autor: Natasza » 24 kwie 2016, 08:11
aniele boży stróżu mój ty zawsze przy mnie stój..
to taka ,, mantra,, z dziecięcych lat, pierwsza jaką nauczyła mnie babcia, uczono mnie wielu innych, a nawet odmawiałam wielokrotnie całe psalmy z biblii, ale psalmy odeszły a została zawsze ta jedna z dziecinnych lat
późnej zobaczyłam, że ,, aniołowie,, skrzydlaci wysłannicy z niebios , wcale nie mają skrzydeł i wcale nie latają za pomocą nawet takich doczepianych piór
nie mówią też o sobie ,, aniołowie,, ale czym są słówka, skoro i tak brakuje nam zasobu językowego i ostatecznie okazuje się , że jesteśmy niemowami?
nasze narządy służące percepcji - tak, niektórzy mają świetnie rozwinięte, np. łucznicy, snajperzy, czy węch- kiperzy
ale one sprawdzają się tu , w naszej okolicy
trochę dalej posługiwać będziemy się ,, świadomością,, - zbiorem naszych emocji
ta świadomość będzie, do czego ją przyrównać? - oznaczeniem? czipem? polem energetycznym? znów brakuje mi słów, będzie jedyną identyfikacją jaka z nas zostanie i czym tak naprawdę jesteśmy;
a to co z nas zostanie zostanie przechwycone nazwijmy to umownie - przez ,, urządzenie,, ( tak obrazowo, nie dosłownie) , pole , które dosłownie nas odnajdzie jeśli będziemy rezonować z jego polem - ciężko mi to przełożyć na znane pojmowanie semantyczne
teraz się uśmiecham jak świadkowie różnych zdarzeń starają się opisać swoimi słowami coś co przeżyli i muszą przełożyć na ziemski język to co nie było ziemskiego - wychodzą z tego nieraz komiczne , wręcz infantylne skojarzenia w typie ,, to było takie coś jakby podobne do.. ale to nie było to, no jakby to powiedzieć...,, do tego towarzyszą świadkowi emocje, silne przeżycia i jednoczesna chęć szybkiego przełożenia faktów na język mówiony
łatwo nie jest:) ale przynajmniej zabawnie i świadczy o tym z jaką niepojętością mamy do czynienie
gdyby nie ,, fejki,, mielibyśmy świetny materiał poznawczy, a tak trzeba go wciąż odfiltrowywać, bo ludzie mówią prawdę i ich przeżycia są prawdziwe, wierzę ludziom ( po odfiltrowaniu , dokładnej analizie wiesz z czym masz do czynienie, i nie ważne jaki stopień dziwności ma podawana przez ludzi rewelacja, wierzę im)
ok to była dygresja
,, aniele boży stróżu mój, ty zawsze przy mnie stój..,, - to nie są ludzkie byty, i nigdy nimi nie były, nie są też bogami, ani nie pochodzą od władcy zarządzającego wszystkim:) to są Istoty o jakich powiedział soldado i to bardzo ogólnie ale na tyle by już Ich rozumieć
powtórzę , słyszą każdy nasz oddech, bo mają taką technologiczno/biologiczną możliwość
ta Ich wielowymiarowość, możliwości jakich my z pozycji ograniczeń ,,3D,, nie mamy , sprawia , że wielu może Ich mylnie brać za bogów, a nigdy nie kazali mi klękać przed sobą
wrócę do naszego wytwarzanego przez nas pola- świadomości- można nią kierować i nią swobodnie zarządzać w miarę naszego wykształconego DNA, bo splot DNA warunkuje też naszą świadomość i wolność zarządzania
jeśli jesteś w pełni zdrowy i nie masz żadnych przeszkód by za siebie i swoje wcielone czyny odpowiadać, jesteś panią / panem decydującym o sobie
pozytywne emocje budujemy w każdym ułamku sekundy
miłość- to słowo tak często jest używane , że już dawno straciło swoją prawdziwą jakość
nie musisz w ogóle go używać, bądź niemową , ale działaj
gdy idziesz ulicą ludzie są twoim zwierciadłem - dosłownie
zrób test - powiedz obcej osobie dzien dobry
głupie to????
tak?
jak można ,, obcemu,, mówić dzien dobry - fakt uznają cie za wariata
uśmiechnij się do obcej osoby na ulicy
wariactwo?
podnieś tę ,, dżdżownicę ,, i przenieś ją w bezpieczne miejsce
ktoś podchodzi do ciebie i chce pieniędzy , spytaj czy kupić mu coś do jedzenia , jeśli powiedz tak - kup jeśli masz sam za co
zadzwoń do schroniska i spytaj czego im brakuje
zadzwoń do domu dziecka, spytaj czego im brakuje, często są to prozaiczne rzeczy, sam nie uwierzysz jak bardzo
mało możliwości? zrobiłeś je wszystkie?
ok
sięgnij za telefon i dowiedz się o organizacjach jakie robią zbiórki na wodę dla ludzi w Afryce
dowiedz się gdzie ratuje się zwierzęta z masowych mordów
mało możliwości?
zobacz czy Twój sąsiad ma za co kupić leki , bo może głoduje by zrealizować receptę
czym jest miłość- nic nie znaczącym słówkiem
czyny tworzą człowieka
nie ważne jak często się modlisz, ile razy powoływałeś się na boga, a może i całą serię bogów i świętych
możesz być ateistycznym niemową a robić rzeczy tak wielkie , tymi malutkimi elemencikami, że zostaniesz zauważony i będziesz pasował do energii ,, urządzenia,, które Cię przechwyci a palcem nie będziesz musiał nawet kiwnąć
to oczywiście była tylko moja refleksja, osobiście pisana, czytaj , ignoruj, wolny wybór
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,