Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: danut » 03 lut 2016, 17:13

No właśnie, a czym jest materia, czym jest nasze ciało? Fizycy kwantowi dokonali odkrycia, że materia na poziomie subatomowym nie wykazuje już cech pojedynczych obiektów. "Może wprawdzie zachowywać się tak, jakby składała się z cząstek, ale te cząstki nie posiadają już wymiarów. Nie są to takie obiekty, jakie znamy z codziennego doświadczenia, ponieważ każdą taką pojedynczą cząstkę można zaobserwować także w postaci fali rozciągniętej w przestrzeni. Reasumując, w wyniku odkrycia korpuskularno-falowej natury materii i rozwoju fizyki kwantowej powinniśmy zaakceptować fakt, że materia substancjalna wcale nie jest taka, jak ją widzimy. To jedynie sposób naszego postrzegania rzeczywistości nadaje jej obserwowany przez nas pozór realności. " To świadomość nadaje obiektom kształt i wygląd udowodniono to choćby na podstawie różnego widzenia u różnych istot przebywających na ziemi. Kolory to również nieobiektywny obraz świata a subiektywny. Światło odbija się od oglądanego przedmiotu i trafia do naszych oczu, ale dopiero z „przetwarzania” w naszym mózgu powstaje kolor. http://zshe.nazwa.pl/innowacyjne-naucza ... imy-kolory. Cała rzeczywistość powstaje dzięki organizacji pól , to dlatego do podobnej organizacji może dochodzić i w innych środowisku. Nie zgadzam się z Twoim podziałem na ciało i ducha. Duch jest czymś co jakby z klatek rysunkowego filmu stwarza ciąg zdarzeń, zmarłe ciało jest porzuceniem zadania, zatrzymanym go na ostatniej klatce , w tej klatce nie ma już życia, ono przeniosło się na inne pole.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2016, 17:26 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Natasza » 03 lut 2016, 17:21

Mirku ale to nielogiczne - przeczytaj co napisałeś i dokonaj analizy

Ty zakładasz, że warunkiem koniecznym dostąpienia ,, nieba,, - kurcze co to jest za lokum ? jest wiara w te ,, 3 stany skupienia ,, i oczywiście warunek niezbędny wiara w Boga + podzielna przez liczbę dobrych uczynków ( wg jakiej skali ?) i może się okazać , że jesteś na minusie ewentualnie wsadzą Cię do czyśćca
i się zresocjalizujesz

a gdzie trafi człowiek taki jak ja nie wierzący żadnej religii ale powiedzmy żyjący zgodnie z prawem ludzkim?
do tego wyjaśnij mi proszę jak umiesz dlaczego mimo całego mojego pełnego ateizmu i wyzwolenia spotykam się ze zmarłymi i nie tylko nimi?
dlaczego ja a nie osoba ,, uduchowiona? ,,
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 03 lut 2016, 17:34

tak danut, też znam te założenia i wiem jak działa percepcja soczewkowego postrzegania i jak obraz jest organizowany w naszej przestrzeni mózgowej
dokładnie tak jak piszesz, z tym , że jak pokazują namacalne doświadczenia ( opieram sie na własnych ) dzieją się rzeczy wykraczające poza to co uznajemy jako prawa zapisane ; sama mówisz o rzeczywistości jak ją pani dr Danuta zgrabnie nazywa - niejawną; dla mnie to nic innego jak jeszcze niewiedza , która wymaga czasu aż stanie sie jawna;

ja tez wierzę jedynie temu co zostało odkryte i wierzę sobie - a to dało mi właśnie jasny dowód na istnienie ciała fizycznego i ,, duszy,, - tworu , który każdy z nas ma w sobie - łącznie z osobami uposledzonymi , których umysły są uwięzione w klatce fizyczności; one uwolnią się niczym ptak

szkoda , że nie doczekamy ,, fizycznie,, przyszłości w której będziemy lokować nasze ja może nawet w kilku ciałach - wytworzonych przez bioniczne kopiarki heh
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 lut 2016, 17:48

Po co nam te bioniczne kopiarki? :D Ukazując całe pliki ze swoich osobistych doświadczeń widać jak na dłoni to jak organizuje się wszechświat, jak kopiuje coraz to nowe holograficzne rzeczywistości z tej jednej głębszej. Ulegają one wielu zniekształceniom i to przez dorwanie się do ich organizacji SŁABO ROZWINIĘTYCH ŚWIADOMOŚCI, CZYLI ZA WCZEŚNIE. Naturalną rzeczą jest lokować te swoja świadomość z czystego źródła w kilka ciał emitować na wiele rzeczywistości, bo jesteśmy tylko holograficznym obrazem. Nie wierzę w skuteczność lalki, nie wierze w mechaniczne wgrywanie świadomości.
danut

Postautor: Natasza » 03 lut 2016, 17:58

bo nauka nie może stać w miejscu - jeśli żyjesz jak to nazywasz tu i teraz i piszemy ze sobą w tym hologramie , to musi być zachowany postęp, a dowodem na to jest ewolucja chociażby naszego dialogu- który przechodził różne fazy ale...dokonywała się w nim ewolucja ; nie zostawiłyśmy zabawek i nie uciekłyśmy z tego hologramu by spotkać siebie w innym i zacząć od nowa:) ty danut i ja natasza - to nadal ciąg ten sam
i właśnie w odniesieniu do tej rzeczywistości jest ,, piętro,, wyżej inna, w którą wchodzę ja Natasza z tego poziomu rzeczywistości i nadal jestem ta sama - nie ma mnie dwóch i nie spotkałam tam siebie ; oczywiście może istnieć nieskończona liczba moich ja :) ale ich nie doświadczyłam więc może jestem ,, singielką,

bioniczne kopiarki będą służyły naszym pra pra wnukom aby mieli szansę żyć wiecznie w jednym obrazie rzeczywistości, chyba , że wysadzą całą planetę albo dotrwają do wygaśnięcia gwiazdy to po nich
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 lut 2016, 18:03

Ja za to doświadczyłam tych poziomów i dzięki temu nie składam hołdu swojemu tu ciału, a niestety ludzie idą w tym kierunku od wieków nie mogąc dostrzec tej zależności, którą staram się już od dawna przedstawić. Do ewolucji świadomości dochodzi cały czas, bo taki sens ma ta organizacja, aby zaczęły cząstkowe świadomości odbierać coraz więcej i tworzyć coraz bardziej przychylne nam samym rzeczywistości.
danut

Postautor: Natasza » 03 lut 2016, 18:14

zobacz Ty doświadczyłaś czegoś innego, ja czegoś jeszcze innego, a ktoś inny jeszcze równie niesamowitych doświadczeń
i kiedy dzielimy się tak odważnie nimi z innymi ludźmi a są to przeżycia z pogranicza szaleństwa w aspekcie dzisiejszej niestety małej wiedzy - wiemy , że ludzie , którzy nas czytają mogą albo pukać się głowę albo zwrócić uwagę, że nic co widzą i znają ze swojego własnego podwórka nie jest tak oczywiste jakby się wydawało

podobno treści zapisane raz w internecie zostaną na wieki wieków amen - to jeśli będą nas czytały cywilizacje przyszłości - odkopywały niczym archeolodzy szczątki naszych postów może uznają nas za Galileuszy XXI wieku :) a jak jeszcze znajdą nasze DNA to nie zdziw się jak nas sprowadzą w tą ich rzeczywistość :lol:
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 lut 2016, 18:20

Nasze klony to nie nasze świadomości:D To tylko podobne ludziki. Pisałam już o tych sobowtórach, podobnie rzecz ma się przecież z bliźniakami jednojajowymi i każde z nich ma swoją duszę. Klonowanie nie jest żadną szansą na przedłużanie nam życia.
danut

Postautor: Natasza » 03 lut 2016, 18:27

nie, no nie mam na myśli obecnego stanu wiedzy typu owieczka Dolly czy jak ona miała na imię? czy klonowania w Stanach psów
ja wybiegam dalej - w możliwości odtworzenia z materiału DNA naszego Ja, uważasz , że to niemożliwe? ale błagam, nie opieraj się na tym co wiemy tu i teraz- będą nas czytali ludzie w przyszłości heh
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 lut 2016, 18:30

Przyszłość już istnieje i śmieją się tam z pomysłu na klonowanie i wgrywanie świadomości.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm