Islam

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Islam

Postautor: Achill » 27 wrz 2015, 22:24

Mirek pisze:Mirek zwraca uwagę jak media kształtują nasze myślenie.

Masz taką taktykę, że jak kto za bardzo Cię dociśnie do ściany i stracisz argumenty to nagle stawiasz się w dobrym świetle albo atakujesz personalnie.
O tym ze media manipuluja napisales moze raz i to w kontekscie, za to sam notorycznie powtarzasz haselka ktore uslyszysz miedzy innymi w glownych wydaniach programow informacyjnych wlasnie. Więc bardzo Cię prosze nie ubliżej inteligencji forumowiczów bo przynajmniej neiktórzy czytają cię z duża uwagą i dokładnie zwracaja uwagę na Twój dobór słów i argumentów. Niektorzy z nas się po prostu na to nie dadzą złapać. a zdanie w temacie wyrabiają sobie doskonale wiedząc że ludzie nie tylko media lubia manipulowac informacjami.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: fruwla » 28 wrz 2015, 08:46

Achill pisze:
Masz taką taktykę, że

Taktyka Mirka jest przede wszystkim - nazywanie WIELU rzeczy po imieniu.
A to bywa czesto niewygodne.
Bez Mirka forum straci sily witalne, i zwiednie, wiec PROSZE tego zdrowo myslacego czlowieka nie dyskryminowac za
brak upiekszania rzeczywistosci.
JA TEZ wole uslyszec, ze mam za ciasna sukienke zamiast prawdy ze, jestem gruba.
Ale nie w tym rzecz, tu chodzi o to zeby w pore schudnac, a nie kupowac coraz szersze kiecki !!!!! ;)
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Nikita » 28 wrz 2015, 09:10

To sie fruwla grubo mylisz bo Mirek to manipulator. Jak ja mu zwroce uwage to zaraz podnosi wrzask, ze go atakuje. Sam wszytskich krytykuje a nie moze zniesc grama krytyki pod swoim adresem. Prawda jest taka, ze od kiedy on tu jest to tylko sie wszyscy klocimy . A kilka osob odeszlo z tego forum z jego powowdu. Wiem to bo pisaly mi na prywatnym. Niech sobie kazdy bedzie jaki chce ale mi nikt tutaj nie wmowi, ze czarne jest biale a biale jest czarne.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 28 wrz 2015, 09:55

Ostani moj post do Mirka: wpisalam Cie na liste wrogow wiec teraz nie wyswietlaja mi sie Twoje posty,...juz nie bede czytac tego co piszesz ani odpowiadac....mozesz tez mnie wpisac na liste wrogow to nie bedziemy dla siebie istniec....wkoncu to tylko wirtualna rzeczywistosc wiec czym sie przejmowac?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: fruwla » 28 wrz 2015, 10:09

Nikita, zarejestrowana jestem krotko, podczytywalam dlugo.
Z calym szacunkiem, do wszystkich uczestnikow Forum, ale
osoby ktore z niego odeszly ,widocznie juz nic wiecej nie mialy do powiedzenia.
Nikita pisze: Niech sobie kazdy bedzie jaki chce

No wlasnie, to jest prawidlowa postawa Nikito.
Po to jestesmy na swiecie, i TU na forum, zeby sie uczyc, miedzy innymi ODPOWIEDNIEGO reagowania na manipulacje. NA WSZYSTKIE manipulacje.
Bez osobistych wycieczek. Bez klotni, bez wojny. Czytac rozwaznie.
I przemyslec, co za taka ewentualna manipulacja stoi. Czy wylacznie zysk i korzysc
dla ewtl. manipulatora ? A moze jakis glebszy sens,np. wyciagniecia paru owieczek, z tego "owczego pedu" zeby nie wszystkie pospadaly w przepasc, ufne w prawdy przewonikow ktorzy sie z ROZNYCH przyczyn bezpowrotnie zagalopowali....
Droga Nikito, moim zdaniem, nie powinnac sobie brac wpisow Mirka do serca..."niech sobie bedzie jaki chce", nawet jak sie z nim nie zgadzasz, mozesz sie od niego cos niecos nauczyc.
Atak i podnoszenie wrzasku oslabia. Proponuje wpierw rozejm a potem pokoj ;)
Zgoda buduje, a ty jestes wrazliwa osoba Nikito.
Mirek wchodzi czesto w role misjonarza. Mnie tez z poczatku chcial zawrocic z drogi czytania z kart.
Troche postraszyl, ;) ... ale WIEM ze chcial dla mnie dobrze, probujac mnie wyrwac ze szponow magii :twisted:
pozdrawiam
fruwla

Postautor: Xsenia » 28 wrz 2015, 14:55

Fruwla już dawno nie czytałam tak dobrego postu :D Jestem pod wrażeniem. Coraz częściej miałam wrażenie, ze COKOLWIEK by Mirek nie napisał, to trzeba to zanegować. Owszem kilka postów nawet mnie się nie podobało, ale ot przecież wystarczy zgłosić do moderatora i po kłopocie. Wdawanie sie w pyskówkę słowną nie ma sensu, bo ona zazwyczaj kończy się osobistymi wycieczkami, co tak naprawdę nie jest miłe dla żadnej ze stron.
I na koniec jak zwykle przysłowie, które mi się nasuwa:
Kto bez winy niech pierwszy rzuci kamień.

A jeśli chodzi o Islam, pożyjemy zobaczymy....
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: fruwla » 28 wrz 2015, 19:13

Xsenia, dziekuje siostro ;)
A jesli chodzi o rzucanie kamieniem, to kiedys myslac, ze jestem bez winy, rzucilam pierwszy a on wrocil do mnie jak bumerang... haha
fruwla

Postautor: Pablo diaz » 28 wrz 2015, 19:39

Siew jest wolny ,ale żniwo obowiązkowe.
Sadząc ciernie nie oczekujcie zbierać owoców miłości.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 29 wrz 2015, 00:04

Wracając do tego ,co dzieje się w tej chwili na Ziemi,chodzi o agresję przejawianą przez pewne grupy na tle
religijnym ,to agresja ta przerodzi się w konflikty i wojny ,które z czasem będą ustępować.
Zmiany te jednak wymagają czasu, a problemy które tworzą zarówno jedni jak i drudzy są tylko wyzwaniem dla
społeczności ziemskiej.
Ziemia jest wciąż planetą bardzo młodą, te fatalne zdarzenia,które teraz zachodzą ostatecznie zakończą się tak
oczekiwanym przez wieki pokojem.Przygotuje nam to miejsce (w hierarchii planet),aby dołączyć do planet takich jak Mars,
Jowisz i Saturn,gdzie panuje radość ,szczęście.Będziemy wówczas egzystować w tak zwanym edenie dla istot humanoidalnych.

Zapowiedziany koniec świata przez Jezusa to nic innego jak czasy ,które nadchodzą już teraz i oznaczać będą
koniec dla ludzkości antychrystusowej.Ludzkość stanie przed trybunałem Boskim,gdzie Ojciec nasz niebieski oddzieli
jednych ludzi od drugich,jednych na lewo drugich na prawo.
Przypominać to będzie próbę leniwych studentów,którzy muszą powtarzać semestr,wspominał o tym w przekazie nasz brat
Bezerra de Menezes ,cyt: ,,Teraz, gdy nadeszła wielka transformacja, dostają możliwość czynienia dobra lub dalszego
tkwienia w egzystencji zła i szaleństwa. Ci, którzy tkwią w źle, dla ich własnego dobra oraz dobra planety, zostaną
wygnani na planety o niższym poziomie rozwoju, gdzie wznosić się będą duchowo pomagając braciom o prymitywnej
naturze, tak, jak to się stało w przeszłości,,
viewtopic.php?f=10&t=3017&p=49925&hilit=bezerra#p4992

W żaden sposób nasz dom (planeta Ziemia)nie opuści biegu wokół Słońca,ponieważ jest bardzo ważną kotwicą systemu.
Jednak zmiany te (operacja kosmiczna) przyniosą szerokie korzyści dla struktur geofizycznych,wprowadzając lepszą
równowagę,lepszy przepływ energii niezbędnych w dystrybucji harmonicznych prądów magnetycznych,a przede wszystkim
zapewni nam bardziej dopracowane środowisko psychologiczne.
(Osobom ,które były na kongresie w Krakowie wspominałem o zmianach energetycznych planety Ziemia,które odczuwalne
są pod postacią silnego ucisku w okolicy trzeciego oka)

Wiadomości,które wam przedstawiłem pochodzą od Ducha Ramatisa ,medium z forum,oraz ode mnie.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 29 wrz 2015, 12:03

Pablo wiesz kiedy to nastapi? Bo transformacja dzeiej sie juz teraz ...ja to czuje ale kiedy nastapi ta nowa era?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia