Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Mirek » 26 mar 2016, 22:46

fruwla pisze:
Xsenia pisze:Hm, jeśli obce istoty nam tak pomagają, to dlaczego na Ziemi ciągle są wojny i jest tak źle?

Bo jedne obce istoty nam pomagaja, by "zywic" sie cenna i czysta energia milosci i wdziecznosci wytwarzana przez szczesliwych ludzi,
a inne obce istoty zywia sie potezna i dlugotrwala energia strachu, rozpaczy, nienawisci itd. ktora towarzyszy zbrodniom i utracie.

I tak np. pszczola i mucha, podobny gatunek, a inne potrzeby - pszczola zyje z kwiatkow, a mucha z g.wna....

Obrazek
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: blackbitch » 26 mar 2016, 22:48

Punkt widzenia w dużej mierze zależy od punktu siedzenia ktoś przedobrzyl
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: danut » 26 mar 2016, 23:17

Fruwla to sedno co napisałaś "Bo jedne obce istoty nam pomagają, by "żywic" się cenną i czystą energią miłości i wdzięczności wytwarzaną przez szczęśliwych ludzi, a inne obce istoty żywią się potężną i długotrwałą energią strachu, rozpaczy, nienawiści itd. która towarzyszy zbrodniom i utracie." - Ja tego doświadczyłam jako brutalnego bez pardonu ataku na miłość i towarzyszyła temu utrata i zbrodnia i do szpiku kości źli ludzie za to odpowiedzialni. Warto więc powtarzać to wiele razy aż zwróci się na tę oczywistą oczywistość uwagę. Wkleiłam wcześniej post z snem o bezpłciowych i nie ważne jest ile krył on w sobie treści i czy to niemowlę było tylko symbolem bezpostaciowej ideologii, która przyszła z Francji i opętała wielu ludzi w Polsce, czy wskazywał na coś jeszcze dokładniej, prawda jest jedna - zło pociąga za sobą zło i prawdę napisała blackbitch hołduje się temu na czym samemu się siedzi.
Wesołych świat dziewczyny! :)
danut

Postautor: Arronax » 27 mar 2016, 20:48

A co to za ideologia ?..
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 27 mar 2016, 21:28

W Polsce ma swoich zwolenników grupa o nazwie “Ruch Raeliański”. Jej założycielem jest francuski dziennikarz Claude Vorihlon, są to wyznawcy kosmitów mających zastępować biblijnego Boga.
A tu dla bardziej ciekawych bo wiele i z tych herezji jest tutaj głoszonych https://sekty.wordpress.com/tag/antrovis/ ;)
danut

Postautor: Natasza » 31 mar 2016, 10:52

soldado pisze:

Ogólnie byłem najbardziej zainteresowany tym jajowatym siedzeniem, które pierwszy raz widziałem.
Teraz sobie przypomniałem, że było jeszcze drugie takie same i jeden z Nich w nim usiadł.

Doszedłem do pewnego wniosku.
To doświadczenie tyczyło się ducha, nie ciała.
Oni nie byli materialni, tak samo jak ja.

Dlatego osoby mające z Nimi kontakt, mogą razem z Nimi np. przenikać przez ściany i sufity, bo doświadczane są ich wnętrza, a ciało pozostaje tam, skąd zostały zabrane ich energie duchowe.

Zresztą zamiana materii w energie i na odwrót w Ich przypadku, wiąże się ,,tylko'' ze zmianą częstotliwości, wiąże się to z jej obniżeniem, albo z jej zwiększeniem przez Nich.

Mogą być materialni w każdej chwili, ponieważ ,,przejście'' w stan niematerialny i z powrotem, wiąże się z Ich rozwojem, a rozwój wiąże się z wiedzą, którą posiadają.
Mogą być materialni w każdym świecie, w każdej rzeczywistości, w każdym wymiarze.

Najważniejszą z nich jest fakt zrozumienia siebie.
To podstawa, bez której trudno jest zrozumieć więcej.
Zrozumienie siebie, to zmiana myślenia, zmiana myślenia wiąże się ze zmianą zachowania włącznie ze zmianą nawet sposobu wyrażania myśli poprzez mówienie.

To był ktoś, kogo bardzo dobrze znam.

To co odczuwałem... na pewno zaufanie, przyjaźń, wiedzę....

ZMIANA ŚWIADOMOŚCI LUDZI - to główny powód.

soldado przytoczyłam najbliższe mi treści - tego co pokrywa się z moimi doświadczeniami i konkluzjami od siedzeń , które widziałam w tym właśnie kształcie po sens kontaktów;
zmiana świadomości w tym co ja zrozumiałam zaczyna się od postrzegania życia - jego całokształtu; to o czym już tyle napisałam - uwolnienie myśli całkowite oderwanie od przesądów, religii, doktryn, nurtów centralizujących umysł na coś czemu mamy być w bardziej lub mniejszy sposób podporządkowani
jesteśmy wolnymi umysłami , powinniśmy koncentrować się na sobie i zrozumieć , że nie mamy szukać życia i cudowności w śmierci i tego co po niej ale W ŻYCIU TU I TERAZ
poszliśmy jako ludzkość w marzenia o lepszym jutrze w innym świecie przez co nie dbamy o poprawę nas i planety na jakiej żyjemy oczekując Raju poza nią
mieszkamy na jednej z najpiękniejszych planet w całym wszechświecie!!!!!!
co z nią zrobiliśmy i w co zamieniamy siebie jako ludzkość ?
nasze gadzie zachowania są wszechobecne , dlaczego ONI nie wylądują tuż przed naszym nosem?
Mówiłam wam, to Istoty i najwyższym zasięgu moralnym; gdy ratujemy zwierzęta uwalniamy je - dając im pełną swobodę w ich naturalnych środowisku, możemy obserwować je z daleka, nie wtrącając w naturalny proces - to jedna z odpowiedzi
i dla jasności, jesteśmy częścią całości , nie odizolowaną centralą

heh i jeden z was pisze w stylu ,, niech dadzą nam swoją technologię,, - jakie to niskie pobudki kierują ludzkimi umysłami - rasa...
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 31 mar 2016, 11:04

Znowu post zawierający same sprzeczności w sobie. Proszę spojrzeć - "jesteśmy wolnymi umysłami , powinniśmy koncentrować się na sobie i zrozumieć , że nie mamy szukać życia i cudowności w śmierci i tego co po niej ale W ŻYCIU TU I TERAZ
poszliśmy jako ludzkość w marzenia o lepszym jutrze w innym świecie przez co nie dbamy o poprawę nas i planty na jakiej żyjemy oczekując Raju poza nią
mieszkamy na jednej z najpiękniejszych planet w całym wszechświecie!!!!!!"
- ale "dla jasności, jesteśmy częścią całości , nie odizolowaną centralą".

Skoro jesteśmy nieodizolowaną częścią całości to oczywistym jest, że nie możemy się skupiać tylko na sobie, bo nie żyjemy tylko dla siebie ani tylko tu i teraz. Mieszkamy na jednej z najpiękniejszych planet, no ale " to Istoty i najwyższym zasięgu moralnym; gdy ratujemy zwierzęta uwalniamy je - dając im pełną swobodę w ich naturalnych środowisku" - to w żadnym wypadku nie mogą tworzyć z nami całości skoro nie pracują dla wspólnego dobra wszystkich w tym i nas, a traktują nas jak bydło puszczone samopas.
danut

Postautor: Natasza » 31 mar 2016, 11:11

jesteś tak zakręcona , że kompletnie już niczego nie pojmujesz

wszechświat stanowi całokształt - a całokształt stworzony jest z części , z których każda pracując w pozornej niezależności współtworzy kompatybilny narząd
zanim coś do mnie napiszesz przemyśl kilkukrotnie, wiele razy ci o tym pisałam, musisz mnie czytać wielokrotnie,
gdyby nie twoja postawa z ubiegłego stulecia to dziś rozumiałabyś swobodę mojej wypowiedzi
kręcisz się w kółko, nie można odwrócić rzeczywistości - choć tobie się wydaje że tak, ale to tylko marna pociecha
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 31 mar 2016, 11:58

No fajnie, ale każdym narządem operuje mózg, ma on z nim połączenie i bez przerwy wymieniane są pomiędzy nimi informacje. A sam od siebie by nawet nie istniał i nie mógł spełniać swojej funkcji, bo zarządza tym wszystkim wyższy umysł, świadomość. Narząd nie słuchający poleceń chodziłby gdzie by chciał a ręka z nogą szarpałyby się pomiędzy sobą niczego nie tworząc, ewentualnie jedno z pieści, a drugie z kopa i jeszcze bezrozumnie wyskakiwałby do siebie. :D Jak to Ci kosmici do ludzi ze swoją technologią, itp. cudami niewidami..
danut

Postautor: Natasza » 31 mar 2016, 12:21

kosmici, a kim ty jesteś?
próbujesz opierać się na pseudowiedzy - którą czerpiesz widząc po ,, linkach,, z internetowego przesyłu informacji i co dalej?
zobacz co ty robisz, kumulujesz negatywną energię by wciąż walczyć, by wciąż negować, ilu ludziom tu na forum dałaś dojść do słowa by mogli w spokoju napisać o swoich przeżyciach czy wolnych swobodnych przemyśleniach- hamujesz każdą myśl inną niż twoja. zatrzymałaś się i nie pozwalasz innym wypowiadać się w swobodny sposób; nie masz doświadczeń , które wniosłyby świeżość, jakość i naukę , nie masz nic do powiedzenia co mogłoby zainspirować innych, lub im pomóc
głoszone posty to stek słówek bez znaczenia i treści
chcesz zaistnieć - ale z czym ? mówię - powinnaś nie wydawać pseudo wiedzę ale uczyć się od innych - bo jest ich tu wystarczająco dużo byś miała z kogo czerpać naukę dla własnego rozwoju
zobacz jak ja ci leżę w twojej głowie, znalazłam wiele twoich wpisów w innych tematach niż ten, w których przywołujesz mnie, moje imię
a to mówi jednoznacznie dlaczego poświęcasz mi tyle uwagi, byle czym byś przecież nie zawracała sobie swojej głowy, prawda?

tracisz czas na marną prowokację, ciebie nie interesuje los innych ludzi ani ziemi, ty wolisz spalać się w słówkach, słóweczkach- a każde z nich bez treści , absolut niczego
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm