danut pisze:Mirek pisze:Dlatego tak wielu ludzi musi przegrać walkę z chorobą. Nie znają praw natury rządzących światem, żyją całkowicie zanurzeni w materializmie i wierzą w lekarzy jak w Boga, a w Boga nie wierzą, i w moc jaką dzięki Niemu mamy. Bo jak może coś się wydarzyć skoro w to nie wierzysz?
A Ty znasz prawa rządzące wszechświatem? Jeśli tak to odpowiedz mi na pytanie, dlaczego przeróżne "gangreny społeczne" cieszą się dobrym zdrowiem podczas gdy ludzi uczciwych, bogobojnych, myślących pozytywnie, w których brak jest tych negatywnych uczuć i złorzeczeń nękają przeróżne choroby? Jak to się ma do głoszonych przez Ciebie haseł? Wiele razy pisałam, że to właśnie ludzie ludziom gotują te losy a nie, że oni sami je stwarzają dla siebie. Jest wręcz tak, że nakazywanie takiej postawy innym służy tym wyzyskującym ich dla poprawy własnego życia, a ja mówię powiedźcie temu dość, dosyć tego wyzysku i niech każdy pracuje na swój własny rachunek a nie wozi się na cudzych plecach i wara ode mnie wszelakim uzdrawiaczom.
https://www.youtube.com/watch?v=0XLdOvpzS0c
Atalio, ja nie potrzebuję czytać tej książki, to przecież Ty masz z tym problem.
Ja mogę polecić Ci te książki: