Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: OneNight » 03 kwie 2016, 21:46

Nierozumiem co masz na myśli pisząc "żyjemy w hologramie" - powtarzasz to jak mantre. Ten świat jest równie prawdziwy co inne.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 03 kwie 2016, 21:48

soldado pisze:To co najbardziej ukrywają nie tyczy się innych cywilizacji, lub technologii, której używają.
To co już od Nich wiedzą, to fakt, że żyjemy w hologramie, który został stworzony po to, aby w nim doświadczać, a przez to się w nim rozwijać.
To tylko tyle, albo aż tyle, bo ta wiedza burzy dosłownie wszystko... burzy świat materialny, który znamy.
Dlatego nie chcą tego ujawnić i patrząc z ich perspektywy się im nie dziwię.

Ja też się nie dziwię, bo tylko ukrycie tej wiedzy przed pospólstwem daje im nad nim władzę i pomaga utrzymać się na stworzonych tu sobie stanowiskach, a być może nawet wiedzą jakie jest to ich osobiste źródło emisji obrazu i za Boga nie chcą z nim się spotkać i dlatego pragną jak najdłużej utrzymać to swoje tu życie, ten "materializm", który tak naprawdę jest ułudą im daje od prawdy ucieczkę. OneNigth dlatego też uważają za bogów ludzi, a za największych siebie :) i jest to najlepsza zasłona na to wszystko co dzieje się poza tym światem i na która niejeden się nabierze.
danut

Postautor: danut » 03 kwie 2016, 21:54

OneNight pisze:Nierozumiem co masz na myśli pisząc "żyjemy w hologramie" - powtarzasz to jak mantre. Ten świat jest równie prawdziwy co inne.

O to chodzi że jest równie prawdziwy jak inne :D bo wszystkie są oparte na jednym schemacie, to prawa podobne holograficznym i wiedza o tym czym na prawdę jest materia i jak ona się tworzy, to ze rzeczywistość zależy od obserwatora i od jego świadomości i od uzgodnionego wspólnie stanowiska jaką ona ma być.
danut

Postautor: soldado » 03 kwie 2016, 21:56

OneNight pisze:Nierozumiem co masz na myśli pisząc "żyjemy w hologramie". Ten świat jest równie prawdziwy co inne.

To tak jakbyś grał na kompie w jakąś grę i posługiwałbyś się w tej grze jakimś avatarem.
Chodzisz w niej, zdobywasz punkty, wciągasz się w tą grę, zapominając o wszystkim.
Przychodzimy tutaj z prawdziwej duchowej rzeczywistości.
Nasze prawdziwe Ja, to Duch, a w nim dusza.
W ten hologram, czyli w tę sztucznie stworzoną rzeczywistość, która jest zaledwie bladym odbiciem prawdziwej duchowej rzeczywistości, wchodzimy posługując się avatarem, posługujemy się ciałem, które jest ogranicznikiem, które ogranicza nas do odczuwania tylko tej rzeczywistości.
Jednak nasze prawdziwe ja jest wielowymiarowe.
Normalnie odczuwamy wiele rzeczywistości, pochodzimy ze świata, w którym przeszłość, teraźniejszość i przyszłość to jedno.
Zatem ciało nas ogranicza, jesteśmy jak w więzieniu, jednak przed wejściem w nie godzimy się na to dla konkretnego celu.
W ten sposób się ograniczając liczymy na nasz rozwój.
Po śmierci naszego ciała wracamy do prawdziwej rzeczywistości, z której tutaj przybyliśmy.
Dodam jeszcze, ze jest wiele hologramów, które rządzą się swoimi prawami.
W każdym z nich czas biegnie inaczej, jednak w każdym z nich czas ma funkcję liniową.
Inaczej jest w duchowym świecie, w którym wszystko jest wszystkim ;)

P.S.
Oni o tym doskonale wiedzą, dlatego nie przywiązują większej uwagi do swojego ciała.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 kwie 2016, 22:08

soldado - którzy oni?"nie przywiązują większej uwagi do swojego ciała". Ci oni? "być może nawet wiedzą jakie jest to ich osobiste źródło emisji obrazu i za Boga nie chcą z nim się spotkać i dlatego pragną jak najdłużej utrzymać to swoje tu życie, ten "materializm", który tak naprawdę jest ułudą, ale im daje od prawdy ucieczkę. OneNigth dlatego też uważają za bogów ludzi, a za największych siebie :) i jest to najlepsza zasłona na to wszystko co dzieje się poza tym światem i na która niejeden się nabierze."? :)
danut

Postautor: soldado » 03 kwie 2016, 22:16

danut pisze:soldado - którzy oni?"nie przywiązują większej uwagi do swojego ciała".

Dla ciebie Strażnicy.
Różne nazwy tych samych Istot.
Ci sami którzy w pewnym czasie przetrzymywali z pewnych powodów W.
Mają pełną kontrolę zarówno nad duchami, jak i nad osobami, które ,,zaglądają'' w inną rzeczywistość.
Kiedyś twoje doświadczenia były za Ich zgodą.
Bez niej nie byłoby ich, nie byłoby twojej książki, w napisaniu której ci tak kibicowałem.
Teraz napiszę, że właśnie tak miało być, zostało ci to przepowiedziane na wiele lat wcześniej.
Nie ma przypadku, on nie istnieje.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 kwie 2016, 22:20

Nie :D Strażnicy w wydaniu Nataszy. Oni zostaną niedługo zdemaskowani i skończy się ich władza. Nigdy nie wchodziłam w żadne z nimi konszachty i niech na to nie liczą, nic nie mam dobrego od nich.
danut

Postautor: soldado » 03 kwie 2016, 22:23

danut pisze:Nie :D Oni zostaną niedługo zdemaskowani i skończy się ich władza. Nigdy nie wchodziłam w żadne z nimi konszachty i niech na to nie liczą, nic nie mam dobrego od nich.

Możesz wszystko demaskować, jednak to nic nie zmieni.
Nie zmieni to rzeczywistości i praw, jakimi one się rządzą i nie zmieni to faktu, że Oni są Ich Strażnikami...
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 kwie 2016, 22:29

A to zobaczymy kiedy ludziom otworzą się oczy. :D I dzięki tym innym ludziom prawda o strukturze naszej rzeczywistości wyjdzie na jaw, nic nie dzieje się bez przyczyny, bo po coś tę wiedzę o swojej wielowymiarowości zachowałam i jakoś nie udało im się mi jej wymazać.. Konkretnie miałeś mi odpowiedzieć kim są oni, bo z jednej strony piszesz ze maja tę wiedzę i z nią są zgodni a z drugiej ze bardzo pragną ją ukryć przed innymi, albo rybki albo pipki? :D Nie można dwóm panom służyć.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2016, 22:37 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: soldado » 03 kwie 2016, 22:36

danut pisze:A to zobaczymy kiedy ludziom otworzą się oczy. :D

Widzisz, w tym sęk, że Oni chcą, żeby im się otwarły :D
Właśnie dlatego m.in. kibicowałem Ci w napisaniu książki... ;)
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm