Wracając do tego ,co dzieje się w tej chwili na Ziemi,chodzi o agresję przejawianą przez pewne grupy na tle
religijnym ,to agresja ta przerodzi się w konflikty i wojny ,które z czasem będą ustępować.
Zmiany te jednak wymagają czasu, a problemy które tworzą zarówno jedni jak i drudzy są tylko wyzwaniem dla
społeczności ziemskiej.
Ziemia jest wciąż planetą bardzo młodą, te fatalne zdarzenia,które teraz zachodzą ostatecznie zakończą się tak
oczekiwanym przez wieki pokojem.Przygotuje nam to miejsce (w hierarchii planet),aby dołączyć do planet takich jak Mars,
Jowisz i Saturn,gdzie panuje radość ,szczęście.Będziemy wówczas egzystować w tak zwanym edenie dla istot humanoidalnych.
Zapowiedziany koniec świata przez Jezusa to nic innego jak czasy ,które nadchodzą już teraz i oznaczać będą
koniec dla ludzkości antychrystusowej.Ludzkość stanie przed trybunałem Boskim,gdzie Ojciec nasz niebieski oddzieli
jednych ludzi od drugich,jednych na lewo drugich na prawo.
Przypominać to będzie próbę leniwych studentów,którzy muszą powtarzać semestr,wspominał o tym w przekazie nasz brat
Bezerra de Menezes ,cyt: ,,Teraz, gdy nadeszła wielka transformacja, dostają możliwość czynienia dobra lub dalszego
tkwienia w egzystencji zła i szaleństwa. Ci, którzy tkwią w źle, dla ich własnego dobra oraz dobra planety, zostaną
wygnani na planety o niższym poziomie rozwoju, gdzie wznosić się będą duchowo pomagając braciom o prymitywnej
naturze, tak, jak to się stało w przeszłości,,
viewtopic.php?f=10&t=3017&p=49925&hilit=bezerra#p4992W żaden sposób nasz dom (planeta Ziemia)nie opuści biegu wokół Słońca,ponieważ jest bardzo ważną kotwicą systemu.
Jednak zmiany te (operacja kosmiczna) przyniosą szerokie korzyści dla struktur geofizycznych,wprowadzając lepszą
równowagę,lepszy przepływ energii niezbędnych w dystrybucji harmonicznych prądów magnetycznych,a przede wszystkim
zapewni nam bardziej dopracowane środowisko psychologiczne.
(Osobom ,które były na kongresie w Krakowie wspominałem o zmianach energetycznych planety Ziemia,które odczuwalne
są pod postacią silnego ucisku w okolicy trzeciego oka)
Wiadomości,które wam przedstawiłem pochodzą od Ducha Ramatisa ,medium z forum,oraz ode mnie.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.