O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Mirek » 18 gru 2016, 12:59

Nataszo, a choć raz przeczytałaś Biblię w całości?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 18 gru 2016, 13:53

Mirku hmm cóż mogę Ci odpowiedzieć gdy zapisałam tę informację wiele razy na tym forum
raz? zadajesz tak ułożone pytanie niewłaściwej osobie
zgłębiłam 3 religie w tym w dwóch byłam wychowana z pełnym dobrodziejstwem ich atrybutów - w soboty uczestniczyłam w spotkaniach w sali adwentystów, w niedziele i wszystkie inne okoliczności w kościele katolickim i jednocześnie uczestniczyłam w studium biblijnym oraz dwa razy w tygodniu przez kilka lat w spotkaniach biblijnych świadków jehowy
jako nastolatka prowadziłam rozmowy z pastorami trzech religii konfrontujac dogmaty
Mirku :)
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 18 gru 2016, 14:10

Napisałaś sedno - "istotnie stanowi przepaść między tym co mówimy, bo ja stoję po drugiej stronie tego co głosisz - choć obraz jest wspólny
Ty nadal głosisz wolność a jednocześnie mówisz o wielości i przynależnych źródłach czegoś tam."

Ty głosisz wolność zbuntowanych aniołów, chcących uniezależnić się od całości, od której nie da się odłączyć. Głosisz o tym samym błędnym kole, które nie może mieć rozwiązania, bo co było pierwsze jajko, czy kura? Kobieta i mężczyzna pomaga w tym procesie zasiedlenia się tu życia, a kto pomógł w tym by oni się tutaj osiedlili? Jak wytworzyło się to całe środowisko najpierw by taka rzecz zaistniała? Czy nasza Ziemia nie jest zależna od całego kosmosu, w ogóle czy mogłaby bez niego zaistnieć? To uznane przez ciebie za "cos tam", dlatego że nie jest przez ciebie poznane, więc jest dla ciebie niczym obraca twoją świadomość i skupia ją w ziarnku piasku, ale ty nadal uznajesz ją za coś wyższego, nadmiar mądrego i samodzielnego. Dlatego oni tej przepaści nie przeskoczą, bo próbują wciąż na nowo i na nowo stać się większymi od Boga. Mimo, iż, chyba, poprawnie przedstawiasz to jaki jest ten ich świat, który próbują tworzyć na własną rękę.

A co do wpisu dotyczącego Lota, jego żony, Abrahama - kim byli ci którzy przybyli z nieba i ostrzegli ich przed mającym nastąpić wydarzeniem, skąd mogli wiedzieć o tym? Nazwano ich Aniołami, choć niczym nie róznili się oni w swoim wyglądzie od ludzi- jedli, pili, gościli w domu Lota? Kim byli, skoro człowiek ma tylko to jedno ziemskie ciało i nie ma go gdzie indziej?
danut

Postautor: Mirek » 18 gru 2016, 14:13

Co to znaczy niewłaściwe pytanie?
Nie potrafisz udzielić prostej odpowiedzi na proste pytanie, a chcesz aby Ci uwierzyć w Twoje kontakty z kosmitami.
Nie pytalem Cię, gdzie w dzieciństwie chodziłaś i gdzie uczęszczałaś.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 18 gru 2016, 14:16

danut - zbuntowany anioł heh- uhm pasuje do mnie pod każdym względem
tak głoszę wolność i pełne uniezależnienie się
jak chcesz być wolna i jednocześnie mówić o zależności od boga?
bądź zatem zależna i wciąż rozplątuj się z sideł

a kto przyszedł i jadł i pił i był gościem z nieba? no chyba nie duchy zmarłych

są to istoty z innych części wszechświata , o nich powiedziałam także

Mirek dostałeś odpowiedź i nie staraj się być uciążliwą muchą
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 18 gru 2016, 14:17

Nadto mnie, to wystarczy"zgłębiłam 3 religie" - aha zostałaś wykształtowana przez to co głoszą trzy religie a sama do żadnych staotekstów nigdy nie podeszłaś by je zrozumieć i zgłębić to o czym tam pisze.

"Są to istoty z innych części nieba" - ale wyraźnie napisałam - ludzie, w takiej postaci skąd by nie byli, a nie żadne niesymetryczne twory, niefraktalne, nie mogące być dostosowane do tego naszego środowiska jak ty ich przedstawiasz - zbyt chude i takie którym głowa by przeciązała w nim poruszanie się w pozycji pionowej, ze zbyt długimi palcami, itp.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2016, 14:22 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Natasza » 18 gru 2016, 14:20

danut pisze:Nadto mnie, to wystarczy"zgłębiłam 3 religie" - aha zostałaś wykształtowana przez to co głoszą trzy religie a sama do żadnych staotekstów nigdy nie podeszłaś by je zrozumieć i zgłębić to o czym tam pisze.

o czym tam JEST NAPISANE jak już
ale co to za ocena i na podstawie czego danut?
znasz mnie? nawet nie wiesz kim jestem a parę razy zadałas mi pytanie skąd czerpię wiedzę bo zdarzyło ci się określić ,, mądrymi,, moje refleksje
nie wiesz kim jestem i się nie dowiesz
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 18 gru 2016, 14:34

danut pisze:
"Są to istoty z innych części nieba" - ale wyraźnie napisałam - ludzie, w takiej postaci skąd by nie byli, a nie żadne niesymetryczne twory, niefraktalne, nie mogące być dostosowane do tego naszego środowiska jak ty ich przedstawiasz - zbyt chude i takie którym głowa by przeciązała w nim poruszanie się w pozycji pionowej, ze zbyt długimi palcami, itp.

hahah sorry danut, ale proszę skontaktuj się z porządnym naukowcem - z zakresu biologii, antropologii i spytaj jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia w innej części wszechświata dokładnie takiej samej cywilizacji jak ta żyjąca na planecie Ziemia
i proszę aby wzięto pod uwagę fizykę i prawa mogące zaistnieć w tej innej części wszechświata i to z podziałem na galaktyki , a później daj znać co Ci powiedziano

danut, spalasz się na bzdetach gdy prawdziwie trudny temat tli się ledwie widoczną iskierką i dalej nic
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 18 gru 2016, 14:35

"bądź wspomaganie laboratoryjne a w przyszłości " = ludzie mogą osiągnąć taki wygląd jak go przedstawiasz dzięki temu wspomaganiu i włamywaniu się w system, nadto wciąż uporczywie trzymać się tej jednej Ziemi i nigdzie z niej nei odchodzić, być tu uwięzionymi - wszystko się składa w logiczną całość, bo do tego doprowadzić mogło to ich zbuntowanie się, materialistyczne poglądy - i taka to wolność, którą głosisz. Błęne koło.
danut

Postautor: Natasza » 18 gru 2016, 14:41

trzymanie się ziemi... - kto wie czy nie jest to jedyna metoda gdy nie ma innej
może lepiej tu zostać i wcielać się wciąż czując fizyczność

są inne poziomy, ale widać , że skoro dusze tu są jak to mówisz tworząc ciało , to widać , że jest dla nich celem czucie w takiej formie
szanowana jest każda decyzja , istotą jest pytanie : na ile właściwa, bo wiedzieć, że jest coś więcej a wracać do tego w czym się niby nie chce być to dziwaczny skok umysłu

tylko osoba wolna i świadoma pójdzie tam gdzie ona chce a nie gdzie chce bóg z szarańczą świętych zastępów
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm