Złorzeczenie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Złorzeczenie

Postautor: gaba75 » 30 lis 2015, 19:29

Danut, ale ja nie mówię o kobiecie, ale o sensie klątwy, złorzeczenia.
gaba75

Postautor: danut » 30 lis 2015, 19:31

Tak ja napisałam. Tak to wygląda i było widziane naocznie. To właśnie wyższe świadomości nas samych, zwłaszcza przez połączenie z tymi, którzy odeszli wymuszają na zepsutych poprawę, naprawienie krzywd - jak to ujęłaś. Klątwa nie pochodzi od duchów, nigdzie tak nie napisałam. Klątwa to podstępny wymysł od pradawnych czasów tych, którzy chcieliby Boga przechytrzyć, tych co sami starają się zarządzać tym światem i wymierzać innym sprawiedliwość. Podczas, gdy oni nie mają, nawet pojęcia na czym polegać miałaby prawdziwa sprawiedliwość, bo żyją zamknięci w tym tylko naszym świecie bez otwarcie się na nic, co znajduje się poza nim.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2015, 21:55 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: gaba75 » 30 lis 2015, 20:03

Zrozumiałyśmy się. Wyższe świadomości. Jeszcze nie doszłam do tego ile ich jest i jakie. Ale pewnie i dojdę do tego. Mówisz, ze klątwa nie pochodzi od duchów. A dlaczego nie mogłaby od nich pochodzić? Rozumiem Cię, że słowo, jako takie zostało wymyślone na czyjś użytek, ale to istnieje, bytuje między nami ludźmi. Jak kto ją rozumuje to ich sprawa. Ja zawsze się zastanawiałam co to jest? Możliwe, że moja podświadomość gdzieś zakodowała jakieś treści związane również z tym co Ty mówisz. Inaczej pewnie bym Cię nie rozumiała.
Tak,masz rację wiele jest ludzi,którzy chcą zawładnąć tym światem. Ale ja uważam ich za niegroźnych, jeśli jest się wierzącą osobą. Wiara i miłość, mogą zdziałać cuda,a przede wszystkim zbliżyć do Domu Ojca, do samego Boga.
gaba75

Postautor: danut » 30 lis 2015, 20:19

Oj gaba75 oni są bardzo groźni dla tej rzeczywistości i ludzi muszących z nimi ją dzielić. Rzeczywistość, jak odkrywa już to nauka (rożne zależności w niej zaobserwowane na kwantach), ma świadomą naturę. To jest wielki umysł i podobnie jak w naszych małych umysłach można w nim wiele namieszać, i podobnie jak na przykładzie programu komputerowego wprowadzić w ten wielki system wirusy. Tym są klątwy! To nie jest tylko słowo rzucane na wiatr, kierują nim intencje, kierują nim niewłaściwe emocje, a to na nich opiera się świat.
danut

Postautor: Hansel » 04 gru 2015, 07:50

Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: stefan12 » 04 gru 2015, 15:26

Myślę, że klątwa, złorzeczenie to forma naszego działania, mająca na celu szkodzenie komuś, za pomocą niskich duchów.
Jeśli chodzi o moralną ocenę zjawiska, to tak naprawdę ma to drugorzędne znaczenie, że zło wyrządzane drugiemu człowiekowi nie pochodzi fizycznie od nas, ale od niewidzialnego pośrednika.
Czynienie zła jest naganne i będzie ukarane.
A kara najczęściej jest wymierzana, przez te "siły", które zostały użyte przeciwko komuś, one wracają i szkodzą również swojemu "zleceniodawcy".
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Mirek » 04 gru 2015, 18:07

Czyli Stefanie twierdzisz, że możemy rządzić duchami?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 04 gru 2015, 18:55

Chyba tak sądzi Stefan, Mirku. Rządzić może bym się nie ośmieliła, ale pomóc dlaczego nie.
gaba75

Postautor: Xsenia » 04 gru 2015, 19:14

stefan12 pisze:Myślę, że klątwa, złorzeczenie to forma naszego działania, mająca na celu szkodzenie komuś, za pomocą niskich duchów.

Według mnie złorzeczenie czy klątwy nie mają nic wspólnego z duchami niskimi. Chyba, że ktoś rzuca klątwę podburzany przez jakiegoś ducha niskiego, ale zazwyczaj ludzi rzucają klątwy z zawiści i zazdrości.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 04 gru 2015, 19:36

Albo, gdy dotknęło ich nieszczęście od konkretnej osoby.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi