JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: Xsenia » 31 sie 2015, 12:41

Wiatr proszę przeczytaj pierwszy post na tamtym wątku. Tylko pierwszy, a zrozumiesz po co założycielka go założyła i dlaczego w TAMTYM WĄTKU NIE DYSKUTUJEMY.

I tak, wkurzam się, bo to nie pierwszy raz rozpoczyna się tam dyskusja, co pokazuje jaki naprawdę macie szacunek dla mediów.
Ja rozumiem, że Kalatala chciała pokazać pierwsze próby kontaktu z drugą stroną (i prawidłowo zmieniła kolor trzcionki :D) i tego bym stamtąd nie wywalała. Ale wszystkie komentarze powinny się znaleźć tu, bo o to PROSIŁA założycielka wątku. Jak widać forumowicze nawet czyjeś prośby mają w nosie. A najbardziej dziwią komentarze forumowiczów z bardzo długim stażem. Takie dyskusje na tamtym wątku zdarzały się już wcześniej, więc albo pamięć nie ta, albo działanie z premedytacją.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Wiatr1000 » 31 sie 2015, 12:56

Żadne z tym 2 ostatnich. Po prostu pewnych rzeczy ciężko "kontrolować".

Ale takie rzeczy jakie ona zamieściła są odmienne od autorki tego wątku. Zwróć uwagę jak wyglądają relacje z początku mediów (ja czytałem) a jak jej. Tam była relacja z życia, czasami całego, streszczenie tego co każde mediów przeżyło przed odkrycie tej zdolności ( a raczej jej nazwaniem, zdefiniowaniem) a różnymi "perypetiami" w trakcie używania swoich zdolności w trakcie komunikacji.

Kalatala owszem użyła innej członki ale jej forma relacji była tez odczytywana przez nas jako forma, zapytania, prośby, pomocy. Była to relacja krok po kroku co ona robi. Zadaj sobie pytania jakby się ten watek z jej udziałem rozwinął gdyby tak wszystkie swoje komunikaty z każdego dnia zamieszczała. Bardziej widział bym jej wypowiedź tak: " Relacja dziwnych zjawisk z jej dzieciństwa, może widzenie ducha będąc małą, przeczucie, że bliski zmarł oraz, że dziś miała komunikat od takich a takich duchów." Koniec kropka. Takie relacje były na początku.

Kala powinna założyć wręcz osobny wątek tak samo bernadetta ;) Choć ona pokazała ogólnikowo zdjęcia z różnych kontaktów z całego życia w przeciwieństwie do Kali ;) Więc nie miej też do nas pretensji bo my czekaliśmy na relacje z jej "sesji". Więc ta relacja zmieniła się z opowieści w serial z pytaniem co będzie w następnym odcinku. My odebraliśmy jej relacje jako zaproszenie do dyskusji, coś nie zakończonego, po którym nie dyskutuje się.
Wiatr1000

Postautor: bernadeta1963 » 31 sie 2015, 13:54

Chcialam zauważyć , że temat WITAMY już dawno żyje własnym życiem . Miał służyć do przywitania się . TY też Xeniu o tym nie pamiętałaś dyskutując na nim :)Temat ""Kim jest Jezus ma 12stron Także z twoim udziałem .

Czy to jest odpowiedź na pytanie ''Kim jesteś i jak do nas trafiłeś ?''
bernadeta1963

Postautor: Xsenia » 31 sie 2015, 14:15

bernadeta1963 pisze:Chcialam zauważyć , że temat WITAMY już dawno żyje własnym życiem . Miał służyć do przywitania się . TY też Xeniu o tym nie pamiętałaś dyskutując na nim Temat ""Kim jest Jezus ma 12stron Także z twoim udziałem .Czy to jest odpowiedź na pytanie ''Kim jesteś i jak do nas trafiłeś ?''

Wątek dla mediów powstał po to by media mogły opisać swoją sytuację, by pokazać ludziom jakie to nieraz jest trudne do przeżycia i co się z tym wiąże. Założenia były takie, że tam nie dyskutujemy, by nie zaśmiecać, według większości, bardzo ważnego przekazu jakim są prawdziwe relacje medium obecnych na tym forum.

OFF TOPy zdarzają się wszędzie, w każdym wątku i każdemu. Ale ten wątek miał być wolny od zaciemniających dyskusji.

I jeśli moderatorzy mają obecne na forum media w nosie, forumowicze mają ich w nosie, założycielka także nie przejmuje się własnym wątkiem, to rzeczywiście stanowczo przesadzam. Powinnam olać to wszystko i się nie przejmować.

Skoro nikt nie ma w poważaniu reszty, a mnie za zwrócenie uwagi się obrywa, to
RÓBTA CO CHCETA
Ja się wypisuję.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: bernadeta1963 » 31 sie 2015, 14:27

Jeśli czujesz się tak bardzo urażona to przepraszam . Niektóre dyskusje są tak ożywione , że trudno trzymać się ściśle tematu . Chciałam tylko zauważyć , że zdarza się to nam wszystkim . Ja też nie jestem bez winy .
Lubię czytać twoje wpisy i nie chciałabym abyś się wypisała . Wolę sama się wypisać .
bernadeta1963

Postautor: Xsenia » 31 sie 2015, 18:21

OFF TOP ;)
Nie czuję sie urażona twoimi sowami Bernadeta :) Wierz mi, że ja też ulegam "gorączce" dyskusji. :) Ale tamten wątek jest dla mnie bardzo ważny (eee to znaczy BYŁ). Myślałam, że dla reszty też. Najwidoczniej się myliłam, wobec czego wypisuję się z przypominania zasad na forum (dotyczy też ortografii). Jak ludzie chcą mieć bałagan, to już słowa nie powiem. I nie chodzi tu o ciebie Bernadeta, ale o całokształt.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Darel » 31 sie 2015, 19:17

OFF TOP
Wiem, że spamuję, ale mam również nadzieję, że moderatorzy przeniosą ten post :)
Ja się Xeniu absolutnie z Tobą zgadzam. Prawda jest taka, że jeśli nie uporządkujemy forum to będziemy mieli tutaj jeden, wielki bałagan. Prawda niestety jest taka, że już teraz całe forum to jeden wielki off top. Ludzie piszą co chcą, jak chcą i gdzie chcą. Takie wrażenie odniosłem już niestety podczas pierwsze wizyty tutaj. Kiedyś moderowałem już dwa fora zajmujące się rozwojem duchowym i bardzo mierzi mnie do dziś, gdy widzę off top czy poruszanie tych samych zagadnień w kilku wątkach, albo zakładanie kompletnie bezsensownych wątków.
Proponuję zatem, żeby jeszcze raz spisać, przedyskutować zasady funkcjonowania forum.spirytyzm oraz wybrać osoby odpowiedzialne za porządek na nim.
:kardec:

Ps. jak już mówiłem, zdaje sobie sprawę, że właśnie robię "off" :)
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Darel

Postautor: Wiatr1000 » 31 sie 2015, 19:41

Kwestia jest tylko taka, że Xsenia się bardzo emocjonuje w tej kwestii, która na dobrą sprawę powinna leży w rekach moderatorów i adminów. Ciekawi mnie czemu tak emocjonalnie, wręcz osobiście podchodzi do tego tematu?

Zaproponowałem by powstał osobisty temat/dział dla początkujących mediów, którzy pierwszy raz zaczynają pisanie automatyczne. Bo te posty w tym temacie o które się tak piekli Xsenia właśnie takie są. Media początkujące muszą mieć radę i uwagi od innych doświadczonych mediów, sugestie od innych ludzi jeśli wyrażają taką ochotę i chęć. Tym bardziej taki temat też jest skarbnicą wiedzy.

Ja nie obwiniam autorkę tych postów, która się kontaktowała z duchami dzieci, bo pewnie była bardzo i jest przejęta i podniecona tym doświadczeniem i ja to rozumiem. Sam bym też chciał się pochwalić takim kontaktem, że mi się udało itd. Według tych postów miała tylko wątpliwości co do hrabiny a nie do dzieci. Dzięki naszym uwagom trochę racjonalnego podejścia po pierwszych emocjach z kontaktu wróciło do autorki. Może by nic nie wynikło bez naszych komentarzy a może jednak coś. Po to mamy to forum, tyle mediów już doświadczonych by początkujący mieli lepszy start w tej dziedzinie.

Ochłoń Xsenia. Twoja kwestia "Róbta co chceta" wskazuje, że bardzo to do siebie bierzesz.
Wiatr1000

Postautor: Xsenia » 31 sie 2015, 22:00

Wiatr1000 pisze:Kwestia jest tylko taka, że Xsenia się bardzo emocjonuje w tej kwestii, która na dobrą sprawę powinna leży w rekach moderatorów i adminów.

Święta prawda. Ale zdaje się, że już w poprzednim poście wyraźnie napisałam, że sobie odpuszczam.

Wiatr1000 pisze:Ciekawi mnie czemu tak emocjonalnie, wręcz osobiście podchodzi do tego tematu?

Sama jestem ciekawa. Mam kilka teorii: 1. Już kilka razy (albo i kilkanaście) próbowałam uświadomić forumowiczom, żeby przestrzegali zasad forum, i za każdym razem obrywało mi sie od innych. Zarzucano, że pastwię się nad słabszymi, że się wyżywam. A to nie prawda, po prostu przestrzegam forum i chciałabym by inni też to robili. Jak widać marzenie ściętej głowy.
2. To forum spirytystyczne. Gdzie przekazy duchów są bez mała jak biblia. A kto daje te przekazy? Media. Miałam (chyba mylne) wrażenie, że zwłaszcza dla tego forum media powinny mieć możliwość pokazania własnych przeżyć, tak by ludzie, którzy jeszcze nie wiedzą, że są medium, nie bali się czytać, pisać, zadawać pytania i wreszcie poczuć, że tu nie będą szczuci, obśmiani i zwyzywani. Że tutaj media się szanuje. Ale spokojnie już zrewidowałam te jakże mylne poglądy. Media to tylko zwykli ludzie i należy ich traktować tak samo jak resztę, czyli można ich olać.
3. Być może nie piekliłam bym sie tak bardzo, gdyby którykolwiek z moderatorów zareagował na moje maile. Najwidoczniej jest to forum gdzie tymczasowo nikt nie dowodzi, nikt nie sprawdza, nikt nie moderuje. Dom bez gospodarza.

Może zadziałała jedna z tych teorii, może wszystkie. Najważniejsze, że uświadomiono mi jak bardzo się mylę i zrewidowałam poglądy. I dlatego RÓBTA CO CHCETA, ja już sie czepiać nie będę :)

Wiatr1000 pisze:Zaproponowałem by powstał osobisty temat/dział dla początkujących mediów, którzy pierwszy raz zaczynają pisanie automatyczne.

Dobry pomysł, ale o piśmie automatycznym powstało już kilka wątków, może dopisać do istniejących?

Wiatr1000 pisze:Ja nie obwiniam autorkę tych postów,

Ja też nie, to skąd takie stwierdzenie"?

Wiatr1000 pisze:Ochłoń Xsenia. Twoja kwestia "Róbta co chceta" wskazuje, że bardzo to do siebie bierzesz.

Spoko Wiatr, już ochłonęłam. :) Siedzę już na tym forum prawie dwa lata, ale w końcu i tak okazało się, że to nie mój dom i nie moje podwórko. Też spoko. :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 01 wrz 2015, 15:13

Xsenia pisze:1. Już kilka razy (albo i kilkanaście) próbowałam uświadomić forumowiczom, żeby przestrzegali zasad forum, i za każdym razem obrywało mi się od innych. Zarzucano, że pastwię się nad słabszymi, że się wyżywam. A to nie prawda, po prostu przestrzegam forum i chciałabym by inni też to robili. Jak widać marzenie ściętej głowy.
2. To forum spirytystyczne. Gdzie przekazy duchów są bez mała jak biblia. A kto daje te przekazy? Media. Miałam (chyba mylne) wrażenie, że zwłaszcza dla tego forum media powinny mieć możliwość pokazania własnych przeżyć, tak by ludzie, którzy jeszcze nie wiedzą, że są medium, nie bali się czytać, pisać, zadawać pytania i wreszcie poczuć, że tu nie będą szczuci, obśmiani i zwyzywani. Że tutaj media się szanuje. Ale spokojnie już zrewidowałam te jakże mylne poglądy. Media to tylko zwykli ludzie i należy ich traktować tak samo jak resztę, czyli można ich olać.
3. Być może nie piekliłam bym się tak bardzo, gdyby którykolwiek z moderatorów zareagował na moje maile. Najwidoczniej jest to forum gdzie tymczasowo nikt nie dowodzi, nikt nie sprawdza, nikt nie moderuje. Dom bez gospodarza.

Ad1. Tak działa miłosierdzie wg spirytyzmu na tym forum.

Ad2. Tak działa miłosierdzie wg spirytyzmu na tym forum.

Ad3. Tak działa miłosierdzie wg spirytyzmu na tym forum.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm