danut pisze:Bzdura Nataszo! Nie ma czegoś takiego jak bezgraniczna miłość do wszystkiego i wszystkich, bo jeśli kochasz wszystkich to tak naprawdę nie kochasz nikogo i nie wiesz nawet co to jest miłość - i to jest jasna ideologia. A nie kochać nie jest równoznaczne z nienawidzić, może ta osoba być mi obojętna, mogę ją lubić, i jest jeszcze cała masa innych adekwatnych do odczuć do takiej określeń.
soldado pisze:danut pisze:Bzdura Nataszo! Nie ma czegoś takiego jak bezgraniczna miłość do wszystkiego i wszystkich, bo jeśli kochasz wszystkich to tak naprawdę nie kochasz nikogo i nie wiesz nawet co to jest miłość - i to jest jasna ideologia. A nie kochać nie jest równoznaczne z nienawidzić, może ta osoba być mi obojętna, mogę ją lubić, i jest jeszcze cała masa innych adekwatnych do odczuć do takiej określeń.
Dlaczego nie ma?
Przecież nie każdy może myśleć i robić tak jak ty?
danut pisze:soldado pisze:danut pisze:Bzdura Nataszo! Nie ma czegoś takiego jak bezgraniczna miłość do wszystkiego i wszystkich, bo jeśli kochasz wszystkich to tak naprawdę nie kochasz nikogo i nie wiesz nawet co to jest miłość - i to jest jasna ideologia. A nie kochać nie jest równoznaczne z nienawidzić, może ta osoba być mi obojętna, mogę ją lubić, i jest jeszcze cała masa innych adekwatnych do odczuć do takiej określeń.
Dlaczego nie ma?
Przecież nie każdy może myśleć i robić tak jak ty?
Dlatego, że mówić to sobie można różne rzeczy, ale niestety wszystko musi mieć odzwierciedlenie w czynach i dlatego takie gadanie o miłości do wszystkiego i wszystkich jest poznawane w owocach.
soldado pisze:
A ty jesteś Nią, siedzisz w Jej głowie i najlepiej wiesz ( jak zwykle ) jaka Ona jest, co czuje i co myśli...
danut pisze:soldado pisze:
A ty jesteś Nią, siedzisz w Jej głowie i najlepiej wiesz ( jak zwykle ) jaka Ona jest, co czuje i co myśli...
Solduś, a czy to jest konieczne, bym zaglądała w jej głowę? Ona pisze tu, wyraża soje emocji i myśli i mogę ja naocznie ocenić i jeszcze ci powiem na koniec, że nadużywanie słowa kocham i zmienianie mu znaczenia mnie kojarzy się z fałszywością, jako puste, bezowocne stwierdzenia.
danut pisze:I Ty widzisz tę miłość wszechobecną i panującą w tych rożnych zakątkach świata?
danut pisze:Wiedziałam, ze będziesz pisał o Bogu, miałam nawet dopisać wyżej, tylko nie powołuj się na Boga, bo Natasza Nim nie jestbo pisaliśmy o miłości człowieka do wszystkiego i wszystkich, którą wyraźnie można zauważyć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości