neuron pisze:ufff
to mnie pocieszyłeś , widac czeka mnie duzo pracy
Bez pracy nie ma kołaczy

neuron pisze:ale zupelnie nie mam pojecia jak sie do tego zabrac , nic nie przychodzi mi do glowy
Po pierwsze upewnij się że wie że już nie żyje, - zadając serię pytań i jak rozumiem możesz wyczuć odpowiedź tak/nie
po 2-gie powiedz jej dlaczego nie powinna tu być - np. dlaczego tobie przeszkadza - no bo przecież przeszkadza , z tego co rozumiem - bardzo
oraz gdzie powinna być - gdzie jest jej miejsce
neuron pisze:, moze faktycznie powinienem poczytac tego Kardeca i innych
mimo ze zupelnie tego nie czuje , i przyznam sie ze kilka razy probowalem i poleglem , nie daje rady przetrawic tego , ale chyba jakos musze
no tak, fragmenty z ewangelii wg. spirytyzmu nie są lekturą łatwą ale warto poczytać
neuron pisze:Krzysztoff pisze:- dlaczego powinien/nna to zrobić - jakie problemy stwarza osobie przy której jest (często były to problemy zdrowotne)
jak to problemy zdrowotne ? w jaki sposob ?? masz na mysli zaburzenia psychiczne ?czy cos innego jeszcze czy w ogole ??
Jeżeli np. przyczepił się nałogowy pijak - to mocno ciągnęło do alkoholu, także dolegliwości fizyczne, jeżeli zmarły zmarł np. z powodu raka płuc - to osoba czuła duszności itd., , nie pamiętam szczegółów, generalnie był to wpływ na myśli oraz na ciało.
neuron pisze:moge jej poczytac, ale to jest takie zenujace , sam na glos bede czytał , no korba całowita
Obawiasz się opinii innych ? Daj spokój. Miliony ludzi modlą się codziennie , czyli "gadają do ściany"

neuron pisze:szaleństwo
ja poprostu chyba nie do konca sam w to wszystko jeszcze wierze , w to co sie dzieje i to dlatego
dzis juz wiem jak trudno komus uwierzyc w cos takiego jesli sam tego nie doswiadczyl, to nie mozliwe
... i chyba trochę się obawiasz czy to jednak nie jest objaw choroby psychicznej ?