Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: blackbitch » 31 mar 2016, 19:12

Naukowo nie wykorzystujemy nawet 10 % naszego mózgu . Podczas śmierci nawet klinicznej gdy organy zamieraja mózg pracuje są wspomnienia z tego doświadczenia . Serce nerki ciało jest materia dusza jest dusza i nie umiera . Serce to organ . Nie możemy już wrócić do natury bo zginiemy nie umiemy tak żyć to nasze doświadczenia i musimy się zmierzyć z technologią . Nie podoba mi się zastraszanie nie jesteś Natasza bogiem i nie możesz osądzać danut wnioskuję ze masz około 50 lat ( uczyłas się religii poza szkołą ) co ty możesz wiedzieć o jej rozwoju kobieto . Nie osadzaj bo sama nie możesz być osadzona bo na to nie pozwalasz . Nie groz ludziom i nie wciskają ciemnoty to co ty teraz wypisujesz danut dawno już przeżyła . Co cie zjada ? Zazdrość o ta książkę ? Zazdrość to źle uczucie a tobą kieruje . Stąd twoje trudne życie musisz to doświadczyć za karę bo póki co nic nie przekazalas ludzkości prócz gróźb

Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: OneNight » 31 mar 2016, 19:13

A organy nie będą sterować ciałem. Serce to tylko organ pompujący krew.

Black, nie powielaj mitu. To bzdura i nie wmawiaj mi, że to jest naukowe.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: blackbitch » 31 mar 2016, 19:15

OneNight pisze:A organy nie będą sterować ciałem. Serce to tylko organ pompujący krew.

Black, nie powielaj mitu. To bzdura i nie wmawiaj mi, że to jest naukowe.

Co jest mitem ?

Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: OneNight » 31 mar 2016, 19:17

Naukowo nie wykorzystujemy nawet
10 % naszego mózgu

To jest mitem.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: blackbitch » 31 mar 2016, 19:20

Chodzi mi o średniego człowieka wiadomo ze są wyjątki które potrafią wykorzystać więcej ale średnio człowiek wykorzystuje 10% za życia ja nie wiem jak jest naprawdę ;)
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: OneNight » 31 mar 2016, 19:23

Człowiek wykorzystuje 100% i to każdy. Gdybyś nie używał jakiejś części mózgu, to zaniknełaby i nadal używałbyś 100%.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 31 mar 2016, 19:26

Blackbitch - OneNigth ma rację z tym mózgiem - o rozwoju mózgu decyduje ilość połączeń neuronowych a nie jego objętość. I to jest jeszcze jeden dowód na to, że to nie komórki mózgowe wytwarzają świadomość, a "elektryka", która tworzy te połączenia. Tak i nieużywane, nie pobudzane nią komórki zanikną.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2016, 19:29 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: blackbitch » 31 mar 2016, 19:26

OneNight pisze:Człowiek wykorzystuje 100% i to każdy. Gdybyś nie używał jakiejś części mózgu, to zaniknełaby i nadal używałbyś 100%.

Może i tak jest nie jestem ekspertka; ) mózg to organ którego nikt nie jest w stanie rozszyfrować to zagadka ludzkości i długo napewno nikt go nie pozna bo każdy jest inny a tu już napewno ma wpływ podświadomość doświadczenia poprzednich wcieleń to moje zdanie ale mówię kolejny raz nie jestem ekspertka jestem laikiem znam inne dziedziny życia ale akurat duchowość jest moim hobby od niedawna wiec moge się mylić ale nie uważam się za wyrocznie jak niektóre osoby poprostu wypowiadam się
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: OneNight » 31 mar 2016, 19:33

Wybacz, ale czytałem poprzednie posty i już się pogubiłem jakiej jesteś płci :D

danut, jak dobrze że jesteś na forum. Bałem się, że nikt nie rozumie o czym piszę.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2016, 19:34 przez OneNight, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 31 mar 2016, 19:34

blackbitch pisze:
OneNight pisze:Człowiek wykorzystuje 100% i to każdy. Gdybyś nie używał jakiejś części mózgu, to zaniknełaby i nadal używałbyś 100%.

Może i tak jest nie jestem ekspertka; ) mózg to organ którego nikt nie jest w stanie rozszyfrować to zagadka ludzkości i długo napewno nikt go nie pozna bo każdy jest inny a tu już napewno ma wpływ podświadomość doświadczenia poprzednich wcieleń to moje zdanie ale mówię kolejny raz nie jestem ekspertka jestem laikiem znam inne dziedziny życia ale akurat duchowość jest moim hobby od niedawna wiec moge się mylić ale nie uważam się za wyrocznie jak niektóre osoby poprostu wypowiadam się

Oczywiście masz do tego prawo. Ja też nie jestem ekspertem od mózgu ale do poznania wielu jego funkcji i budowy zmusiło mnie życie, miałam już trzy operacje na nim, rozmowy z neurologami, angio TK i wiele dokładnych zdjęć z jego obszarów, jako ciekawostka do tematu - zniszczony ośrodek wzroku u mnie odbudował się w innym miejscu i działa bez zarzutu, piszę bez okularów :) wiec elastyczność i ciągła aktywność mózgu jest faktem, jak i przystosowywanie go do odpowiednich funkcji jest w ciągłym ruchu. Pozdrawiam. :)
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm