Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: danut » 03 paź 2016, 12:32

Te przejścia nie stan, a prawdziwe przejścia w biały dzień podczas aktywności fizycznej pojawiały się spontanicznie, ale życie wtedy miałam bardzo trudne, podobne do ascetycznego. Nie wywoływałam go absolutnie, bo nie miałam żadnych zainteresowań w tym kierunku. Potem po latach próbowałam go wywoływać- efekt jest zupełnie inny od tamtych i tu efekt zdaje się być podobny do opisywanych przez niektórych, dlatego także w tym temacie coś wiem bo się zaznajomiłam z nim osobiście. Nie jest to jednak moją drogą i nie mam zamiaru niczego z tych rzeczy praktykować.
danut

Postautor: Estia72 » 04 paź 2016, 13:50

danut pisze:Estia72 - to nie jest w porządku. Kierowanie się drogą wymysłu i przeciąganie na nią innych jest destrukcyjne, jest szkodliwe. Co Ci tu służy do wzrostu i zrozumienia istoty duchowej? Głupota, niewiedza, wymysł ma temu posłużyć? Pójście jak ślepiec za pustym dogmatem, rzuconym hasełkiem przez kogoś? Zerowanie na nieszczęściach drugich, szafowanie cudzym życiem i śmiercią? Droga zrozumienia to samodzielne rozmyślania, cisza, serce, uczucia bez haseł i nawoływania - droga do zrozumienia to nie jest wiara w to co ktoś nam powiedział i kazał uznać za prawdę, a wiedza o tym co nas spotyka, kim jesteśmy naprawdę i czego oczekujemy od świata.

Danut :) Kazdy ma swoj rozum i serce i powinien nim sie kierowac, a jesli pobladzi to rowniez ten blad jest dla niego lekcja...Nie jest nigdzie powiedziane ze wszyscy kroczymy rowno na sciezce rozwoju ale idziemy jeden za drugim Danut, kazdy w odpowiednim dla niego i najlepszym tempie...Nie jest rowniez nigdzie powiedziane ze wszyscy musimy miec identyczna sciezke i doswiadczenia, kazdy z nas indywidualnie potrzebuje czegos innego by sie przebudzic/rozwinac. Ponadto nikt tu nikogo nie przeciaga na swoja strone :) Kazdy ma prawo i dzieli sie swoimi doswiadczeniami i taki jest sens tego forum , a poprzez opis doswiadczen innych osob mozemy poukladac swoja wlasne ukladanke Danut :)
Ostatnio zmieniony 04 paź 2016, 13:53 przez Estia72, łącznie zmieniany 1 raz
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Natasza » 04 paź 2016, 13:52

danut te kobiety powinny siedzieć w SPA i relaksować się a w ulewie musiały wyjść na ulicę by przeciwstawić się talibom w tym kraju
im wszystkim dziękujcie za wasze córy i wnuczki - bo już niebawem bedziecie trafiać do pudła za tabletki antykoncepcyjne i unikanie kościoła katolickiego
oczywiście te co już nie są płodne mogą spać dalej i narzekać na młodość bo to o młodość chodzi a nie przeżyte organy
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 04 paź 2016, 14:01

Natasza pisze:danut te kobiety powinny siedzieć w SPA i relaksować się a w ulewie musiały wyjść na ulicę by przeciwstawić się talibom w tym kraju
im wszystkim dziękujcie za wasze córy i wnuczki - bo już niebawem bedziecie trafiać do pudła za tabletki antykoncepcyjne i unikanie kościoła katolickiego
oczywiście te co już nie są płodne mogą spać dalej i narzekać na młodość bo to o młodość chodzi a nie przeżyte organy

Natasza akurat aborcja jest jak zwykle tematem zastepczym, tak robia wszyscy politycy/rzady gdy chca cos niezauwazenie przemycic po cichu bysmy niezauwazyli...wprowadzenie niekorzystnej umowy CETA czyli kanadyjska wersje TTIP

http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/polsk ... -o-aborcje
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 04 paź 2016, 14:07

Estia72 pisze:
danut pisze:Estia72 - to nie jest w porządku. Kierowanie się drogą wymysłu i przeciąganie na nią innych jest destrukcyjne, jest szkodliwe. Co Ci tu służy do wzrostu i zrozumienia istoty duchowej? Głupota, niewiedza, wymysł ma temu posłużyć? Pójście jak ślepiec za pustym dogmatem, rzuconym hasełkiem przez kogoś? Zerowanie na nieszczęściach drugich, szafowanie cudzym życiem i śmiercią? Droga zrozumienia to samodzielne rozmyślania, cisza, serce, uczucia bez haseł i nawoływania - droga do zrozumienia to nie jest wiara w to co ktoś nam powiedział i kazał uznać za prawdę, a wiedza o tym co nas spotyka, kim jesteśmy naprawdę i czego oczekujemy od świata.

Danut :) Kazdy ma swoj rozum i serce i powinien nim sie kierowac, a jesli pobladzi to rowniez ten blad jest dla niego lekcja...Nie jest nigdzie powiedziane ze wszyscy kroczymy rowno na sciezce rozwoju ale idziemy jeden za drugim Danut, kazdy w odpowiednim dla niego i najlepszym tempie...Nie jest rowniez nigdzie powiedziane ze wszyscy musimy miec identyczna sciezke i doswiadczenia, kazdy z nas indywidualnie potrzebuje czegos innego by sie przebudzic/rozwinac. Ponadto nikt tu nikogo nie przeciaga na swoja strone :) Kazdy ma prawo i dzieli sie swoimi doswiadczeniami i taki jest sens tego forum , a poprzez opis doswiadczen innych osob mozemy poukladac swoja wlasne ukladanke Danut :)

Wszystko ok. jestem w stanie się z tym zgodzić i zrozumieć. Ale tu mamy pytanie do praktyków i dziej się na tym forum za przyczyną paru osób coś zgoła odmiennego, a ty piszesz, ze nikt tu nikogo do niczego nie namawia - jak to nie? Włażą np. mnie w serce, w prywatność, w duszę i tym się zajmują i jeśli się z tym nie zgadzam następuje atak.
danut

Postautor: Estia72 » 04 paź 2016, 14:43

Natasza pisze:Estia tematy zastępcze talibów to norma,czekam kiedy zaczną rozmowę o płacy minimalnej na poziomie 1 tysiąca Euro

Natasza nie chce byc czarnowidzem ale kiepsko to widze ;) :lol:

Co do tego co tutaj sie dzieje na watku...kochani staram sie nie wtracac w takie bezsensowne dysputy ale ok :roll:

Danut , zle odczytujesz ich intencje... :) :) :)

Czy jesli Natasza opisuje swoje doswiadczenia z kosmitami to jest to atak na moja osobe lub indoktrynacja :?: ...watpie,
albo czy jesli Kris opisuje swoje doswiadczenia z tymi z ciemnej strony mocy to czy jest to atak na mnie lub uzytkownika tego forum?
Absolutnie nie!...
albo popatrz na Maga czy jego przewrotne pytania albo dygresje sa atakiem na kogos? Nie!

Ty rowniez dzielisz sie swoimi doswiadczeniami i nikt nie postrzega tego za bezposredni atak na jego wolna wole...indoktrynacje. Roznica polega na tym Danut ze kazdy z nas ma lub powinien miec dystans do siebie i nie powinnismy postrzegac swoich doswiadczen jako jedyna sluszna prawde ;) bo mamy swiadomosc ze kazdy ma swoja indywidualna sciezke/droge/doswiadczenia do przerobienia dlatego szanuje wypowiedzi i doswiadczenia innych mimo roznic w doswiadczaniu i rozumieniu i mimo ze czasem cos nie zgadza sie z moim pojmowaniem rzeczywistosci/doswiadczen i nawet gdy wrecz jestem pewna ze ktos inny sie myli...nie staram sie za wszelka cene forsowac i narzucac mojego pojmowania/odbierania rzeczywistosci Danut bo rodzi to tylko niepotrzebne konflikty ktore i tak nic nie wniosa i nie zmienia, bo kazdy z nas bedzie tkwil w swojej prawdzie i tak powinno byc :)
Wiec jesli ktos ma inne zdanie niz ja nie odbieram tego jako atak na mnie Danut :)
Pamietasz gdzie na watku Nataszy rozmawialysmy na temat karmy, chorob itd. Nasze zdanie z Natasza mocno sie roznily w tym temacie ;) a odczulam wrecz ze mocno to udeza w pewne aspekty zwiazane z Natasza , wycofalam sie z dalszej kontynuacji tego tematu mimo ze wiem ze tak to dziala bo potwierdzaja to moje doswiadczenia z chorymi osobami ,ale poniewaz szanuje uczucia innych przeprosilam i niekontynuowalam tego by nie nasilac i zaostrzac niepotrzebnego konfliktu.... czasem Danut trzeba zrobic krok w tyl by moc isc na przod :) ;)
Ostatnio zmieniony 04 paź 2016, 14:52 przez Estia72, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 04 paź 2016, 14:47

Czy ty Estia72 nie widzisz, nie czytasz, czy nie rozumiesz? Dop..rzają się do mnie, do mojego życia, wieku, chorób, zmarłych z rodziny, przesłania od moich zmarłych mi przesyłają udając, ze z nimi mają kontakt, mnie widzą w astralu, klątwy na mnie rzucają z życzeniem i ciężkich chorób i śmierci, to ja jestem dla nich diabłem, czarnusiem, najgorszym złem i ze mną tu walczą, oj nie chce mi się już wszystkiego przypominać. Ale Ty nadal mi będziesz wmawiać, ze ja źle odczytuje ich intencje?? Może czytaj wszystko i wtedy zabieraj głos w tej sprawie. Tu szczyty chamstwa zachodzą a nic innego, próba obrzucenia mnie błotem za nic i bez żadnych podstaw. Co da nie zwracanie uwagi i brak mojej odpowiedzi? Pewnie to ze oni przebiją się z tym kłamstwem i nakreślą taki jak sobie zaplanowali mój obraz innym, no bo ona milczy i przyjęła to jak komunię?
danut

Postautor: Estia72 » 04 paź 2016, 15:10

danut pisze:Czy ty Estia72 nie widzisz, nie czytasz, czy nie rozumiesz? Dopieprzają się do mnie, do mojego życia, wieku, chorób, zmarłych z rodziny, przesłania od moich zmarłych mi przesyłają udając, ze z nimi mają kontakt, mnie widzą w astralu, klątwy na mnie rzucają z życzeniem i ciężkich chorób i śmierci, oj nie chce mi się już wszystkiego przypominać i nadal mi będziesz wmawiać, ze ja źle odczytuje ich intencje?? Może czytaj wszystko i wtedy zabieraj głos w tej sprawie. Tu szczyty chamstwa zachodzą a nic innego, próba obrzucenia mnie błotem za nic i bez żadnych podstaw.

Danut spokojnie :)
Czytam te wszystkie wypowiedzi ktore padaja tu na forum za rowno z Twojej strony jak i innych uzytkownikow i zeby byc obiektywna musze powiedziec Danut mimo calej sympatii jaka do Ciebie mam i podobnego odbierania rzeczywistosci , ze czasem zle odbierasz pewne niewinne wypowiedzi, zdania , slowa , przez co zaostrzasz sama konflikt... :roll:
Zapewne robisz to Danut nieswiadomie , ale czytajac niektore Twoje reakcje na posty innych uzytkownikow mozna dojsc do takich wnioskow bedac obserwatorem Danut :roll:

Tak masz racje , w tej chwili sa to juz niestety personalne przytyki do Ciebie :shock: :? , proponuje by moderator tym sie zajol a innych prosze o szacunek dla drugiej osoby i poszanowanie jej prywatnosci, wiem ze czasem ponosza nas nerwy dlatego czasem kochani lepiej jest cos przemilczec, wycofac sie niz kierowac sie powiedzeniem

"oko za oko zab za zab"

Proponuje kochani rozejm/pogodzenie sie/zawieszenie broni :) :) :) przestancie zaostrzac konflikty i wrocmy do tematu watku :D
Ostatnio zmieniony 04 paź 2016, 15:14 przez Estia72, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Xsenia » 06 paź 2016, 21:19

MODERACJA: Hmm znowu musiałam wywalić dwie strony postów. Natasza, gdzie spokojna strona twojej duszy? Już raz ci się udało nie reagować na zaczepki Danut, może do tego wrócisz?? Danut mogłabyś się też uspokoić, nie jesteś pępkiem świata i nie każdy żyje tylko po to by tobie dogryźć. Dobrze by było byś w końcu to pojęła.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 29 gru 2016, 14:20

Alan Kardek prowadząc swoje filozoficzne badania które posłużyły mu do napisania książek w których zawarł treść swych konwersacji z duchami wymusił taki kontakt. Dlaczego w takim razie rasowy spirytysta pisząc o duchach przestrzega przed tą formą kontaktu? Czy naśladowca Kardeka nie powinien przypadkiem dążyć do takiego kontaktu wzorem mistrza? Mistrz już nie żyje a w ciągu swego krótkiego żywota nie wiele mógł odkryć - czemu więc spirytyści (niejako jego uczniowie) przestrzegają przed takimi badaniami - przed praktyką pozostawiając tą strefę okultystą którzy pozują niejednokrotnie Kardeka?
Spotkałem się z takimi ostrzeżeniami iż "tam" każdy może być zwiedzionym. Jak każdy to i Mistrz? :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi