O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Estia72 » 18 sty 2017, 01:06

Anka pisze:Zło przyciąga zło. Estia gdybym była na twoim miejscu to zaniechalabym kontaktu z ta dziewczyna. Jak o tym mysle to widzę lalkę z czarnymi włosami z wygięta głowa do tylu i dobrze sie mi to nie kojarzy.
Nie czuje natomiast strachu. Ja sie pomodlę za wasza rodzine i ty jak chcesz tez mozesz sie pomodlic za spokój swojej rodziny.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bardzo dziekuje Aniu , kazde dobre slowo/intencja, modlitwa i wsparcie bedzie duza pomoca :) :) :)

Proboje ta osobe ignorowac ale ona ciagle do mnie wydzwania niestety...
Nie czujesz strachu, ja owszem nie boje sie ale moja mama dzisiaj mi powiedziala ze bala sie chodzic tam spac... :(
Za bardzo nie wiem jak za oczyszczanie tego pokoju sie zabrac....ale zdam sie na swoja intuicje :roll:

[MODERACJA: bez osobistych wycieczek proszę]
Ostatnio zmieniony 18 sty 2017, 01:18 przez Estia72, łącznie zmieniany 2 razy
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Estia72 » 18 sty 2017, 01:17

Danut ... zadalam Ci wczesniej pytanie z jakiego zrodla Ty czerpiesz ale mi nie odpowiedzialas...
[MODERACJA: proszę bez osobistych wycieczek]
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 18 sty 2017, 01:43

Anka, jak chcesz to korzystaj z pomocy wróżek, mnie nic do tego, bo to będzie Twój wybór i Twoja wola, ale to muszę napisać, że one w niczym Ci nie pomogą a co namieszają i co przyjdzie Ci potem przez to samo zwrócenie się do nich po pomoc, przeżyć, to Twoje. Pamiętaj gra toczy się o nasze pojmowanie, a siła intencji oraz sugestii jest wielka.
danut

Postautor: danut » 18 sty 2017, 02:35

[MODERACJA: część postu nie związana z tematem]
Przede wszystkim to ja piszę jak tworzy się rzeczywistość, co czym jest i o ściąganiu na drogi życia cudze i własne zdarzeń( tak gotowych zdarzeń), rozpatruje cały ten mechanizm i zauważam jaka moc mają sugestie, jak zło wykorzystuje te możliwość i swoją siłą zmienia odgórne plany na tej ścieżce, jak przestraja ludzkie świadomości i czym w istocie jest to wszystko. Oraz kto i kiedy i jak tym się posługuje.
danut

Postautor: Natasza » 18 sty 2017, 06:16

Natasza pisze:
(...)

Estio - ona czerpie energię współdziałając z tym kogo doskonale zna - ten mężczyzna żywy czy martwy potrafi mantrować by wprowadzać się w stan wysyłania siebie samego - swojej części energii w jej pole, przy okazji odwiedzając Ciebie
to nie udaje mu się codziennie, ale zdarzyło się , ,, stał,, właśnie koło Twojego łóżka - być może w nogach
obserwuje , nie umie dotknąć, spokojnie

rozmawiałyśmy o tym gdzieś tu na str.109-111 - o Tej kobiecie i jej mężczyźnie, o domu

to zwyrodnialec, pamiętaj, lubi patrzeć

co do ludzi i kart - tak naprawdę to nic nie znaczące kartoniki, papierki, to nie one ,, mówią,, ale potrafią pomóc koncentracji i ,, widzeniu,, - i nie ma nic w tym złego jeśli nie bierzesz za to nic , a potrafisz pomóc innym i to darmo
( 95% choćby tarota kładło nic nie widzi, tylko zmyśla)

patrz w złotą kulę, karty, fusy , św. obrazek, noś wisiorki z medalikami i krzyżami, trzymaj pod poduszką ulubiony modlitewnik, biblię, czy wg ciebie inną mądrą książkę - byle czerpać pozytywne emocje i uczucia i czuć się wspaniale wobec siebie, bliskich i tych co mijasz codziennie na ślepo na ulicy

p.s.

ESTIA - posiadasz ponadprzeciętną jasność i bystrość umysłu - to wynik tego kim jesteś
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 18 sty 2017, 07:02

[MODERACJA: część postu nie związana z tematem]
ilu jest tu nas? Mag pisał powyżej 3?
najgorzej jak pamięć się ulotniła i kluczy się wokół swojej jaźni
gdyby można było załozyć na tych ,, powyżej 3,, płaszcze to już widzę jak miotają się i plączą ich poły wokół nóg , jak wiją się i szamoczą
hahahh co za obrazek

albo się wszyscy ogarną i zrozumieją sytuację i skąd są i dlaczego albo przez jedną z osób będą szamotać w tym ja z nimi wszystkimi w tych ,, połach szmat,, wyżej opisanych

i polecam już generować siły na poznanie prawdy o swoim źródle

ile osób już to zobaczyło i odzyskało trochę więcej pamięci? no to witajcie na ziemi
możemy mniemać jacy jesteśmy cudowni i doskonali i że pochodzenie jest na pewno świetliste
przygotujcie się na szok - a jak już się ogarniecie z myślami , ochłoniecie zrozumiecie jakiego dokonaliście wyboru, może i dla siebie ale przede wszystkim dla ludzi
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 18 sty 2017, 08:36

Super Nataszo ,ze jestes :)Dziekuje i licze na Twoje podpowiedzi w tym temacie.... :D :D :D

Tak pamietam rozmawialismy o tym gosciu wczesniej , teraz jednak sie zastanawiam co ta energia robi nadal w moim pokoju... mimo ze juz tej dziewczyny nie ma u mnie i jak sie od tego uwolnic? :roll:

[MODERACJA: część postu niezwiązany z tematem]
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Natasza » 18 sty 2017, 10:15

on - jak zajrzał raz na Ciebie wyczuł , że nie jesteś panią ,, kowalską,, - jeszcze nie wyniuchał do końca bo na tyle jego ,, mistrzostwo,, nie sięga, ale krąży
tam jest jeszcze jeden gość coś jak on - jego pokroju
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 18 sty 2017, 14:05

danut jeśli miałaś misję / zadanie ujawnić cokolwiek na podstawie tego co doświadczyłaś to to ci się udało - ujawniłaś
ale nie przedyskutowałaś, nie pozwoliłaś na wejście w partnerski dialog z innymi
i nie udało się Tobie dokonać na razie najważniejszego : współpracować z innymi i wspierając jedni drugich lepiej lub mniej ułożyć całość

jako osoba najbardziej z Tobą skonfliktowana powiedziałam, że wierzę w niektóre rzeczy jakie powiedziałaś ze swoich długich lat historii
zrobiłam to mimo, że nienawidzisz Istot jakie ja ujawniłam ze swojej strony
mówisz coś o tykaniu twoich znajomych, bliskich, a ty bezceremonialnie i z pogardą za każdą okazją mówisz o mojej - bo Istoty o których mówię są moją Rodziną

szanuj innych, moja dobra rada
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 18 sty 2017, 15:11

Ja się odniosę w Twojej wypowiedzi tylko do tych istot z kosmosu. Otóż ludzie na tej planecie wierzą, że w całym kosmosie są sami i, że tylko oni się wcielają w "człowieka". A ten "człowiek" to dla tych wyznających ten pogląd jest początkiem i końcem ich drogi.
To jest oczywiście piękna teoria i zazdroszczę wierzącym w takie rzeczy ale to tylko teoria wymyślona przez zwierzę "człowieka" by się podnieść nad innych (inne swoje karnacje :)

A teraz się również przyczepię tych "bogów" z Twojej wypowiedzi pisanych z małej litery:
Otóż czegoś tu nie rozumie: Ty wierzysz w Jezusa a już nie wierzysz w Stwórcę - czyli wierzysz że człowiek o imieniu Jezus stworzył świat? Ziemię?
Jesteś ciekawą istotą Danut więc z łaski swojej napisz kto stworzył planetę Ziemia i przyjmij karmę wraz z tą odpowiedzią - a wiesz, że karma spłynie i się odnotuje wraz z tą odpowiedzią :) A że jestem utatłany w niej więc pytam - wierzysz że planeta Ziemia została stworzona przez... :lol: :twisted:?

śmieję się bo wiem, że na to pytanie odpowiedź jest akurat wiążąca z...karmą tej planety.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm