Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Natasza » 10 gru 2015, 14:11

Casandro - widzisz co napisałam do Ciebie ... wiesz, że wiem prawda...?

Casandro, powiedziałam Ci- to nie ta pora

to co robisz mówię o ,, wizytach,, w pewnym miejscu - zmień na inną lokalizację / inna osoba ; zacznij to jeszcze raz ( na pewno zrozumiesz co mówię)
jeszcze raz, od nowa..

zostaw na te chwilę kurtynę , która pozornie może Ci dawać poczucie szczęscia- to tylko pozory

sama sie przekonasz za jakiś czas o czym dzisiaj Ci napisałam
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Krzysztoff » 10 gru 2015, 16:39

Natasza pisze:dokladnie, wiele osób coś przeżyło a temat jest nadal nie zbadany ale wspaniale , że są osoby które to badają, masz jakieś linki do badań i badaczy , bo chciałabym się z nimi skontaktować w Polsce- liczę w tej materii na naukę ; jestem bardzo wymagająca co do badań występujących zjawisk;sam podajesz doskonały przykład z Jezusem

Nie spotkałem się z informacją żeby ktoś w Polsce przeprowadzał badania , natomiast na świecie to i owszem
Dr Sam Parnia i naukowcy skupieni w Projekcie AWARE , Instytut Windbridge (oni badają wiele fenomenów) , Gary Schwartz, Tucker i wspomnienia dzieci ... i pewnie jeszcze wielu o których nie wiemy
tutaj kilka ciekawych artykułów http://www.portal.spirytyzm.pl/category/nauka-2/

Natasza pisze:ludzie w stanie tzw, śmierci klinicznej mają przeróżne wizje niemal halucynogenne jedni widzą Jezusa bo w niego wierzyli, inni Allaha, czy Buddę - bo tak reaguje mózg na stres , ale to chyba większość wie

No właśnie nie , powielasz pewien stereotyp często przytaczany przez ateistów, badania naukowe pokazują że schemat przebiegu NDE jest bardzo podobny u ludzi z różnych kręgów kulturowych z różnych kręgów religijnych i jest niezależny od naszych poglądów, czy wieku. Dowodzą tego doświadczenia NDE u małych dzieci oraz np.u niewidomych.
Nie ma to nic wspólnego z działaniem mózgu bo już właśnie w projekcie AWARE udowodniono że przeżycia świadomości dzieją się w czasie w którym mózg jest nieaktywny
Polecam książkę "Naukowe dowody na istnienie życia po życiu" Jerfeya Longa

Natasza pisze:czy możesz rozwinąć myśl ,, że ufanie swoim przeżyciom i doswiadczeniom może zaprowadzić na manowce,, - chętnie poznam co masz konkretnie na myśli- kurcze jestem az do bólu konkretna , sorry

Mam na myśli to że spora liczba osób doświadcza kontaktów ze światem duchowym i na podstawie swoich bardzo limitowanych doświadczeń konstruuje gmachy własnych interpretacji które potem traktują jako prawdy pewne w 100%.
Czyli po pierwsze należy odróżnić własne doświadczenie od jego interpretacji oraz od własnych przekonań i wierzeń.

Obserwując różne doświadczenia z całego świata można zauważyć że one są bardzo zróżnicowane, więc myślę że trzeba być ostrożnym w formułowaniu kategorycznych prawd albo też ustawiania rozmowy w taki sposób: "mam doświadczenia mediumiczne więc wiem więcej" - być może wiesz mniej bo ulegasz tak zwanej "fascynacji" ?!
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 10 gru 2015, 16:52

Natasza pisze:Mirku - jakie źródło , jakie kanały proszę mów do mnie konkretami , skąd pochodzi ta informacja ? jeszcze raz- nie jestem ,, uduchowioną spirytystką ,, ani filozofem, wiesz, do mnie jak do ateisty poproszę z góry dziękuję

bo ja czerpię energię z siebie a latem ze słońca, czerpię ją z muzyki, z dobrej książki, działań wszelakich , które przynoszą mi satysfakcję i dumę , z jazdy autem,
z codziennych treningów aż do bólu, ze spotkań z przyjaciółmi, z filmu w kinie i pop corn,e, z pisania, rozmów do białego rana, tańca, seksu , zakupów itp. itd kartki by nie starczyło, i nawet jutro gdyby zgasło słonce mam nadal siłę bo mam wspaniałych ludzi koło siebie - i nie wysysam z nich zycia ale dzielę się nim - tak pojmuję świat w którym żyję spełniona w całości

Ze Żródła (od Boga). Energia słoneczna, to również część Boskiej energii, która karmi naszą duszę.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 10 gru 2015, 17:10

Krzysztoff - musisz zapoznać się z medycznym określeniem śmierć - kiedy pacjent naprawdę umiera a kiedy się tylko tak wydaje nawet lekarzowi
śmierć jest stanem nieodwracalnym , nie wrócisz z niej ale z pogranicza śmierci masz szansę - to tzw. śmierć kliniczna - ustanie bicia serca itp.

to co Ty przywołujesz to jedynie opowieści osób nie które zmartwychwstały, ale osób odratowanych
poza tym nie każda osoba , która przeżyła doznania z pogranicza ma jakiekolwiek wspomnienia , to wiesz chyba
ponadto - wszystkie te osoby które widziały Jezusa, Maryję a co więcej , były takie co widziały diabły, piekło, a inne znowu zielone łąki i strumienie rzek - nie umarły- mają wspólny mianownik - widzenie - ale one żyły i miały wizje związane z chemią organiczną, fizjologią , no przecież mózg jest organem nad którym wciąż prowadzone sa badania

teraz co do przeżyć które wiodą na manowce - wypisz wymaluj sam je podsumowałeś patrz wyżej

jak będziesz kiedyś rozmawiał z badaczem naukowcem - daj mu to co piszę do przeczytania:
badania wymagają zachowania bhp pracy, zero naleciałości filozoficznej, religijnej, żadnych doktryn - czysta nauka, badania i analiza z czym masz do czynienie, są rzeczy które możemy po wstępnej analizie uznać za fałsz, są też takie które można potwierdzić, że zaistniały i szukać mechanizmu ich działania
w nauce nie ma czary mary i nie ma wiary jest wiedza
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Krzysztoff » 10 gru 2015, 17:38

Natasza pisze:Krzysztoff - musisz zapoznać się z medycznym określeniem śmierć - kiedy pacjent naprawdę umiera a kiedy się tylko tak wydaje nawet lekarzowi
śmierć jest stanem nieodwracalnym , nie wrócisz z niej ale z pogranicza śmierci masz szansę - to tzw. śmierć kliniczna - ustanie bicia serca itp.

to co Ty przywołujesz to jedynie opowieści osób nie które zmartwychwstały, ale osób odratowanych
poza tym nie każda osoba , która przeżyła doznania z pogranicza ma jakiekolwiek wspomnienia , to wiesz chyba
ponadto - wszystkie te osoby które widziały Jezusa, Maryję a co więcej , były takie co widziały diabły, piekło, a inne znowu zielone łąki i strumienie rzek - nie umarły- mają wspólny mianownik - widzenie - ale one żyły i miały wizje związane z chemią organiczną, fizjologią , no przecież mózg jest organem nad którym wciąż prowadzone sa badania

polecam jednak głębsze zapoznanie się z badaniami naukowymi na ten temat, powielasz mylne opinie

Natasza pisze:jak będziesz kiedyś rozmawiał z badaczem naukowcem - daj mu to co piszę do przeczytania:
badania wymagają zachowania bhp pracy, zero naleciałości filozoficznej, religijnej, żadnych doktryn - czysta nauka, badania i analiza z czym masz do czynienie, są rzeczy które możemy po wstępnej analizie uznać za fałsz, są też takie które można potwierdzić, że zaistniały i szukać mechanizmu ich działania
w nauce nie ma czary mary i nie ma wiary jest wiedza

:) myślę że naukowcy dobrze wiedzą jaka powinna być metoda badań .
https://aspzbwii.wordpress.com/reguly-p ... naukowych/
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 10 gru 2015, 17:49

widzisz, Ty jesteś przykładem człowieka wiary ale nie wiedzy

nie odpowiadasz konkretami na postawione pytania, a wciąż piszesz ogólnikami - wciąż woalujesz ale nie ma w tym merytoryki
ja wyznaję naukowe podejście ty filozoficzno spirytystyczne

przecież nie mówię abyś zmieniał wiarę na naukę
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 10 gru 2015, 17:51

Krzysztoff w naszej książce aż roi się od powiadomień o takich badaniach na całym świecie. Drugim filarem są naukowcy badający informację poprzez fizykę kwantową, matematycy dokonujący na niej obliczeń, a czym jest świadomość skoro nie informacją? Mamy tyle dowodów, że powoływanie się na jakiś pusty czyjś osąd nie robi już na znających te wyniki wrażenia. Mamy do czynienia z teleportacją informacji w czasie zerowym bez względu na pokonywaną odległość, mamy oddziaływanie informacją nawet na przedmioty w taki sam sposób. Były też przeprowadzane takie badania i były przeprowadzane badania wpływu przyszłości na przeszłość( nie ma pomyłki) i wpływu intencji na pomyślność w wyjściu z choroby na przypadkowej nikomu nieznanej wcześniej z imienia i nazwiska grupie pacjentów. Wynik zatrwożył najbardziej zatwardziałych.
danut

Postautor: Natasza » 10 gru 2015, 18:22

to co podoba mi się u spirytystów to kultura osobista, chęć rozwoju duchowego, praca nad sobą
szalenie cenię sobie poziom człowieka bez względu na to jaką formację reprezentuje/nie wykształcenie ale intelekt i emanującą pozytywną energię
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 10 gru 2015, 18:33

Nie zapominaj Nataszo o chęci pomagania innym ludziom...! :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 10 gru 2015, 18:43

TAK JEST!!!! :P dorzucam - CHĘĆ POMAGANIA LUDZIOM

czytam Was i naprawdę to widzę mmmmmm normalnie to przeszłabym na Waszą stronę Mocy, ale nawet jak nie , to będę obok :P
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm