Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Pawełek » 18 gru 2015, 18:53

Łatwo powiedzieć - trudniej zrobić ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Kris » 19 gru 2015, 15:02

Zastanawiam się nad tym ile poświeci nasze słoneczko?
Może to być 6 miliardów lat, chociaż uważa się że 4,5.
Teraz to co mnie bardziej interesuje, to do kiedy będziemy egzystowali my ludzie i jaką formą życia będziemy w tak odległe przyszłości, no i czy w ogóle będziemy do tego czasu.
Jest kilka opcji w co się może słońce zmienić pod koniec swego życia i wychodzi mi że nasze stanie się gwiazda neutronową.
Zycie będzie trwało jeszcze 4, do 4,5
W tym czasie może się odrodzić jeszcze na którejś planecie, a nasza ziemia może być kilka razy pozbawiana go i odradzać się na nowo, czyli aż się prosi żeby pomyśleć że co 1 miliard, ale tego nie sprawdzałem, tak sobie gdybam.
Zresztą wszystko jest do weryfikacji.
Ludzie będą ewoluowali i jeśli przyjąć że zwierzęta to pierwsza forma inteligencji, ludzie druga, to pierwsze egzemplarze o stopień doskonalszych będą, no co powiecie że za 10 lat?
To mi się pokrywa z datą pierwszych podróży w czasie, czyli też za 10.
To jest tak na luzie do sprawdzania i myślę że jeszcze się może zmienić, w miarę pracy nad tematem.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Mirek » 19 gru 2015, 15:11

Kris za bardzo wybiegasz w przyszłość. Liczy się tu i teraz, czyli teraźniejszość. Nie należy zamartwiać się przyszłością, ponieważ ona zależy od teraźniejszości. Zależy od tego co zrobisz tu i teraz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 19 gru 2015, 15:11

Kris - a co wydarzy się w Wigilię tego roku? :) I jak obliczyłeś te swoje za 10 lat podróże w czasie, bo nie odpowiedziałeś na post, gdzie udzieliłam Ci odpowiedzi i w którym pisałam jak ciężko jest to po obliczać, zwłaszcza ze następują one zwykle z przesunięciami i to dość sporymi po czasie w tył lub przód zanim "przystopują" w danym momencie.
danut

Postautor: Kris » 19 gru 2015, 17:26

Wigilii nie dożyje wiele karpi.
Ludziska zjedzą wiele pierożków i uszek z barszczem.
Będą sobie składać życzenia, oby szczere.
Co do przyszłości za dziesięć lat, pierwsze co mnie na to naprowadziło to skanowałem tak zwane UFO i okazało się że są z 10-cio letniej przyszłości.
Młodszych nie znalazłem.
Co do trudności, to wysil się i skanuj siódmym ciałem a nie czwartym a wszystko stanie się o wiele prostsze.
A co masz Mirku przeciwko zwiedzaniu przyszłości?
Chyba muszę zerknąć czy Ty tam jeszcze jesteś?
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: danut » 19 gru 2015, 17:45

Odczytuje, że Wigilia w tym roku będzie bardzo ważna dla ludzkości i dla mnie choć nie wiem o co dokładnie chodzi.. Tym się nie sugeruj w spodziewaniu się przybyszów z poza czasu, moi przybysze byli z roku 2002- 2005, a ten czas już minął. Ja już się nawet nad tym nie głowie, bo nie obliczy się tego według naszego tu czasu.
danut

Postautor: Mirek » 19 gru 2015, 20:40

Nic nie mam przeciwko. Wiem tylko, że ci, co za bardzo interesują się przyszłością, nie potrafią zaakceptować teraźniejszości. "Zabijają" w ten sposób swój cel życiowy, a to może być niebezpieczne.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pablo diaz » 19 gru 2015, 22:26

Ostatnio miałem krótki obraz,był tak krótki,że nie zdołałem go w pełni zapamiętać.
Wychwyciłem tylko ,że w niedługim czasie stanie się coś przerażającego w europie.
Mam nadzieje ,że ta myśl spowodowana jest moim bałaganem w głowie. :)
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: soldado » 19 gru 2015, 23:15

Pablo diaz pisze:Ostatnio miałem krótki obraz,był tak krótki,że nie zdołałem go w pełni zapamiętać.
Wychwyciłem tylko ,że w niedługim czasie stanie się coś przerażającego w europie.
Mam nadzieje ,że ta myśl spowodowana jest moim bałaganem w głowie. :)

Niestety...
Razem z uchodźcami idzie wojna.
Odebrałem to kilkakrotnie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 19 gru 2015, 23:21

Soldado obserwowałam Cię i miałam napisać to zdanie do Pablo - to jest nas troje bo zaraz soldado też to napisze :D, ale wylogowałam się bo się rozmyśliłam. Ale nie, to nie będzie wojna..
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka