jak chcesz.

Tak, myślę o grupie spirytystycznej i nie boję się jej założyć. To ludzie boją się mnie i współpracy ze mną a strach ma TYLKO wielkie oczy. Zapraszam do mnie na inspirujące rozmowy. Czy ktoś przyjedzie? Nie, bo ludzie się boją a nie ja> Więc nie mów mi Xseniu, że to ja się boję. Nie mam czego. Ja nie mam nic do stracenia.
gaba75

Postautor: Xsenia » 15 kwie 2015, 06:57

gaba75 pisze:Źle, nie czasu do stracenia, ale do zyskania.

Może niefortunnie się wyraziłam. Chodziło mi o dużo wolnego czasu, w którym się nudzisz i nie masz nic do zrobienia. I nie chodziło mi o stracony czas, tylko o stratę czasu (wykorzystanie czasu, robienie czegoś przez określony czas). Drobna różnica, a jednak całkiem inne znaczenie.

gaba75 pisze:Twoje życie, Twoja sprawa. Żyj jak chcesz.

Zawsze :D

gaba75 pisze:Tak, myślę o grupie spirytystycznej i nie boję się jej założyć. To ludzie boją się mnie i współpracy ze mną a strach ma TYLKO wielkie oczy. Zapraszam do mnie na inspirujące rozmowy. Czy ktoś przyjedzie? Nie, bo ludzie się boją a nie ja> Więc nie mów mi Xseniu, że to ja się boję. Nie mam czego. Ja nie mam nic do stracenia.

Ale Gaba skąd wiesz, że nikt nie przyjdzie. Przecież jeszcze nie zorganizowałaś takiego spotkania. Nawet się za to nie zabrałaś, a już wiesz, że nikt nie przyjdzie, skąd takie przekonanie?
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Xsenia » 15 kwie 2015, 12:58

gaba75 pisze:Proszę Cię Xseniu, przez wzgląd na to, że się poznałyśmy, że mamy jako taki pogląd na siebie, nie oceniaj mnie pochopnie, bo ja Cię nie oceniam.

Ależ ja cię Gaba bardzo lubię :D I cię nie oceniam :) Po prostu chciałabym byś widziała świat takim jaki jest w rzeczywistości, a nie przez pryzmat twoich złych doświadczeń. :) świat nie jest taki zły :)

gaba75 pisze:Mirek tylko potrafi dużo gadać, a ja oczekuję od ludzi poparcia słów czynami.

Super, zacznij od wymagania od siebie i zorganizuj spotkanie :D Ja postaram się być, tym bardziej, że chciałabyś je zorganizować w Sosnowcu :D A jak nikt więcej się nie pojawi, to sobie same pogadamy :D Co ty na to? :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: gaba75 » 15 kwie 2015, 14:30

Xseniu, wiesz nudzić też trzeba się umieć. Zawsze powtarzałam to swoim uczniom i skutkowało, więc naucz się nudzić, bo pracoholizm to zniewolenie, a jak jesteś zniewolona to nie myślisz dobrze, tylko kategoriami pieniądza. A gdzie spełnianie marzeń. Zapomniałaś o swoich marzeniach, jakie miałaś? Obudź w sobie Wenus kochana, bo będzie źle. Bardzo źle. Nie jesteś robotem, którego można zaprogramować. I nie rozumiem dlaczego wybrałaś Sosnowiec. Może powiesz mi dlaczego właśnie Sosnowiec, a nie np. Dąbrowę Górniczą, albo Zawiercie? Ja tam optuję za Zawierciem. jest pomiędzy nami a Krakowem, taki łącznik, co Ty na to?
gaba75

Postautor: gaba75 » 15 kwie 2015, 14:34

Acha i jeszcze jedno Xseniu, jestem jak najbardziej za tym byśmy rozpoczęły od nas samych, a potem powiększały grono. Jak uważasz? Bo ja uważam, że wszyscy się boją znajomości ze mną. To dziwne. Ale niech będzie. Ja nikogo nie naciskam. Każdy ma wolny wybór, ale niech nikt nie oszukuje, że nie ma czasu, tylko powie wprost:, "nie chcę mieć z Tobą nic wspólnego, bo się boję, że ......," ja sama nie wiem czego się boicie, ale to wasz strach więc go sobie hodujcie. Życzę miłego hodowania.
gaba75

Postautor: Xsenia » 15 kwie 2015, 14:45

Potrafię się nudzić, oj potrafię, tylko nie mam na to czasu :lol: :lol: :lol:
Nie jestem pracoholiczką, nigdy nią nie byłam. Pieniądze też nie są dla mnie najważniejsze. Ale najważniejsze są dla mnie dzieci i to one zabierają mi mój wolny czas. 8,5 godzin praca, 2h dojazd do i z pracy, około 4 godziny z dziećmi, 1 godziny dojazdy wszelakie, 4-6 godzin snu, i zostaje 2,5-4,5 godziny na sprzątanie domu, gotowanie, jedzenie, zakupy i moje ulubione: czytanie książek, odpoczynek, obejrzenie filmu (przeważnie raz w tygodniu). Tak wygląda mój tydzień roboczy. I naprawdę nie dziw się, że często mi brakuje czasu na moje ulubione rozrywki.
Gdy przychodzi weekend padam na twarz. A dopiero co przeprowadziłam się do nowego mieszkania i ciągle jeszcze coś trzeba: wyremontować, wysprzątać, wymyć, pomalować, kupić, zamontować.
Tak, zapominam o własnych marzeniach, bo stawiam na pierwszym miejscu marzenia moich bliskich.

Może być i Zawiercie.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: gaba75 » 15 kwie 2015, 17:25

No nareszcie coś normalnego, fajnie znów mieć Xsenię, prawdziwą wojowniczkę. To w takim razie między którym snem a którym znajdziesz czas na spotkanie z taką "wariatką" jak gaba75? :lol: ;)

Xseniu, bardzo chciałabym działać. Też mogłabym wymieniać swoje działania, ale do czego to komu potrzebne. jak ktoś ma dwójkę dzieci i chce je dobrze wychować, to robi wszystko by tak właśnie było. Ale.... Nie "świrujmy", dzieci, powinny nauczyć się bycia samemu ze sobą i refleksji, tak jak i również rodzice winni się tego nauczyć, bycia bez dzieci i nie myślenia o nich na zasadzie paniki jak nie jest się z nimi. Ja kiedy próbowałam ratować swoje małżeństwo, wyjeżdżałam z eks czasem na weekendy i próbowałam również walczyć z tym, żeby nie myśleć o dziecku, które przebywało wtedy z dziadkami.
To trudne, ale czasem trzeba pomyśleć,o sobie w ten sposób, zostawiając dzieci,że jesli ja będę szczęśliwy/szczęśliwa, to i moje dziecko "zarazi" się tym ode mnie. Jeśli ja pokażę dziecku jak należy odpoczywać, to i dziecko będzie umiało to robić. I dużo rozmawiać.
Ostatnio moja starsza córka potwierdziła to, co ja już wiedziałam o jednej z jej nauczycielek. Mówi do mnie: "Wiesz, mamo ta Pani jest tak sprawiedliwa, jak Ty". Tak więc moje wychowanie nie poszło na marne, a wręcz przeciwnie, zyskałam pochwałę od dziecka. I to jest sukces wychowaczy, kiedy dowiadujemy się, że jesteśmy sprawiedliwi.

Ja niestety nie miałam takich sprawiedliwych rodziców. Sama musiałam filtrować wiedzę na temat sprawiedliwości.
gaba75

Postautor: gaba75 » 15 kwie 2015, 17:33

A może jeszcze się ktoś załapie z nami na początek tworzenia grupy?
Proszę się zgłaszać, bez obaw.
gaba75

Postautor: Xsenia » 15 kwie 2015, 20:02

gaba75 pisze:To w takim razie między którym snem a którym znajdziesz czas na spotkanie z taką "wariatką" jak gaba75?

Oo zrozumiałaś :D Przypuszczam, że w któryś weekend. Narażę się mężowi, ale co tam, w końcu ile można harować w weekend? :)

Oj jedno z moich marzeń to dwa tygodnie bez obowiązków związanych z dziećmi :D Ale nie ma na to szans. W tamtym roku jedno wyjechało na zieloną szkołę, a drugie w tym samym czasie wyjechało na wycieczkę :D Tydzień spokoju :D Było bosko :D Ale w tym roku wycieczki odpadły i nie ma szans na czas bez dzieci. Kocham je bardzo, ale dają mi nieźle popalić.
Wyjazd z mężem bez dzieci? To tak można? ;)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce